átjelentkezés, szakváltás

Ha tanulmányaid során meggondolod magad vagy megváltoznak a körülményeid, lehetőséged van átjelentkezésre, szakváltásra.


Átjelentkezés

 • Ha egy másik felsőoktatási intézményből szeretnél átjelentkezni a METU-ra, akkor azonos képzési területre jelentkezhetsz át az oldal alján található részletes táblázat alapján.

 • 2020. július 6. és július 22. között az ugyancsak innen letölthető átvételi kérelmet nyújtsd be a visszaérkező válaszunkhoz csatolva az alábbi linken:
  https://metropolitan.hu/hallgatoi-kerdes-urlap

  Abban az esetben, ha az adatlap vissza szkennelésére nincs lehetőséged, akkor a kitöltést és az aláírást követően fényképezd le telefonkészüléked segítségével, és miután a fent említett válaszunkat megkaptad az e-mail címedre, ahhoz csatolva küld el nekünk.

  (FONTOS: először a fenti linken írj nekünk, hogy átjelentkezés miatt szeretnél dokumentumokat mellékelve eljuttatni hozzánk, mert a rendszer kizárólag a válaszunkra engedélyezi technikailag az adatlapok csatolását.)

 • A kérelem tartalmazza azoknak a dokumentumoknak a listáját is, amelyeket az elbíráláshoz be kell nyújtanod, vagyis az alábbiakat mellékeld még:

  • 30 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolás,
  • Törzslap-kivonat vagy leckekönyv hitelesített másolata,
  • a teljesített tantárgyak hitelesített leírását (tantárgyi tematika), amelyek alapján kreditelismerési vizsgálatot kérsz,
  • tantárgyanként 4000 Ft különeljárási díj befizetéséről szóló bizonylat

 • A banki átutalás a 18203332-06007572-40010189 számra történjen, a közleményben a név és a születési dátum feltüntetésével.

 • Kérünk, hogy minden szükséges dokumentumot továbbíts nekünk a fent leírtak szerint 2020. július 6. és július 22. között!

 • Amennyiben átvételt nyersz, akkor az eredményről e-mail üzenet megy a kérvényen feltüntetett e-mail címedre.

 • A beiratkozás napjáról és az azzal kapcsolatos teendőkről is további e-mail üzenetet küldünk majd. (Az átvételről szóló határozatot pedig a beiratkozás napján adjuk át.)

  FONTOS, hogy az e-mail címedet a nyomtatványon pontosan add meg, és ezt követően kísérd majd figyelemmel a postafiókodra érkező leveleket.

  (Előzetes kreditelismeréssel kapcsolatos felmérést nincs lehetőségünk végezni, az átvételt követően a Kreditátviteli Bizottság vizsgálja majd meg, hogy hány kreditet tudunk elismerni.
  Ezáltal a még elvégzendő félévek is kérdésesek addig.

  Azonban a befogadott tantárgyak kreditértéke nem haladhatja meg az adott szakon az oklevél megszerzéséhez szükséges kreditek 2/3-át, tehát a képzés kreditértékének harmadát az Egyetemen kell teljesíteni.  

  A tantárgyak megtekintéséhez mintatantervet tudunk biztosítani, amennyiben a fenti linken ezt a kérésedet is jelzed nekünk.

Szakváltás

Ha a METU-rajársz, de úgy érzed, hogy a választott szak mégsem az, amire gondoltál és szeretnél váltani, akkor intézményen belül szakváltási kérelmet tudsz benyújtani a NEPTUN elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül.


Munkarend (tagozat) váltás

Úgy alakult, hogy mégsem tudod nappali munkarendben végezni a képzést és szeretnéd inkább levelezőn folytatni? Vagy éppen fordítva? Nyújts be intézményen belüli munkarendváltási kérelmet a NEPTUN rendszerén keresztül!


Képzési hely változtatás

Hódmezővásárhelyi képzésünkre jársz, de úgy alakult, hogy Budapesten szeretnéd folytatni tanulmányaidat? Vagy éppen fordítva? Akkor lehetőséged van arra, hogy intézményen belül kérelmet nyújts be képzési hely változtatására a NEPTUN rendszerén keresztül.taggle vége

Az átvétel, a szak-, munkarend- és képzési hely váltás pontos feltételeiről és tudnivalóiról érdeklődj a Hallgatói Információs Központnál!

Szakok és képzési területek, amelyekre átjelentkezhetsz 

ÁTVÉTELI KÉRELEM