Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ANIMASCOPE BEST 2024 | Budapesti Metropolitan Egyetem

ANIMASCOPE BEST

animációs diplomafilm válogatás 

Április 26. 21:00 | Corvin Mozi 


 

A METUSCOPE Filmszemle 2024 bemutatja: ANIMASCOPE BEST 

Tíz éve diplomázott aABudapesti Metropolitan Egyetem (METU) első animációs évfolyama - az azóta eltelt időszakban számos kiemelkedő diplomafim készült alap- és mesterszakon egyaránt, amelyek sikerrel szerepeltek animációs fesztiválokon szerte a világban. Az ANIMASCOPE BEST ezekből az alkotásokból készült válogatás, amely 90 percben 15 nagysikerű animációs rövidfilmből áll össze. 

16 éven aluliak számára nem ajánlott! VÁLOGATÁSBAN SZEREPLŐ FILMEK 

Barkóczi Noémi: Second Hand

 

Vajon ki hordta a használt ruhákat, mielőtt mi rájuk találtunk volna? Egy turkálós ruha titokzatos és kalandos előző életei. 


Bárczy Örs: Hey Deer!

 

Egy szarvas magányosan él erdei házikójában. Minden éjszaka hatalmas földrengés rázza meg az erdőt, amelynek következtében a főhős teljes másnapja rendrakásból és hólapátolásból áll. 


Bakos Fanni: Papa

 

Szimbolikus történet egy apa-lánya kapcsolatról, és az útról, amit együtt tesznek meg. 


Ács Zsuzsanna: Betti

Forgó Betti a 80-as évektől kezdve taxisként keresi kenyerét. Az autójában ülve mesél az elmúlt 25-30 év taxis történéseiről. Szó esik a negatív sztereotípiákról, a ’90-es blokádról, az Uber elleni tüntetésről és arról, miként volt és van ő jelen ezeken az eseményeken. 


Palotás Adél: Lights

 

Egy régi vágású, izzólámpa-fejű robotnak rejtőzködnie kell a led lámpák uralta városban, ám ahogy kiderül a titka, menekülnie kell. De hova?


Nagy Zoé: Hinni akarok 


A film egy fanatikus nagymama mindennapjait követi nyomon, aki éberen figyeli a földönkívüliek jeleit és jelenlétét. 


Rebák Tamás : Szökési sebesség

 

Egy idegen bolygóról menekülő asztronautának el kell érnie az űrsiklót, mielőtt egy rejtélyes fenevad utoléri. 


Orosz Tina : Mamahotel 

Egy fiú hazafelé tart, hogy segítse beteg édesanyját, és egyúttal bemutassa szerelmét a családjának, de a drága mama nem örül túlságosan a váratlan vendégnek. 


Horesnyi Máté : Jacques ámokfutása

 

Szabad kompozíciós film, amely egymástól független jelenetek felsorolása által definiálja a mindennapok mibenlétét. A karakterek látszólag érthetetlen dolgai egy magasabb szinten összekapcsolódnak. Mindez egy monokróm világban az animáció klasszikus eszközeivel valósul meg, Jacques Tati-tól vett példára. 


Bartis Bálint : A paraszt és az uborkák

 

Miközben uborkát lop, egy paraszt elképzeli, hogy hogyan is fog ebből mesésen meggazdagodni. Lev Tolsztoj írása nyomán. 


Pataki Szandra : WireLess

 

A világ egyetlen, végtelen hosszúságú drótszálból keletkezett. A közös drót fizikailag is összekapcsol minden szereplőt. Egyszer csak valaki megbontja az egyensúlyt. 


Bera Viktória : Ketten

 

Megunva az egyedüllétet, egy lány párt szeretne találni magának. 


Rádóczy Zsuzsanna, Mészáros Bori : Black Out

 

Főhősünk szabadulni próbál a nagyvárosi mindennapok kimerítő irodai robotjából. Menekülése több akadályba is ütközik és már-már meghiúsulni látszik, ám végül merész lépésre szánja el magát.  


Kardos Eszter : Már nem félek

 

A félelem elkerülhetetlen része az életüknek. A rendező Budapest emberét kérdezte a saját félelmeikről, a válaszokból pedig kiderült, hogy nem vagyunk egyedül. Ha ezt elfogadjuk és tiszteljük, együtt tudunk rajta nevetni. 


Dell'Edera Dávid : Balkon

 

A déli forróságban a belvárosi betonrengetegben teljes csend uralkodik. Az emberek próbálják túlélni a hőséget. Hirtelen váratlan dolog történik.