átjelentkezés, szakváltás

Ha tanulmányaid során meggondolod magad vagy megváltoznak a körülményeid, lehetőséged van átjelentkezésre, szakváltásra.


Átjelentkezés

 • Ha egy másik felsőoktatási intézményből szeretnél átjelentkezni a METU-ra, akkor azonos képzési területre jelentkezhetsz át az oldal alján található részletes táblázat alapján.
 • 2020. január 2. és január 18. között az ugyancsak innen letölthető átvételi kérelmet nyújtsd be személyesen a Hallgatói Információs Központba!

 • A kérelem tartalmazza azoknak a dokumentumoknak a listáját is, amelyeket az elbíráláshoz be kell nyújtanod, vagyis az alábbiakat mellékeld:

  • 30 napnál nem régebbi hallgatói jogviszony igazolás,
  • Törzslap-kivonat vagy leckekönyv hitelesített másolata,
  • a teljesített tantárgyak hitelesített leírását (tantárgyi tematika), amelyek alapján kreditelismerési vizsgálatot kérsz,
  • tantárgyanként 4000 Ft különeljárási díj befizetéséről szóló bizonylat

 • A banki átutalás a 18203332-06007572-40010189 számra történjen, a közleményben a név és a születési dátum feltüntetésével.

 • Kérünk, hogy minden szükséges dokumentumot hozz magaddal 2020. január 2. és január 18. között!

 • Amennyiben átvételt nyersz, akkor az eredményről határozatot küldünk postai úton (a postázásról pedig e-mail üzenet megy a kérvényen feltüntetett e-mail címedre).

 • A beiratkozás napjáról és az azzal kapcsolatos teendőkről is további e-mail üzenetet küldünk majd.

  FONTOS, hogy az e-mail címedet a nyomtatványon pontosan add meg, és ezt követően kísérd majd figyelemmel a postafiókodra érkező leveleket.

  (Előzetes kreditelismeréssel kapcsolatos felmérést nincs lehetőségünk végezni, az átvételt követően a Kreditátviteli Bizottság vizsgálja majd meg, hogy hány kreditet tudunk elismerni.
  Ezáltal a még elvégzendő félévek is kérdésesek addig.

  Azonban a befogadott tantárgyak kreditértéke nem haladhatja meg az adott szakon az oklevél megszerzéséhez szükséges kreditek 2/3-át, tehát a képzés kreditértékének harmadát az Egyetemen kell teljesíteni.  

  A tantárgyak megtekintéséhez mintatantervet tudunk biztosítani személyesen a Hallgatói Információs Központban.)


Szakváltás

Ha a METU-rajársz, de úgy érzed, hogy a választott szak mégsem az, amire gondoltál és szeretnél váltani, akkor intézményen belül szakváltási kérelmet tudsz benyújtani a NEPTUN elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül.


Munkarend (tagozat) váltás

Úgy alakult, hogy mégsem tudod nappali munkarendben végezni a képzést és szeretnéd inkább levelezőn folytatni? Vagy éppen fordítva? Nyújts be intézményen belüli munkarendváltási kérelmet a NEPTUN rendszerén keresztül!


Képzési hely változtatás

Hódmezővásárhelyi képzésünkre jársz, de úgy alakult, hogy Budapesten szeretnéd folytatni tanulmányaidat? Vagy éppen fordítva? Akkor lehetőséged van arra, hogy intézményen belül kérelmet nyújts be képzési hely változtatására a NEPTUN rendszerén keresztül.taggle vége

Az átvétel, a szak-, munkarend- és képzési hely váltás pontos feltételeiről és tudnivalóiról érdeklődj a Hallgatói Információs Központnál!

Szakok és képzési területek, amelyekre átjelentkezhetsz 

ÁTVÉTELI KÉRELEM