Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ALUMNI HALLGATÓNK, NAGY GÁBOR GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES | Budapesti Metropolitan Egyetem

ALUMNI HALLGATÓNK, NAGY GÁBOR GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Nagy Gábor történetét!         


 

Miért választottad a METU-t? Mikor és mit tanultál? Mi az első (vagy legemlékezetesebb) emléked az egyetemmel kapcsolatban?  

Azt mindig tudtam, hogy „gazdasági/marketinges dolgot” szeretnék csinálni. Így amikor választani kellett a továbbtanulás kapcsán, ellátogattam az összes szimpatikus budapesti felsőoktatási intézmény nyílt napjára, hogy a személyes benyomások alapján döntsek. A METU (akkor még BKF) tetszett a legjobban, így 2010 őszén ott kezdtem meg tanulmányaimat nemzetközi gazdálkodás szakon. 

 

A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd? Azóta milyen szakmai kihívásokban volt részed, és hogyan lendültél túl rajtuk?  

Hálás vagyok az egyetemnek, hogy lehetőség volt olyan órarendet kialakítanom, ami lehetővé tette, hogy mellette is el tudjak járni dolgozni és tapasztalatot szerezni. Így már a tanulmányaim mellett is megfordulhattam olyan cégeknél, mint a Vodafone, az Invitel és a HD marketing, mint neves hazai marketingügynökség. Az itt megszerzett tapasztalataimat a diploma megszerzése után a RisingStack nevű startup cégnél kamatoztattam, ami egy kis garázscégből nagyon hamar százmilliós befektetést megszerző, nemzetközi piacra dolgozó céggé nőtte ki magát. Jelenleg szabadúszó SEO tanácsadóként dolgozom, és más kisebb hobbiprojektekkel kísérletezem. 

 

Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálod leküzdeni?  

Őszintén? Marketinges mivoltom ellenére nem tudom hova tenni a TikTok-ot övező őrületet. Egyébként kifejezetten élvezem a gyorsan változó környezetet, a szakmám (keresőoptimalizálás) is olyan, ahol létszükséglet a gyors alkalmazkodás, különben hamar lemarad az ember a konkurenciához képest. Ha olyan témakörről van szó, ami alapból is érdekel, kifejezetten szeretek új dolgokat tanulni. 

 

Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?   

Egyértelműen az, hogy nem vagyok egyedül. Mind a tanáraim, mind a szaktársaim között bármikor megtaláltam a segítséget, ha szükségem volt rá. A HÖK társaságában pedig olyan közösséget ismertem meg, akikre a mai napig örömmel gondolok vissza. A tagságom alatt az egyik legnagyobb projektem a Prezi Szakkör volt, ahol prezentációs elméleteket tanultunk és próbáltunk ki a gyakorlatban. A HÖK tagok lelkesedése és támogatása nélkül biztos vagyok benne, hogy messze nem kapott volna olyan pozitív visszhangot a rendezvénysorozat, mint ami végül a visszajelzésekben látszott. 


Mi az, ami motivál a nehezebb napokon?  

„Egy kicsit jobb lesz holnap.” Azaz, ha valamelyik napom nem pont úgy sikerül, ahogy tervezem, segít a tudat, hogy másnap ott egy új nap, amikor lehetőségem van változtatni a dolgokon. Mindegy, mennyire nehéz vagy rossz a napom, ez a tudat mindig segít.  


Számodra mi a siker definíciója?  

Az az érzés, amikor visszatekintek az elmúlt évekre, és úgy érzem, nincs olyan pont, amin változtatnék. Sokan sokféleképpen definiálják a sikert: pénzben, teljesítményben, elért eredményekben. Nekem az a hipotézisem, hogy nem feltétlenül egy konkrét ponthoz köthető, amit ha elér az ember, akkor nyugodtan hátradőlhet. A sikert inkább úgy értelmezem saját magammal szemben, hogy azt érzem, jó úton járok. Az úton pedig lehet és kell is célokat kitűzni, de akkor tekintem magam sikeresnek, ha úgy látom, az eddig bejárt útnak jó íve van, jó irányba visz majd tovább. A „jó”-t pedig úgy értem, hogy utólag sem változtatnék rajta, mert helyesnek tartom. 

2021. 11. 29.

Hírek

Művészet
Peter Javorik tervezőgrafika workshop és kiállítás

Peter Javorik lengyel tervezőgrafikus, plakáttervező művész egy hetes workshopot tartott a METU tervezőgrafikus hallgatóinak, amelyből kiállítás is nyílt.

peterjavorikws

Peter Javorik tervezőgrafika workshop és kiállítás

Peter Javorik lengyel tervezőgrafikus, plakáttervező művész egy hetes workshopot …

Művészet
India vezető divatiskolájával kötött megállapodást a METU Művészeti és Kreatívipari Kara

2024. febr. 2-5. között a Soft Pune (School of Fashion Technology, India) intézet jelenlegi igazgatója Garima Bhalla, és Dr...

indiadivatcsemp

India vezető divatiskolájával kötött megállapodást a METU Művészeti és Kreatívipari Kara

2024. febr. 2-5. között a Soft Pune (School of Fashion Technology, Ind …

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányok és Politikatudományi Intézete konferenciát szervezett A platformtársadalom kora? címmel...

platformhírcsemp

Konferencia beszámoló - A platformtársadalom kora? című műhelykonferenciáról

2023. december 4-én a METU KÜT Kar Nemzetközi Tanulmányo …

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára!

CAMPcsempe

Camp America Program

Jelntkezz 2024 nyarára! …

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési portfóliója

fenncsemp

Főszerepben a fenntarthatóság

Online kurzussal bővül 2024 februártól a Budapesti Metropolitan Egyetem képzési …

Művészet
Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-1984)A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói pályázatot hirdet melynek témája Kopátsy Sándor, Magyarország egyik legismertebb közgazdászának rendhagyó kötete: A Kopp! Az emberi civilizáció történetével szinte egyidősek a rövid, tömör bölcseletek, amelyeket a legkülönbözőbb élethelyzetek szültek...

koppcsemp

Kopp-Hallgatói pályázat

Viharban kanóc légy, ne gyertya – Aforizmák (1964-198 …

Művészet
Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...