Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Dobor Réka / Belsőépítész tervező művész MA | Budapesti Metropolitan Egyetem

Dobor Réka / Belsőépítész tervező művész MA

"Számomra az alkotóegyetem jelleg az alkotás lehetőségének megteremtését jelenti, amivel minden diák a saját képességei és elképzelései szerint élhet.” 

 

Dobor Réka a METU Belsőépítész tervező művész mesterszakán szerezte diplomáját. Mindig is vonzotta őt a belsőépítészet világ. Mivel életünk nagy részét belső terekben töltjük, ezáltal nagyon fontosnak tartja a szakmát. Fő mottója a funkcionalitás és az esztétika, amelyet a jövőjét illetően is szeretne majd minél többször megmutatni a gyakorlatban.  

Miért ezzel a területtel foglalkozol, miért ezt a szakot választottad, mi inspirál? 

Mindig nagyon vonzott a belsőépítészet világa. Az életünk nagy részét belső terekben töltjük, így kiemelten fontosnak tartom ezt a szakmát. Tervezőként a célom mindig az, hogy az általam tervezett terek funkcionális és esztétikai szempontból is maximálisan a felhasználók igényeihez legyenek szabva, ezzel élhetőbb hétköznapokat teremtve a számukra. 

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért? 

Erasmus keretein belül egy szemesztert volt lehetőségem Finnországban tölteni. Nagyon izgalmas volt megtapasztalni azt, hogy ott milyen módon folyik a belsőépítész képzés. Egy teljesen új szemlélettel találkoztam, amiből nagyon sokat tanultam, így az ott készült projektjeimre gondolok vissza kedvencekként. 


Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad? 

Kezdetben a járványhelyzet után egyre népszerűbbé váló hibrid munkavégzést kutattam. Mivel pozitív hatásai miatt egyre több cég gondolkozik hosszútávon is ennek a rendszernek a bevezetésén, így felmerült bennem a gondolat, hogy vajon megfelelnek-e a jelenlegi irodák az új rendszer igényeihez. Projektemben egy olyan irodai struktúrát terveztem, ami a hibrid munkavégzés globális elterjedését követően a jövő irodája lehet. 


Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt? 

Rengeteg különböző projektben próbálhattam ki magam, ami segített abban, hogy felmérjem a saját erősségeim és gyengeségeim. 

Mit jelent számodra az alkotóegyetem jellege a METU-nak? 

Számomra az alkotóegyetem jelleg az alkotás lehetőségének megteremtését jelenti, amivel minden diák a saját képességei és elképzelései szerint élhet. 

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania? 

A tanárok és diákok közötti közvetlen kapcsolat, amit a METU-n tapasztaltam szerintem hatalmas segítség a szakmai fejlődésben. 

Milyen terveid vannak a jövőre? 

Szeretném gyakorlatban is kipróbálni és fejleszteni a tudásom. Szeretnék olyan projektekben részt venni, amiknek a megvalósulását is végigkövethetem. 

Tedd meg karriered következő lépését a METU mesterképzésén - ismerd meg Belsőépítész tervező művész MA képzésünket!