Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ALUMNI HALLGATÓNK, KAPRINYÁK NIKOLETT GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES | Budapesti Metropolitan Egyetem

ALUMNI HALLGATÓNK, KAPRINYÁK NIKOLETT GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Kaprinyák Nikolett történetét!      


Miért választottad a METU-t? Van bármilyen maradandó egyetemi emléked vagy történeted? 

Az alapképzés elvégzése után pár hónapot egy dán népfőiskolán töltöttem. Igazán akkor kristályosodott ki bennem, mivel is szeretnék foglalkozni, így hazaérkezésem után beiratkoztam az akkori BKF-mesterképzésére, kommunikáció és médiatudomány szakra. Rendkívül színes társaság verbuválódott össze, sok jó kommunikációs szakemberrel, akik közül néhánnyal a mai napig tartom a kapcsolatot. Sőt, szakmai szempontból is több együttműködést köszönhetek a METU-nak, nem beszélve az ott elsajátított tudásanyagról és szemléletről, amiért végtelenül hálás vagyok. 

 

A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd? Azóta milyen szakmai kihívásokban volt részed, és hogyan lendültél túl rajtuk?    

A mesterképzést levelező tagozaton végeztem, mellette a FUNZINE Médiánál dolgoztam, majd a HABAD kreatív ügynökséghez kerültem. Utóbbi időszakában kezdtem el írni az utazós blogomat, amiből kinőtte magát 2019-ben a csodahelyek.hu turisztikai magazin. A Csodahelyeknél kezdetben főszerkesztőként tevékenykedtem, mostanában inkább a háttérből intézem az adminisztrációs teendőket és stratégiai döntéseket hozok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült létrehozni egy élménymegosztó közösséget, a Csodahelyek Magyarországon Facebook-csoportot, amelynek jelenleg több mint 555.000 tagja van. Ezzel ez Magyarország legnagyobb, belföldi turizmussal foglalkozó csoportja.  

 

Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan prólod leküzdeni?  

Mivel online területen dolgozom, hozzászoktam, hogy gyorsan változnak az algoritmusok és a szabályok, ezekhez talán még tudunk is alkalmazkodni. Amit nehezen viselek, az a “mindent azonnal” attitűd, ami az e-mail váltások, együttműködések során is gyakran előjön. De be kell látni, hogy hiába a technikai fejlődés, nem tudunk 24 órában rendelkezésre állni és mindenre azonnal válaszolni, reagálni.  

 

Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?   

Nagyon jó alapokat kaptam mind a kommunikáció, mind a médiatudomány terén, amire ma is tudok építkezni.  

 

Melyik a legjobb könyv, amit valaha olvastál, és miért?  

Erre a kérdésre nincs tökéletes válaszom, hiszen különböző korszakokban más-más olvasmány tölt fel vagy éppen építi a személyiséget (legyen az szakkönyv, szépirodalom vagy novelláskötet). Mást olvastam egyetemistaként és mást napjainkban, de olyan könyvek is vannak, amelyekhez évről-évre visszanyúlok. Legutóbbi különleges és meghatározó olvasási élményemet viszont meg tudom osztani: Margaret Mazzantini Újjászületés c. regényének sokáig a hatása alatt voltam.  

 

Számodra mi a siker definíciója? 

Sikeresnek érzem magam, ha a helyemen vagyok és azzal foglalkozhatok, amit szeretek. Engem ez inspirál, feltölt és örülök, ha más szakmabeliek is elismerik a teljesítményem.  

 

Mi a kedvenc idézeted 

„A különbség a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot - Gandhi 

 

Mit jelent neked a METU-s egykor, METU-s örökké” szlogen?  

Jó érzés közösséghez tartozni és örömmel tölt el, hogy a METU erőfeszítéseket tesz azért, hogy ne engedje el az egykori hallgatók kezét.  

 

Egy elgondolkodtató kérdéssel is készültünk: milyen új dolgot tanultál magadról az elmúlt hat hónapban?  

Szakmai szempontból nagy tanulság volt, hogy léteznek olyan dolgok és folyamatok, amiket muszáj elengedni ahhoz, hogy hatékonyabban működjenek. Ezt saját bőrömön tapasztalom a csodahelyek.hu kapcsán, hiszen az induláskor több területért is én feleltem, de be kellett látnom, hogy vannak nálam jobb és ügyesebb szakemberek, akik sikerre vihetik a céget. Ezt nem volt könnyű beismerni és elfogadni, de egész jól haladok vele.  

 

2021. 12. 13.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...