Eseménynaptár.  

Tehetségműhelyek

 


TEHETSÉGMŰHELYEK A Metropolitanen!


Tehetséges vagy? Szeretnéd, hogy ezt mások is tudják?
Mi igazoljuk Neked!!!!
 

Jelentkezz, vegyél részt a műhelymunkában! Kipróbálhatod magad, tanulhatsz, gyakorolhatsz, tapasztalhatsz, barátokat, kapcsolatokat szerezhetsz.

A diplomád mellé kapsz egy „menedzser-útlevelet”, amiből kiderül a munkáltatók számára, hogy Te nem csak egy vagy a Metropolitanes hallgatók közül, hanem Te mást is, másként is tanultál. Lehetőséget kaptál, s kihasználtad, mert Tehetséges vagy.

Kit várunk a műhelyekbe?

Aki:
 • Kreatív
 • Ambíciózus
 • Tudásra szomjas
 • Dolgozni nem rest

Kit veszünk fel?

Aki:
 • a METROPOLITAN valamelyik szakának első két félévét sikeresen teljesítette
 • jelentkezését a szükséges dokumentumokkal (önéletrajz, motivációs levél) és az előírt pályamunkákkal együtt 2010. május 31-ig benyújtja
 • megfelel a műhelyvezetővel folytatott felvételi beszélgetésen

Ami dönt:

 • a tanulmányi átlag
 • a felvételi beszélgetésen elért pontszám (max. 30 pont)
 • az előírt munkákra kapott pontszám (max. 30 pont)

A műhelymunkáért a hallgatók kreditet kapnak. A műhelyek szakmai gyakorlóhelyként is elfogadhatók.


_MG_3009.jpg
 
_MG_2759.jpg

Major Szilvia
a KarrierCentrum vezetője

 Javorniczky István
szakmai koordinátor
 
 

 
A PROJEKTRŐL

Több mint 88 millió forintos támogatásban részesült a két magán felsőoktatási intézmény által közösen benyújtott „VALID – A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola közös fejlesztése hallgatóink munkaerő-piaci érvényesülése érdekében” című pályázat.                             

A VALID mozaikszó a program jelszavának rövidítése: „Velünk Alakítsd Lehetőségeid, Ismereteid, Diplomád!”
Hiszen a projekt célja az, hogy a különböző megvalósuló fejlesztések révén hallgatóink jobb munkaerő-piaci elhelyezkedési lehetőségekhez jussanak, egyetemi tanulmányaik során pedig mindegyik intézmény magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújthasson számukra.

A projekt során sor kerül a Karriercentrumban, Karrier Irodán új szolgáltatások, tréningek bevezetésére, tehetséggondozó műhelyek kialakítására. Egy új, közösségi portált is fejlesztünk, ahol állásinterjúkra való felkészülést segítő anyagokat, teszteket, önéletrajz mintákat, állás- és szakmai gyakorlati hirdetéseket helyezünk el, de ahová a hallgatók is feltölthetik saját önéletrajzukat, motivációs levelüket, portfoliót alakíthatnak ki.

Elindul mindkét intézményben a Diplomás Pályakövetés, azaz nem elégszünk meg azzal, hogy a diploma megszerzéséig követjük nyomon hallgatóink sorsát, hanem visszajelzéseket gyűjtünk arról, hogyan alakul az életük, karrierjük tanulmányaik befejezése után. A munkaerőpiac visszajelzéseit természetesen beépítjük a képzésbe, így biztosítjuk, hogy az itt eltöltött évek során olyan ismereteket adjunk át hallgatóinknak, melyekre valóban piaci igény jelentkezik.

A projekt azonban nem valósulhat meg a legfontosabb szereplők, a Hallgatók közreműködése, aktív részvétele, visszajelzései nélkül.

Ezért javasoljuk, kövessék, kövessétek folyamatosan nyomon a VALID program elemeit, keresve a lehetőséget az egyes tréningeken, tehetséggondozó műhelyekben való részvételre!

 

A VALID eseményeiről folyamatosan tájékoztatást adunk az ETR-en, az egyetem honlapján, közösségi oldalainkon, és a kihelyezett plakátokon!

 

Projekt címe: „VALID – A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola közös fejlesztése hallgatóink munkaerő-piaci érvényesülése érdekében”

Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1-08/2/KMR-2009-0009 pályázat

Kedvezményezettek neve:

 • Budapesti Metropolitan Egyetem - 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.
 • Általános Vállalkozási Főiskola - 1114 Budapest, Villányi út 11-13.

Támogatás összege: 88 449 979 Ft

Projekt futamideje: 2009.10.01-2011.08.31.

Közreműködő szervezet neve: OKM Támogatáskezelő

Közreműködő Szervezet elérhetősége: 1055 Budapest, Bihari János u. 5., www.okmt.hu

Támogató szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.gov.hu

A projekt az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt.

TAMOP -4.1.1-08/2/KMR-2009-0009

 eu logo.JPG