KÉPZÉSEK
Alapképzési szakok
Animáció
Designkultúra
Design- és művészetelmélet
Elektronikus ábrázolás (grafikus, webdesigner)
Emberi erőforrások
Egészségügyi szervező
Fotográfia (alkotói fotográfus, fotóriporter, divatfotós)
Gazdálkodási és menedzsment
Kameraman
Kereskedelem és marketing
Képalkotás
Képi ábrázolás (képgrafikus, illusztrátor)
Kézműves tárgykultúra
Kézműves (öltözék- és kiegészítő-tervező; textilműves; keramikus)
Kommunikáció és médiatudomány Környezetkultúra (belsőépítész, enteriőr- és környezettervező)
Média design
Mozgóképkultúra és médiaismeret
Nemzetközi gazdálkodás
Nemzetközi tanulmányok
Pénzügy és számvitel
Televíziós műsorkészítő
Tervezőgrafika szak
Turizmus-vendéglátás
Mesterképzési szakok Angol nyelvű képzéseink
Duális képzések a Metropolitanen
Felsőoktatási szakképzések Szakirányú továbbképzési szakok
FELVÉTELIMIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Egészségturizmus specializáció

Ha az egészségturizmus kerül szóba, mindenki a híres magyar gyógyvizeket kezdi emlegetni, ám azt kevesen tudják, hogy ennél valójában sokkal többről van szó. Ez egy rendkívül szerteágazó terület, mely felöleli többek között az egészségügyi turizmust, a gyógyturizmust, a medical wellnesst, az aktív és a családi wellnesst.

Az egészségturizmus évek óta a legnépszerűbb szakirány az Egyetemen, nem is véletlenül. Magyarország adottságai remek elhelyezkedési lehetőségeket biztosítanak az itt végzett hallgatóknak. Gondoltad volna például, hogy az osztrák határ mellett virágzik a fogászati turizmus? Vagy hogy egyre nagyobb az igény az orvos által felügyelt wellness- és gyógykezelésekre? És azt, hogy gyakran az aktív vagy a családi wellness programok alapján választanak szállodát a vendégek? Persze nem szabad megfeledkeznünk az ország különleges természeti adottságairól sem. Ilyen például a Hévízi-tó, mely egész évben vonzza a hazai és külföldi turistákat.

Az egészségturizmus rendkívül dinamikusan fejlődik, a modern világban egyre erősödik az egészségtudat, az emberek többet költenek saját és családjuk egészségére. Ezt az erősödő keresletet próbálja kielégíteni a kínálat, mely mind minőségileg, mind mennyiségileg folyamatosan fejlődik. A fejlődés fenntartásához elengedhetetlen a jövő szakembereinek megfelelő képzése. Erre törekszik a szakirány, melynek elsődleges célja nem egy hatalmas lexikális tudás átadása, hanem a megfelelő szemlélet kialakítása a hallgatókban. Nem találkozol majd több száz oldalas tankönyvekkel, a képzés inkább egy érdekes felfedezőút.

A szakirány célja a nemzetközileg versenyképes szakemberek képzése, akik megfelelő nyelvismerettel és szakmai tudással rendelkeznek, vendégközpontúak, udvariasak és nem utolsó sorban szeretik a szakmájukat. Ebben neves szakemberek működnek közre, akik az elméleti anyagon kívül gyakorlati tapasztalataikat is meg tudják osztani a hallgatókkal. A szakirányon tanít többek között előadásokat tart Szegedi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. egészségturizmus csoportvezetője, Vörös Imre, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Móricz Szilvia, az Aquaworld marketingigazgatója, Varga Csaba a Radisson Blu Béke Hotel igazgatója, Dr. Horváth Remény, a Széchenyi Gyógyfürdő nappali kórházának igazgató főorvosa.


Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a munkaadók elégedettek az oktatás szakmai tartalmával, a kezdő munkavállalók felkészültségével és többnyire a hozzáállásukkal is, épp ezért a szakirányon végzett hallgatók 90%-a a diplomaosztás utáni szeptemberben el tud helyezkedni. És ha azt hiszed, ez az egész csak marketingszöveg, íme néhány itt végzett hallgató, akinek tényleg sikerült: Jarabin Zita, A Budapest-közép-dunavidéki RMI szakmai titkára, akinek pozícióját egyenesen az államvizsga bizottság elnöke ajánlotta fel, Juhász Szabolcs, aki jelenleg az Aquaworld fürdőigazgatója és végül, de nem utolsó sorban Sátory Viktor, aki a Mellow Mood igazgatói asszisztense.

 

A diplomában szereplő végzettség megnevezése:
Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Egészségturizmus szakirányon

Szakirány vezető: dr. Ruszinkó Ádám, a turizmusért felelős helyettes államtitkár

Minimum létszám: 35 fő


 

 

 

 

 

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA