Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ALUMNI HALLGATÓNK, ERDEI PÉTER GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES | Budapesti Metropolitan Egyetem

ALUMNI HALLGATÓNK, ERDEI PÉTER GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Erdei Péter, a MoonLabs Kft. ügyvezetőjének történetét.  

 

Miért választottad a METU-t?  

2011-ben pszichológiai tanulmányaim lezárása után jöttem a METU-ra, akkor még a BKF média mester képzésére. Az ok drámaian egyszerű volt: gyakorlatias helyen szerettem volna tanulni. Az első emlékem közé a csoporttársaim tartoznak, akik elképesztő jófejek és kedvesek voltak az első perctől kezdve – ez nagyban megkönnyítette a beilleszkedést.  


A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd? Azóta milyen szakmai kihívásokban volt részed, és hogyan lendültél túl rajtuk?  

A METU alatt már aktívan dolgoztam egy reklámügynökségnél, rengeteg ügyfélkihívással és nagyon sok FMCG márkával fűszerezett pár év volt.  Érdekes volt látni, hogy a gyakorlatban milyen eltéréseket mutatnak a tanultak. Rengeteg márka digitális kommunikációján kellett dolgoznom. Az első kihívást annak a felismerése okozta, hogy elismerjem, nem ezt szeretném csinálni. Ügynökségnél dolgozni mindig színes, érdekes és izgalmas világ, de számomra hiányzott valami szakmailag, amit egyszerűen egy idő után nem tudtam megkerülni. Szembe kellett néznem azzal, hogy nem szeretem a munkám. Miután ez megtörtént, viharos gyorsasággal pörögtek az események, és nem egészen fél év múlva már a gyártási, tesztelési és befektetési kérdésekkel kellett foglalkoznom a startupunkban. Itt a legnagyobb kihívás a szemléletváltás és a sok apró, addig fel sem ismert, rossz attitűd levetkőzése volt. Olyan alapvetésekre jöttem rá, minthogy kérni nem probléma, nem gyengeség. Sőt jó dolog, sokszor partnerre találhatunk és olyan megoldhatatlannak tűnő problémákat is leküzdhetünk, amiket egyedül sosem sikerült volna. Szintén nagy kihívás volt ebben a közegben, hogy szó szerint minden egyes nap új helyzetben voltunk. Volt, hogy egy nap leforgása alatt teljesen új, az egész életünket felforgató szituációkba csöppentünk, amiket még aznap meg kellett oldanunk. Volt, hogy mindezt a csapatunk tagjaival két különböző kontinens négy különböző országából kellett elintéznünk. Szintén megtanultam, hogy végtelenségig lehet beszélni a tervekről, de sokkal félelmetesebb nekiállni csinálni. Viszont működik. Összességében a legnagyobb kihívást mégis a diverz tudás kihasználása okozta, mert nem voltam egyértelműen besorolható egyik „dobozba” sem. Egy kicsit designer, egy kicsit analitikus beállítottságú valaki vagyok, aki innovatív megoldásokat akar készíteni. Nehéz volt megoldani, hogy ezen motivációk találkozzanak az üzleti érdekekkel, de úgy gondolom, végül sikerült. Manapság a kihívást sokkal inkább a csapatom menedzselése okozza, coaching szemléletű vezetőként a legnagyobb próbatétel számomra, hogy a velem dolgozókat biztonságos helyzetben tartsam a feladatok, lehetőségek és kihívások háromszögében, ahol fejlődhetnek és inspirálódhatnak. Rengeteg hibámmal kell megküzdenem, de annál nagyobb örömmel tölt el, hogy olyan emberek között dolgozhatok, akik valami jót szeretnének letenni az asztalra.  


Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálod leküzdeni?  

