Cinemascope 1

Filmes szakjaink diplomavetítése

Egyetemünk hetedik évében járó művészeti képzéseinek a kezdetektől fontos része a mozgóképes terület. A filmes szakokon a diákok a mozgóképkészítés valamennyi műfajában jártasságot szereznek, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, reklámfilmeket, experimentális alkotásokat készítenek.

2017. január 9-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban megrendezésre kerülő Cinemascope a Mozgóképkultúra és médiaismeret, Kameraman alapképzés, valamint a Mozgóképművész és Filmoperatőr mesterképzés szakok legfrissebb diplomásainak alkotásaiból mutat válogatást. A változatos program keretében a most pályára lépő tehetségektől több, korábban fesztiválsikereket elért alkotás is megtekinthető lesz, illusztrálva a filmes felsőoktatási műhely színes és sokrétű működését.  

Az eseményen kerekasztal-beszélgetés foglalkozik majd a televíziózás jelenével és jövőjével, egyúttal pedig bemutatkozik a Televíziós műsorkészítő alapszak és a 2017/2018-as tanévben először induló Televíziós műsorkészítő mesterszak is. A hagyományos és új formátumokkal, a televíziózás kreatív lehetőségeivel foglalkozó beszélgetést Kepes András egyetemi tanár, Pulitzer-emlékdíjas író, televíziós műsorkészítő vezeti.

A Cinemascope a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói munkáit bemutató sorozatba illeszkedik, mely az évente megrendezésre kerülő Animascope elnevezésű animációs esteket és a Média design alapképzés Futuroscope nevű programját is magába foglalja.

Időpont: 2017. január 9. hétfő, 19.30
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

A rendezvényre a belépés díjtalan.Vetítésre kerülő filmek:

Bogaras film (R.: Hortobágyi Júlia)
Benyó Andris a Fővárosi Állat- és Növénykert rovarházának vezető gondozója. Egy igazi csodabogár, aki a munkájának él, nem csak megélhetési szempontok miatt, hanem mert szerelmes abba, amit csinál. Célja, hogy megmentse és megismertesse a rovarok világát a látogatókkal, amit óriási odaadással és szakmai tudással tesz. Ebben a filmben a munkája mellett megismerhetjük azokat a problémákat is, melyek csekélységnek tűnnek ugyan, mégis nagyon fontosak a Föld védelme szempontjából.

 

 A vándorkupa (R.: Jakobetz Zoltán)
1999. augusztus elején -amikor az egész ország a százévente egyszer látható napfogyatkozásra készül- rendezik meg az országos ifjúsági sakk csapatbajnokságot. Feri bácsi és a csapata nagy erőkkel készül a harmadik győzelmére, hogy ezzel végleg hazavihessék a vándorkupát. Feri bácsi legfőbb életcélja a kupa megnyerése, ennek érdekében túlhajszolja a csapatát, és közben nem veszi észre, hogy a fölcseperedő gyerekeket egyre inkább más dolgok érdeklik.

 Kikelet (R.: Konkol Máté)
A megözvegyült Károly egyedül maradva eleinte nehezen boldogul, de ahogy elkezdi új életét, felfigyel a lakótelepén élő Klárira. A nő menetrendszerűen sétál el minden nap Károly háza előtt, a férfi pedig igyekszik mindig leérni, hogy ráköszönhessen, sőt, a nő lakását is figyelni kezdi. Egy napon virággal lepi meg Klárit, de a nő távolságtartó. Ekkor Károly követi őt és meglátja, hogy Klári a kapott csokrot is férjének sírjához viszi.

 

Kikelet (Springtime) - előzetes (trailer) from Máté Konkol on Vimeo.

 Képzeletbeli barátok klubja (R. Szabó Sarolta – Hatvani Krisztián)
Abszurd romantikus komédia egy lányról, aki nem találja a helyét a való világban, így a képzelete segít neki visszatalálni oda. Az alkotókat olyan filmek ihlették, mint a Garden State, a Little Miss Sunshine, a Napoleon Dynamite, az Amelie csodálatos élete, a Submarine vagy az Utóélet.

