Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Benczúr Emese és Kiss Tibor kiállítása | Budapesti Metropolitan Egyetem

Benczúr Emese és Kiss Tibor kiállítása

  • Kezdődik
    2022. 11. 29. 18:00
  • Vége
    2022. 12. 21. 18:00
  • Helyszín
    Virág Benedek Ház, 1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Megnyitotta kapuit a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatói, Benczúr Emese képzőművész és Kiss Tibor divattervező kollaborációjának kiállítása a Home Sweet Home, amely december 21-ig látogatható a Virág Benedek Házban. 

A két művész, akik nem mellesleg a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat és Textil Tanszék oktatói, egy olyan helyspecifikus installációt hoztak létre, amely az otthon és a kulturális közösségi terek között teremt valószerűtlenül felcserélhető szituációt.  

Az alkotás szürrealitása a hétköznapi helyzetekben rejlik, hétköznapi tárgyakat és szimbólumokat értelmez újra, meglátja a bennük bujkáló, reményteli szokatlanságot, kitágítva azt a szellemi mozgásteret, melyet intézményeink struktúrája határoz meg. 

A kiállítás megtekinthető 2022. november 29. – december 21. között a Virág Benedek Ház emeletén. 

Facebook eseményt itt lehet megtekinteni, előzetes regisztráció azonban nem szükséges. 


Az alkotókról 

Benczúr Emese a 90-es évek művészi képviselőinek egyik reprezentatív arca. A Magyar Képzőművészeti Főiskola Festő szakán végzett, ám alkotásai nem szoríthatóak be egyetlen művészeti ágazatba. Az alkotó szeret az abszurditással és az iróniával játszani. Több neves díj mellett magáénak tudhatja a Munkácsy-díjat és a Herceg Klára díjat is. 

Kiss Tibor a MOME divattervezés szakán végzett, majd 2005-ben megalapította Dévényi Dalmával karöltve a Je Suis Belle márkát, amely 2021-ben megszűnt. Ekkor már kiforróban volt a saját márka iránya, az Amore.Kiss.Tibi. Ez egy igazán fenntartható és egyedi irányzat lett a divat világában, hiszen a tervező ’secondhand’ darabokat álmod újra. A felhozatalban általában a mitológia, illetve a botanikai elemek hangsúlyosak, hol rajzolt, hol pedig hímzett formában. 


Ismerd meg a METU művészeti képzéseit!