Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility CINEMASCOPE FRESH II 2024 | Budapesti Metropolitan Egyetem

CINEMASCOPE FRESH II

mozgóképes diplomafilm válogatás 

Április 26. 21:00 | Corvin Mozi 

 

A METUSCOPE Filmszemle 2024 bemutatja: CINEMASCOPE FRESH II. 

Az CINEMASCOPE FRESH II. a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) mozgóképes szakjainak legkiemelkedőbb, legfrissebb diplomafilmes válogatásának második felvonása. A változatos témájú és technikájú rövidfilmek először láthatók nagyvásznon, megosztva a közönséggel az alkotók gondolatait. 

16 éven aluliak számára nem ajánlott! A VÁLOGATÁSBAN SZEREPLŐ FILMEK 

Ádám Csaba-Venczel Zsolt: Külön bánásmód /Rügyek/ 

Hossz: 16:00 

Timi (23) most került át az Onkológiai osztályra. Egy szabálykövető precíz ápoló, aki próbál megfelelni, hogy minél jobban végezze a hivatását. Megismeri Júliát (78), aki az osztályon fekszik súlyos állapotban. Timi próbál mindent megtenni, hogy Júlián segítsen, de a nő már nem akarja a segítséget, egyet akar, hogy véget érjen a szenvedése. Timi látva Júlia szenvedéseit választás elé kerül, hogy a szabályos utat kövesse, vagy a helyeset. 

 

Guzmics Blanka: Éjjeli Express  

Hossz: 20:18 

Alex (26) egy aszexuális srác romantikus kapcsolatot szeretne létesíteni legjobb barátnőjével Elizzel (25), aki, pedig nimfomániás. Alex megpróbál mindent megtenni, hogy Elizzel való kapcsolatukat egy magasabb szintre emelje, valamint, hogy érzelmeit végre bevallja a lánynak. Eliz szívét randik, közös programok, odafigyelés és segítségnyújtással szeretné elnyerni, de egyhamar szembesül vele - Eliz függősége miatt -, hogy a nem kívánt utat is meg kell próbálnia. A test és a lélek körforgása, az önzőség és az önzetlenség egyensúlyának megtalálása, egy toxikus kapcsolatból való kilépés, illetve az önmagunk megismerése és elfogadása témákat mind taglalja a film.   

 

 

Dénes Petra: Szomszédok  

Hossz: 24:03 

A székely panoráma mindig is medvés volt, de mostanában még medvésebb lett. Bár Robi és Géza bácsi nem ismeri egymást, összeköti őket a tény, hogy mindkettejüket megtámadta a medve. A Romániában oly visszás témának számító medvekérdés a háttérben meghúzódó érdekek miatt folyamatos misztérium. Egy dolgot messziről látunk: a vadásztársaságok és a zöldszervezetek az összhangtól távol állnak, míg a pistabácsiknak néha akaratukon kívül kell összeverekedniük a medvével. A színfalak mögött meg zuhanunk. 

 

  

Tóth Enikő: Wheelchair  

Hossz: 14:04 

A film kulcsszereplője előszőr Lantos Zita lesz, aki mesél majd munkásságáról, hogy miért segít a gyerekeken, mi vezérelte őt ide, a férje hogyan viseli, hogy sokat utazik, a fiai mit szólnak ehhez, milyen gyerekeknek segít és itt jön képbe Theodora, hogy neki milyen betegsége van. Milyen terápián kell résztvennie, milyen nehézségekkel kell megküzdenie nap mint nap, és innentől kezdve ketten lesznek a kulcsszereplői a filmnek. Az ő kapcsolatukon keresztül fog végig menni, milyen a bizalom kettejük között, hogyan alakult ki az a kapocs, hogy Theodora teljes mértékben megbízik Zitában, hogyan biztatja Theodóra Zitát, Zita gyermekei hogyan fogadták be a kislányt, illetve Theodóra javulási folyamata is látható lesz végig.