Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility BUBoRék - Lépj be velünk egy új világba! | Budapesti Metropolitan Egyetem

BUBoRék - Lépj be velünk egy új világba!

A BUBoRÉK eseményeivel a Metropolitan a 4 éve folyó művészeti képzéseinek esszenciáját mutatta be az idei Design Hét keretében. A hallgatói munkákon keresztül az érdeklődők belenézhettek a 12 alap és 4 mesterszakon folyó izgalmas, kreatív, látványos alkotófolyamatba, műhelymunkába, melynek köszönhetően, az iskola és diákjai az elmúlt években számos elismeréssel, szakmai díjjal gazdagodtak. 

A hallgatói munkákból összeálló, élményekben gazdag világot többféle eseménytípus vitte közelebb a látogatókhoz. A diákok gondolatait színek, formák, hangok, mozgás, tér és idő metszéspontjába helyezve egy új világban jelenítődtek meg. Megvillantak a jövőben rejlő lehetőségek, ahogy a Metropolitan designerei látják. A program különböző elemei úgy álltak össze, hogy az érdeklődők kedvük szerint szemlélői, de akár résztvevői is lehessenek az eseményeknek. 

Az Alkalmazott Művészeti Intézet és a Médiaművészeti Intézet hallgatóinak munkáival a BEST of kiállításokon ismerkedhettek meg az érdeklődők. Látható volt többek között a Kézműves és a Média design szakos hallgatók közös fényreliefje A BUBORÉK NÉGYSZÖGESÍTÉSE címmel. A Rózsa utcai campus harmadik emeletén egy, az egész fotóműtermet behálózó látványos fotóinstalláció fogadta a látogatókat – itt valóban megvalósult az eseménysor szlogenje: aki betért, egy új világba léphetett be a hallgatók segítségével. A Média design szakosok minden érdeklődőt a filmvászonra varázsoltak egy izgalmas projekt keretében, ahol gengszterek mögött zötykölődhettek a kocsi hátsó ülésén vagy egy-egy híres színész oldalán feszíthettek. 

Sok aktív program, workshop is várta az érdeklődőket, ahol mindenki kipróbálhatta mire képes: fotózhattak archaikus technikákkal, készíthettek kísérleti ülőbútort, rajzot animálhattak, vagy modellt állhattak a Virtuális Gardróbban. A BUBoRÉK mindhárom estéjére különleges programmal készültek a Metropolitan hallgatói: október 1-jén a BUBORÉK FASHION SHOW keretében 35 öltözék mutatkozott be. Az est zárásaként Média design szakos hallgatók fényfestése mozgatta meg a campus épületét – elvarázsolták az udvart, a falakat és az ablakokat. Október 2-án a Flash különkiadásának keretében tizenkét hallgató 10-10 perces pörgős prezentációja nyitotta az esti programsort, majd a KÖ(Ű)RRUHÁK című film vetítésére került sor, ahol a táncosok is megelevenedtek. Az október 3-ai záróesten a SHARE POINT 4. keretében BUBORÉKOK és STRUKTÚRÁK A MŰVÉSZETBEN címmel előadásokat és nyitott beszélgetést hallhattak az érdeklődők a buborékok közti kapcsolatokról. Búcsúzóul a fényfestők ismét beborították az udvart és a színek, hangok kavalkádjával zárták a Buborék élményekkel teli három napját. Mindhárom este lesz kitűnő jazz muzsika is színesítette a programot: Tóth Viktor, a Röné Jazz Quartet, valamint Barabás Lőrinc és társai zenéltek a Rózsa utcában.

Galéria