Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Alumni program | Budapesti Metropolitan Egyetem

Alumni program

Az alumni program működtetése rendkívül fontos a METU számára, hiszen a végzett hallgatók az intézmény legjobb nagykövetei lehetnek. Az alumni közösség építés révén az Egyetem a végzést követően is kapcsolatban lehet az egykori hallgatókkal, akik által az intézmény képes növelni saját presztízsét, támogatói hozzájárulásokat szerezni, további képzéseket ajánlani, valamint nemzetközi kapcsolatokat kialakítani. Másrészt a végzett hallgatók számára szintén rendkívül hasznos lehet az alumni program, hiszen szakmai rendezvényeken vehetnek részt, értesülhetnek a számukra releváns álláslehetőségekről, további képzésekről, szakmai együttműködési lehetőségekről, pályázatokról stb. Az alumni program révén a METU és a végzett hallgatók közötti kapcsolat hosszú távon is megmaradhat, ami mindkét fél számára előnyös lehet. 

Az alumni program rövidtávú célja a végzettek nyilvántartásba vétele speciális online rendszerben. A regisztráltak számát a jelenlegi 342 főről 2023. végére 2000, a 2024-es év végére pedig 6500 főre tervezzük növelni.  

A támogatás hatására az Egyetem nemzetközi és regionális jelenléte akár már középhosszútávon erősödni képes, növelheti tudományos és társadalmi presztízsét, továbbá mind az intézményi, mind a hallgatói oldalt segítheti azáltal, hogy megteremti a kölcsönösen előnyös együttműködések lehetőségét.