 

 

 Nélkül (R.: Török Éva)
A repülőmániás, patológus Apa és lánya, a különc, művészlélek Lilla -bár fontosak egymásnak-, az évek során teljesen elhidegültek. Amikor az évek óta külföldön élő anya megígéri, hogy hazalátogat, a rá való várakozás rákényszeríti őket, hogy foglalkozzanak egymással – egy napig legalábbis biztosan. A film ennek az egy napnak a történetét mutatja be.

Balu (R.: Czakó Adorján)
A film egy agysérült kisfiút nevelő házaspár életét mutatja be. Balu kétéves korában beleesett a kerti tóba, édesanyja a klinikai halál állapotából hozta vissza az életbe. Bár a család élete azóta gyökeresen megváltozott, a szülők mégis előre tekintenek és folyamatosan új terveket szőnek. Most épp egy biogazdálkodást szeretnének kialakítani – a tanyát már meg is vették hozzá.


 

 Lulu (R.: Zsingor Dániel)
A rövidfilm két nő szerelmi kapcsolatát dolgozza fel. Létezik-e tiszta szerelem? Szerethetjük egymást ugyanúgy, vagy az egyik mindig birtokol, a másik pedig alárendelt? A Lulut Frank Wedekind A föld szelleme és Pandora szelencéje című drámái ihlették.

 

 


Tilos és életveszélyes (R.: Bozzay Balázs)
A hatóság karantén létesítését rendeli el. A lezárandó terület meghatározásánál nincsenek tekintettel az emberek privát szférájára. A mindent átható apátia és félelem miatt senki nem ellenkezik. A film világát a szatirikus és abszurd hangnem jellemzi.

Beszámoló a magyar.film.hu-n

2016. 12. 15.

Hírek

Művészet
A BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK

Beleznay Éva urbanista, építész előadása

beleznay hír

A BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK

Beleznay Éva urbanista, építész előadása …

Művészet
KommunikációÜzlet
Transformative Agile Leadership miniMBA vezetőképzés oklevél átadó ünnepsége

9 résztvevő mini MBA oklevelet, 14-en pedig összesen 29 modulzáró tanúsítványt kaptak

tal_oklevel_atado_20191220

Transformative Agile Leadership miniMBA vezetőképzés oklevél átadó ünnepsége

9 résztvevő mini MBA oklevelet, 14-en pedig összesen 29 modulzáró tanúsítványt k …

KommunikációÜzlet
KommunikációTurizmusÜzlet
Így működik az oktatás Hongkongban

Oktatónk, Vass Vilmos egy hetet töltött vendégprofesszorként Hongkongban, ahol személyesen győződhetett meg a kreatív és gyakorlatorientált képzés előnyeiről.

hongkong

Így működik az oktatás Hongkongban

Oktatónk, Vass Vilmos egy hetet töltött vendégprofesszorként Hongkongban, ahol s …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Athens Animfest 2020 ​

METU-s animációk a versenyprogramban

Athens Animfest 2020 csempe

Athens Animfest 2020 ​

METU-s animációk a versenyprogramban …

Művészet
Művészet
8. Friss Hús

Idén is több METU-s alkotás a versenyprogramban

8. Friss Hús csempe new

8. Friss Hús

Idén is több METU-s alkotás a versenyprogramban …

Művészet
Művészet
BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK / Reith András előadása

Nyilvános előadás sorozat a METU-n, Reith András építész nyitó prezentációja

nordicligt20_hircsempe

BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK / Reith András előadása

Nyilvános előadás sorozat a METU-n, Reith András építész nyitó prezentációja …

Művészet
Művészet
Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemle

METU-s oktatók és végzett hallgatók filmjei a programban

Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemle csempe

Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemle

METU-s oktatók és végzett hallgatók filmjei a programban …

Művészet
Művészet
Uruguay Cartel Poster Festival 2020

METU-s hallgatók alkotásai a válogatásban

Uruguay Cartel Poster Festival 2020 hírcsempe

Uruguay Cartel Poster Festival 2020

METU-s hallgatók alkotásai a válogatásban …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...