Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Tipost kiállítás | Budapesti Metropolitan Egyetem

Tipost kiállítás

  • Kezdődik
    2018. 02. 08. 18:00
  • Vége
    2018. 02. 08. 20:00
  • Helyszín
    2B Galéria



Tipográfus szakirányú továbbképzés záróvizsga kiállítása

Mindenkit várunk a Tipográfus (print- és webdesign) szakirányú továbbképzésünk első végzős évfolyamjának diplomamunkáit bemutató kiállításon, illetve a szak megnyitó eseményén.

A megnyitó időpontja: február 8., 18:00–20:00

A kiállítás megtekinthető: február 8-15.

A megnyitó és a kiállítás helyszíne: 2B galéria, 1092 Budapest, Ráday utca 47.

A kiállítás megnyitón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a szakirany@metropolitan.hu címen kell jelezni. Az aktualitásokért kövessétek a Tipost, illetve a kiállítás facebook oldalát.

A képzésről:

Az idén harmadik alkalommal indul a Tipográfus (print- és webdesign) szakirányú továbbképzés, a Tipost a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

A Tipost új név. Alakulunk, innoválunk és fejlődünk, izgalmas a szellemi erőtér, amely a képzést körülveszi. Nagyon örülünk annak, hogy él közöttünk a tipográfusok hagyományosan jó közösségi élménye is.

Az oktatásban a betűtől indulunk. Először a kalligráfia gyakorlása hozza testközelbe a betűt, majd a betűtervezés alapjaival foglalkozunk, amely új elem a képzésünkben. Kompozíció- és stílusgyakorlatokkal haladunk tovább és elérkezünk a kiadványtervezéshez és a webdesign-hoz, valamint az experimentális tipográfiai munkákhoz.

A fókuszban a gyakorlati munka áll, azonban nagy figyelmet fordítunk a technikai háttérismeretekre és az elméletre is. Kiváló előadókat hívunk, a szakma legjobbjait. 

A tananyag, a jó tanárok és az intenzív munka eredményeként négy félév alatt a hallgatók látványosan fejlődnek. Valódi tudást, szakmát kapnak a kezükbe – a képzés befejezésekor készen állnak arra, hogy munkát vállalva is megállják a helyüket. Akiknek szívügyükké válik a tipográfia, a METU Tervezőgrafika mesterképzésén, a Tipográfia-betűtervezés specializáción mélyíthetik tovább tudásukat, folytathatják a betűtervezést és a kísérletezést.


Részletesen ITT olvashattok a képzésről.