Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility A BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK sorozat | Budapesti Metropolitan Egyetem

A belsőépítészet mesterei - Mesterképek sorozat

A BELSŐÉPÍTÉSZET MESTEREI – MESTERKÉPEK a METU nyilvános előadás-sorozata, amely első alkalommal február 20-án került megrendezésre. Három alkalmat követően a járványügyi helyzet miatt a további előadások elmaradtak, az esemény-sorozatot vélhetően teljes tervezett valójában csak a következő szemeszterben tudjuk megvalósítani.

A személyes találkozást lehetővé tevő előadásokat tehát elhalasztjuk későbbre, de annak érdekében, hogy kicsit jobban megismerhessétek a mestereket, közlünk róluk fellelhető szöveges és képi anyagokat, a tervezett előadások szinopszisát, rövid bemutató írásokat.


Az első három megrendezett eseményt, Reith András, Beleznay Éva és Kiss Gyula előadását rögzítettük, a feldolgozást követően ezen a felületen tesszük közzé. A további, online megtartott előadások az alábbi csempékre kattintva tekinthetők meg.

Az eredetileg tíz egymást követő alkalommal, csütörtök délelőttönként tervezett nyilvános előadás-sorozat célja egyrészt az építészet és belsőépítészet viszonyának vizsgálata különböző nézőpontokon keresztül, másrészt a meghívott szakemberek, az egyes oktatási intézményekben is ténykedő tervezők, munkáik bemutatása által adnak egyfajta keresztmetszetet szakterületük legfontosabb értékeiről, kihívásairól, személyes gondolatairól, munkamódszereiről és a társszakmákra gyakorolt hatásáról is ízelítőt adnak.

A sorozat összes előadásának anyaga a METU youtube csatornáján.


Ajánljuk minden olyan hallgatónak, kollégának, akinek tanulmányai, alkotói tevékenysége, munkássága kapcsolódik a téralakítás bármilyen formájához, vagy érdeklődést mutat iránta.


Belsőépítészeti alapképzésünkről, azaz Környezetkultúra alapszakunkról ITT, Belsőépítész tervező művész mesterképzésünkről bővebben ITT tájékozódhatsz!