Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Best of Metu 2023 / Kaló Tamás / Média Design BA | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kaló Tamás / Média Design BA

Best of METU diploma 2023: Interjú Kaló Tamással, a Budapesti Metropolitan Egyetem Média Design BA szakon végzett hallgatójával.   

Best of METU diploma 2023 

Kaló Tamás / Média Design BA 

Az izgalmas feladatok és a tanárok értékes visszajelzései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy stabil tudást és eszköztárat alakítsak ki, ezáltal pedig a jövőben a határ csakis a csillagos ég lehessen.” 

Kaló Tamás a METU Média Design BA szakán diplomázott. Alkotása közben szeret különböző médiumokat ötvözni és összemosni, hogy ezáltal valami teljesen egyedi és új születhessen.


Miért ezzel a területtel foglalkozol, miért ezt a szakot választottad? Mi inspirál?  

Azért döntöttem a szak mellett, mert mindig is foglalkoztattak a modern szórakoztatóiparban megbújó lehetőségek. Az inspiráció bármikor meglepheti az embert, akár egy teljesen hétköznapi dolgon keresztül is. Ilyenkor csak összemosom azt a bizonyos dolgot a saját érdeklődési körömmel, mint egy két lábon járó olvasztótégely.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?  

Egyik kedvencem például a "Bréda kastély projection mapping", mert tetszett az ötlet, hogy három különböző jelenetet kössünk össze odaillő átmenetekkel, vizuállal és hangokkal. A "Neptun redesign" pedig azért tetszett nagyon, mert ott foglalkozni kellett a felhasználóban keltett érzésekkel is. A Tipográfia órára készített “typeface” is egy izgalmas kihívás volt. +1 kedvencként pedig a "Használi egy olyan eszközt, amit korábban még sosem" házi volt, aminek a kereten belül egy “jégszobrot" készíthettem. 

Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?  

A diplomamunkám egy 2D-s, pszichedelikus raįzanimáció volt. Azért választottam ezt a vonalat, mert szeretem látni, ahogy életre kelnek a különböző karaktereim. 

Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?  

Az izgalmas feladatok és a tanárok értékes visszajelzései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy stabil tudást és eszköztárat alakítsak ki, ezáltal pedig a jövőben a határ csakis a csillagos ég lehessen.  

Mit jelent számodra az alkotóegyetem jellege a METU-nak?  

Az alkotóegyetem jelleg egy olyan alap átadását jelenti számomra a hallgatók felé, ami képessé teszi őket arra, hogy naprakészek maradjanak egy folyamatosan változó világban. 

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?  

A METU az ország egyik kiemelkedő egyeteme. Hasznos tudást ad és a munkaerőpiacon is nagy elismerésnek örvend. Ha pedig mindez nem lenne elég, még a hangulat is családias. 

Milyen terveid vannak a jövőre?  

Megállni a lábamon a világ bármely pontján, mint designer. 

 

Téged is érdekel az alkotás és az audiovizuális világ, de nem tudod, hogy merre indulj el? Ismerd meg Média Design BA szakunkat és hagyd, hogy kitisztuljon a kép!