Jelenleg talán az unásig ismételt Covid az egyik legnagyobb kihívás. A piaci- és szakmai kihívások mellett az is folyton változik, hogy a csapattagok éppen honnan szeretnének dolgozni. Hogyan teremtsünk hatékony környezetet egymás számára, legyen az akár itthon vagy tőlünk ezer kilométerre? Büszke vagyok arra, hogy rugalmas keretrendszert tudtunk felállítani, melyben a munka elvégzésének alapja a kölcsönös bizalom. 


Mi az, ami motivál a nehezebb napokon? 

Az értékteremtés. Tudom, hogy nem vagyunk szuperhősök, de kicsit mégis, és mindenki más területen. Vannak közöttünk szuper apukák, anyukák, munkatársak és ügyfelek. A lényeg mégis az, hogy a közösség, amiben élünk és dolgozunk, egy kicsit jobb legyen. Nem mondhatnám, hogy az elmúlt 2-3 év kedvezett egy induló vállalkozásnak. Azonban töretlenül hiszek abban, hogy közösségként sokat érhetünk el. Én pedig szerencsés vagyok, mert egy nagyszerű csapattal állhatok neki a változásokat megvalósítani. Ez eléggé inspiráló nap mint nap. 


Számodra mi a siker definíciója? 

A siker nekem egy nagy utazás, sétálni bukástól bukásig, töretlen lelkesedéssel. Utazás  elsősorban önmagammal. Egy mindset, amit valamikor elérek, valamikor pedig nem. Alapvetően azt hiszem, hogy a megfelelő célok kijelölésével bárki sikeres lehet. Ezen nekem is nagyon sokat kell dolgoznom. Jelenleg a sikert a családom és a csapatom sikere jelenti, amit közös célokban definiálunk. Nagy munka, viszont így minden nap lehetőségünk van valamit kipipálni, sikeresnek lenni és ünnepelni. 

Mit üzennél az alumni társaidnak?  

Nagy megfejtéseket nehéz mondani, mert mindenkinek másra lenne szüksége. De végül mégis ezt üzenném az alumni társaimnak: itt, most, az alumni közösség része vagy. Használd ki! Kérdezz, kérj segítséget, figyelj, segíts te magad is! Taníts és engedd, hogy tanítsanak! Nagyszerű dolgokat láttam abból születni, hogy egymástól „karnyújtásnyira” lévő emberek elkezdtek beszélgetni. 


Mi a kedvenc idézeted?

Ez elég klisés lesz, de ez a kedvencem. :) 

„Around here, however, we don’t look backwards for very long. We keep moving forward, opening up new doors and doing new things, because we’re curious… And curiosity keeps leaving us down new paths.” – Walt Disney 

2021. 10. 01.

Hírek

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” program záró konferenciáját múlt héten rendezte meg a Budapesti Metropolitan Egyetem a prágai Metropolitan Egyetemen.

v4

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” progra …

Üzlet
myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által  közösen létrehozott MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont – legutóbbi Pénzmúzeumi látogatás után – március 3-án a METU főépületében rendezték meg a tavaszi ösztöndíjas szakmai találkozót...

mybrand-centre-for-excellence-szakmai-talalkozo-kep

myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által &n …

Üzlet
Művészet
METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Csomagolástervezési Világversenyén.

csomagolastervezesi-vilagverseny-kep

METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Cs …

Művészet
Művészet
Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csoportokban két, különböző léptékű téralkotást kellett létrehozniuk.

terben-zajlott-pillanatok-metu-projekt-het-kep

Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csop …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a térképeink segítségével láthatóvá tegye világunk rejtett összefüggéseit.

geovizio-csizmadia-norbert-kep

„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a tér …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs filmek között pedig Petri György versének adaptációja, a Reggeli győzött.

BeleznaiMarkAgape

Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs …

Művészet
Művészet
Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Museum GROW című pop-up kiállítása.

grow

Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Mus …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus várja a geopolitika, a világrend alakulása, a pénz jövője iránt érdeklődő hallgatóinkat.

uj-kurzus-a-metun-csempe

A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus vár …

KommunikációTurizmusÜzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...