Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Best of Metu 2023 / Wang Jia Yu / Kézműves Tárgykultúra BA - divat specializáció | Budapesti Metropolitan Egyetem

Wang Jia Yu / Kézműves Tárgykultúra BA - divat specializáció

Best of METU diploma 2023: Interjú Wang Jia Yu-val, a Budapesti Metropolitan Egyetem Kézműves tárgykultúra BA szakon végzett hallgatójával.   

Best of METU diploma 2023 

Wang Jia Yu Kézműves Tárgykultúra BA - divat specializáció 

Azért érdemes a METU-t választani, mert itt szabadon alkothatsz, kibontakoztathatod a kreativitásodat, önmagad lehetsz a tervezésben…” 

Wang Jia Yu a METU Kézműves tárgykultúra alapszakának divat specializációján diplomázott. Már kicsi kora óta minden vágya a divatszakmában dolgozni, álmait pedig a METU-n lépdelve kezdte el megvalósítani.  


Miért ezzel a területtel foglalkozol, miért ezt a szakot választottad? Mi inspirál?  

Kiskorom óta arról álmodom, hogy ezzel a szakmával foglalkozom. Ez a legnagyobb inspirációm, az úton pedig segítségemre van a maximalista személyiségem is. 

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?  

Nehéz választani, de ha muszáj akkor "Az ing újratervezése két népviseletet ötvözve", a "Kis fekete", valamint a diplomamunkám a "Sense of unity". Ezen projektek inspirációja és tervezési folyamata volt a legizgalmasabb számomra.  

Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?  

A diplomamunkám "Sense of unity" nevet kapta, amelyben a Lee Mingwei: Our Labyrinth című performansznak és a buddhista szerzetesek öltözékének az egyesülési lehetőségeit vizsgáltam. Végeredményképpen egy olyan kapszulakollekciót terveztem, amelyben a két szélső look a két fő inspirációból alakult öltözékegyüttes. A többi terv ennek az egyesülésnek az átmenetét avatott bemutatni.


Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?  

Megtanultam a kollekciótervezés folyamatát, emellett különböző technológiai megoldásokat ismertem és tanultam meg. Több szakmai lehetőség által próbálhattam ki magam, amelyeknek köszönhetően sokat fejlődtem, és magasabb szintre léphettem a karrierem kapcsán. 

Mit jelent számodra az alkotóegyetem jellege a METU-nak?  

Több a gyakorlati, mint az elméleti óra, ami szerintem ennél a szakmánál különösen fontos. A METU nagyon nagy hangsúlyt fektet a kreativitásra és a kreativitás tényleges megélésére. 

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?  

Azért érdemes a METU-t választani, mert itt szabadon alkothatsz, kibontakoztathatod a kreativitásodat, önmagad lehetsz a tervezésben, mindeközben szakmai, elméleti és gyakorlati tudást kaphatsz, emellett egy jó diák és tanári közösség tagja lehetsz.  

Milyen terveid vannak a jövőre?  

A jövőben szeretném tanulmányaimat a METU mesterszakán folytatni, hogy még tovább fejleszthessem magam, ezzel válva igazán tapasztalttá és versenyképessé. A képzés mellett szakmabeli munkahelyen fogok dolgozni, ahol ennél is mélyebben láthatok bele a divatszakma rejtelmeibe. 

 

Téged is érdekel a divat világa, de még nem vagy biztos, hogy merre tovább? Ismerd meg Textiltervező BA szakunkat!