TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY
METU DIPLOMA 2016
 

AMI DIPLOMA KATALÓGUS
 

GRAFIKA SZAKCSOPORT MAGAZIN
 

KÉZMŰVES MENÜ
 

REKREÁTOROK - Média design leporelló
 

BKF: Hamarosan a mozikban!

2014-09-26
Stratégiai együttműködést írt alá a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) és az Origo Filmstúdió. A BKF nemzetközi filmes képzésében részt vevő hallgatói ezentúl a budapesti Origo Filmstúdióban – ahol a Die Hard 5-öt és a Herculest is forgatták – tanulhatják a szakmát.
BKF: Hamarosan a mozikban!

Idén szeptembertől a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola művészeti szakos hallgatói a világ egyik legjelentősebb filmes komplexumában, a 17,5 hektáron fekvő, 9 műteremmel rendelkező budapesti Origo Filmstúdióban kapnak különleges gyakorlati lehetőséget. Abban a környezetben, ahol Bruce Willis (Die Hard 5), Keanu Reeves (47Ronin) és sok más világhírű sztár forgatott, és forgat jelenleg is. A legnagyobb magánkézben lévő főiskola és a legmagasabb hollywoodi követelményeknek megfelelő filmstúdió között most életbe lépő, exkluzív együttműködés célja, hogy a felek együtt erősítsék a magyar művészeti oktatás, a filmszakma és a filmgyártás nemzetközi hírnevét.

Kepes András, a BKF Művészeti Tanácsának elnöke elmondta, „szerencsés helyzetben van a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, hiszen ellentétben a többi művészeti egyetemmel, a filmtől, az iparművészeten át, a képzőművészetig tucatnyi művészeti ágat ölelnek fel akkreditált alapképzési és mesterképzési szakjai, lehetővé téve ilymódon az átjárást a különböző művészeti területek között. Az üzleti, a kommunikációs és turisztikai képzéssel együttműködve pedig, a BKF képes lefedni a filmgyártás és forgalmazás valamennyi területét. Az együttműködés így lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy a filmgyártás teljes spektrumában ismereteket szerezzenek, a hagyományos filmművészeti képzéstől (rendező, operatőr, animációs rendező, vágó, filmforgatókönyvíró, producer) a legkorszerűbb digitális utómunkáig (vágás, hangdesign, médiadesign, grafika), de a stúdió és a főiskola szakmai háttere alkalmas a díszlet- és jelmeztervezés, a gyártási-költségvetési, sőt a speciális filmes catering képzésre is. Mindez, a nemzetközi produkcióban való asszisztálás lehetőségével együtt olyan gyakorlati lehetőséget biztosít a BKF hallgatói számára, amivel a világon is csak kevés egyetem dicsekedhet.”

”Az együttműködés célja, hogy a filmes stáblistákon még több magyar név szerepeljen!” – tette hozzá Kecskés Ilona, az Origo Filmstúdió vezetője, aki hozzátette, hogy a legtehetségesebb hallgatókra munkatársként is számítanak majd.

Kameramanok, Média designerek, Tervezőgrafikusok, valamint például a Filmoperatőr, Mozgóképművész, és a Mozgóképkultúra és médiaismeret szakos magyar és külföldi hallgatók tanulnak majd a filmstúdió tanműhelyeiben és műtermeiben.
 

 A képre kattintva még több fotót megnézhet az eseményről és a stúdióbejárásról. A képeket Rakó Alex készítette.

alex_ralo_bkf_origo_filmstudio-62.jpg

Vissza   Vissza