Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Best of Metu 2023 / Kovalovszki Rita / Fotográfia BA | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kovalovszki Rita / Fotográfia BA

Best of METU diploma 2023: Interjú Kovalovszki Ritával, a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia BA szakon végzett hallgatójával.   

Best of METU diploma 2023 

Kovalovszki Rita / Fotográfia BA

A METU-n olyan szakemberektől volt lehetőségem tanulni, akik a sok segítség és a változatos órák mellett egy olyan szemléletmódot és munkafolyamatot mutattak meg, amit a jövőben is sokszor fogok tudni hasznosítani.

Kovalovszki Rita a Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia BA szakán diplomázott.


Miért ezzel a területtel foglalkozol, miért ezt a szakot választottad? Mi inspirál?  

A fotográfiával nem sokkal a felvételi előtt ismerkedtem meg, és egyből olyan eszközzé vált számomra, amivel könnyedén ki tudtam fejezni a gondolataimat.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?  

Egyetemen a kedvenc feladataim közé az analóg feladatmegoldások tartoznak, például Illés Barna által kiadott “A fény képe” feladat vagy Gerhes Gábor “Én, mint Malevics” című feladata. Mindkét alkalommal lehetőségem adódott a kamera nélküli kép elkészítésének különböző technikáival megismerkedni.

Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?  

Diplomamunkámban a menstruációs ciklust mutatom be saját tapasztalataim alapján, asszociációs képpárok segítségével. A projekt a magamban felmerülő kérdésekre is segített választ adni, és hasonló problémákkal küzdő nőknek egy újabb azonosulási felületet tettem lehetővé.  


Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?  

A METU-n olyan szakemberektől volt lehetőségem tanulni, akik a sok segítség és a változatos órák mellett egy olyan szemléletmódot és munkafolyamatot mutattak meg, amit a jövőben is sokszor fogok tudni hasznosítani.

Mit jelent számodra az alkotóegyetem jellege a METU-nak?  

A METU-t a változatos, színes órák, a csoportos, közös gondolkodás és a szakmai lehetőségek teszik alkotóegyetemmé. Itt a különböző alkotói, kreativitást igénylő feladatok megvalósítása során a hallgatók személyisége kibontakozhat és fejlődhet.

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?  

Azért érdemes ide jelentkezni, mert egy jó közösségbe kerül az ember, ahol a korszerű technikai ismeretek mellett a művészeti gondolkodásmódot is lehet fejleszteni.

Milyen terveid vannak a jövőre?  

Szeptembertől tovább bővítem a fotográfia által megismert eszköztáramat és Média design szakon tanulok tovább.  

 

Téged is érdekel a fotózás világa, és szeretnél a legjobbaktól tanulni? Ismerd meg a METU Fotográfia BA szakát, és lásd tisztábban a képet!