Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 3. Nemzetközi Hét | Budapesti Metropolitan Egyetem

3. Nemzetközi Hét

  • Kezdődik
    2018. 03. 26. 10:00
  • Vége
    2018. 03. 29. 17:30
  • Helyszín
    Budapesti Metropolitan Egyetem, 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. és 1077 Budapest, Rózsa u. 4-6.

Idén tavasszal harmadik alkalommal szervezzük meg a METU Nemzetközi Hetet, az Erasmus csereprogram keretében, március 26-29. között.

A rendezvény fő témája a Kreatív Iparágak, célja a következő területek felfedezése:

  • milyen szerepe lehet az oktatásnak a kreatív gazdaságban és a kulturális iparágakban, illetve
  • hogyan ösztönözhetik a kreatív gondolkodást a felsőoktatási intézmények azzal a céllal, hogy új tudást termeljenek, jobb szolgáltatásokat és élményt nyújtsanak hallgatóiknak.

A Nemzetközi Hét olyan fórumot kínál, ahol oktató és nem oktató szakemberek közösen megvitathatják a fenti területeken tapasztalható kihívásokat, megoszthatják nézeteiket, a legjobb gyakorlatokat, továbbá új együttműködési lehetőségeket fedezhetnek fel régi és új partnerintézményekkel. Idén 26 vendégelőadóra és több mint 30 nemzetközi hallgató részvételére számítunk európai, ázsiai és dél-amerikai intézményekből. Az előadások és műhelyek a Nagy Lajos király úti és a Rózsa utcai campuson lesznek, a témák felölelik a művészet, marketing, turizmus, média és az üzleti tudományok területeit.

Emellett sor kerül egy kerekasztal-beszélgetésre a nemzetköziesedés témájában, a rendezvény kiemelt eseménye a háromnapos Imagine Square Workshop a holland Hanze University Minerva Academy of Pop Culture és a METU oktatóinak, valamint hallgatóinak részvételével - témája a fenntartható fejlődés és a nyitott, változó, kreatív tér lesz.

A Nemzetközi Hét programja ITT tölthető le, a résztvevők és az előadások tervezett listája pedig ITT található.