Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Újra Editor's Cut Filmklub - Szabadesés | Budapesti Metropolitan Egyetem

Újra Editor's Cut Filmklub - Szabadesés

  • Kezdődik
    2017. 10. 10. 19:00
  • Vége
    2017. 10. 10. 22:00
  • Helyszín
    METU Rottenbiller utcai campus, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19. M404-es terem

Az őszi szemeszter filmklubja - A METU mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozata

MEGHÍVOTT VENDÉG: Lemhényi Réka
FILM CÍME: Szabadesés
MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Lemhényi Réka Balázs Béla-díjas vágó, a Színművészeti Egyetem osztályvezető tanára, a Magyar és az Európai Filmakadémia tagja.
Több külföldi vágói díjjal büszkélkedhet, így a Gdynia Filmfestivál, a Lengyel Filmakadémia, a Magyar Filmkritikusok, és nem utolsó sorban a 32. Magyar Filmszemle – Aranyolló díját is megkapta. Dolgozott többek között Hajdu Szabolccsal, Pejó Róberttel, Pálfi Györggyel, Rózsa Jánossal, Jerzy Skolimowski-vel, Szabó Istvánnal, Gigor Attilával, Enyedi Ildikóval, Tudor Giurgiu-val és Bereczki Csabával.
 


 

Szabadesés (R.: Pálfi György, magyar-dél-koreai-francia játékfilm, 89 perc, 2014)
A film hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek - csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások - akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről.