Miért a METROPOLITAN? Kreatív gondolkodást fejlesztünk Történetünk Szervezeti felépítésünk Vezető testületeink Karok, szakmai intézetek Oktatási helyszíneink Ösztöndíjak / Támogatások Könyvtár Hírek Partnereink Ők is Metropolitanesek METROPOLITAN Arcai Vélemények rólunk Copy & Gifts Shop Minőségirányítás KarrierCentrum Tudományos élet Egyetemi kutatások Európai Pályázati Központ Vezetés-Szervezéstud. és Üzletviteli Tanácsadási Tudásközpont Kiadványok TDK / MDK Hallgatóink eredményei Tehetség műhelyek Konferenciák, rendezvények Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny Archívum - Korábbi konferenciák VI. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll verseny V. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll verseny Egység a sokszínűségben - IV. Nemzetközi Viselkedéskultúra és Protokollverseny III. Nemzetközi Főiskolai és Egyetemi Kommunikációs, Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny II. Országos Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny Támogatók levelei Turizmus és kultúrtájak fenntartható szemlélettel EuroCHRIE 2016 NOLLYWOOD Kortárs magyar formatervezés konferencia ATLAS 2014 Conference The George Gerbner Conference on Communication, Conflict and Aggression SMART Vállalkozásfejlesztési konferencia és szakmai műhelybeszélgetések Új trendek, innovatív anyagok és módszerek a belsőépítészetben Újságírás és szépírás a Kádár-korszakban és napjainkban A Szellemi Kulturális Örökség 10 éve International GeoGebra Institute Conference Hungary 2014 INTEGRA zárókonferencia Milyenek legyenek az egyetemi rangsorok? Művészet és technikai civilizáció / Arts and Technical Civilization PRAXIS '13 - Open Discussion Forum Migration, mobility and it's consquences for Europe Új utak a kreativitás fejlesztésében – nemzetközi konferencia Kihívások és új paradigmák a tudásmenedzsment, a generációk és a kultúra dimenzióiban MCC International Leadership Conference - Leadership in Crisis A világörökség 40 éve Felfedező tudomány - A Metropolitan tudományos konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Hidak és a járható utak a tudomány és a gyakorlat között - MTA Konferencia 2012 IHEPI 2010 Felsőoktatás és munkaerőpiac – Tények, vélemények, tapasztalatok MOK 2010 OTKA - konferencia Summer.org Intézményi pályázatok Geomatech
Eseménynaptár.  

I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny

 
I.    Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll verseny
 

Intézményünk mindig kiemelt feladatának tekintette a hallgatók, a fiatalok kommunikációs, kapcsolatteremtő készségének, viselkedéskultúrájának fejlesztését és a tanultak gyakorlati alkalmazását.

E cél vezérelte a Budapesti Metropolitan Egyetemet és a Magyar Protokollosok Országos Egyesületét, amikor protokollverseny közös szervezéséről döntöttek.

Az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk, valamint a világ globalizációs törekvései új követelményeket támasztanak a hallgatókkal szemben az élet minden területén. Elengedhetetlen a szakmai felkészültség, miközben a munkában elért siker akkor teljes, ha a fiatalok tisztában vannak az általános és közéleti viselkedéskultúra, a protokoll hazai és nemzetközi szabályaival, valamint a diplomáciai protokoll néhány elemével.

A szervezők e rendezvénnyel kívánnak hozzájárulni az európai normákat ismerő szakemberképzéshez, amely minden felnőttoktatási intézménynek is feladatát képezi, ugyanakkor ezzel köszöntenénk hazánk Európai Unió soros elnökségét és egyetemünk 10. születésnapját.

Szükségét látjuk egy olyan megmérettetésnek, ahol a hallgatók kipróbálhatják a megszerzett ismereteiket és annak a gyakorlatban történő alkalmazását.  

Első alkalommal a METROPOLITAN ad otthont az I. Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenynek, vállalva annak szervezését, feladatainak kidolgozását és lebonyolítását. A helyezettek részére a díjakat, okleveleket, valamint a megjelent résztvevők számára vendéglátást is biztosítunk.
 
A verseny fővédnöke: Tarlós István, Budapest főpolgármestere
A verseny védnöke: Dr. Hoffmann Rózsa, Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára


A versenyre résztvevőinek levelet küldött Schmitt Pál köztársasági elnök, Tarlós István, Budapest főpolgármesterétől, és Pántos György, a Külügyminisztérium protokollfőnöke. A leveleket teljes terjedelmükben ITT olvashatják el. 
 
 
Ízelítő a feladatokból:

Zenei műveltségi feladat
Étkezési kultúra, gasztronómiai feladatok /+ közönségjáték/
Társasági viselkedéskultúra
Öltözködéskultúra, divatbemutató
"Táncol az Unió” - Kötetlen játék, tánc


A verseny díjait átadja Dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár

A versenyen induló intézmények:

Általános Vállalkozási Főiskola
Zsigmond Király Főiskola
Rendőrtiszti Főiskola
Budapesti Gazdasági Főiskola
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola (Ukrajna)
Szászrégeni Grup Scolar Lucian Blaga Iskola (Románia)

Versenyen kívül indul:
Budapesti Metropolitan Egyetem
Egri Eszterházy Károly Főiskola
 

 
A verseny eredményéről ITT olvashat
 
 
 A verseny szakmai támogatója a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete
 
 
protokoll_plakat_kicsi.jpg
 
 
 
logopar szlogen_KICSI.JPG
 
A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt.
TAMOP -4.1.1-08/2/KMR-2009-0009