KÉPZÉSEKFELVÉTELIMIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Kreatív gondolkodás fejlesztése


Tudtad, hogy a világ 10 legkeresettebb szakmája 6 éve még nem létezett?

Tudod, hogy milyen lesz a munkaerőpiac, amikor diplomát szerzel?

Mi tudjuk, hogy folytonosan változó, megújuló világra kell felkészítenünk Téged. Olyan tudással és képességekkel vértezünk fel, amelyekkel sikerrel tudsz alkalmazkodni választott szakmád kihívásaihoz. Ezért a szakmai alapok mellett a legnagyobb hangsúlyt kreatív gondolkodásod és kommunikációs képességeid fejlesztésére helyezzük.

Mert a kreatív gondolkodás fejleszthető!


A kreatív gondolkodásról

Hogy eredményesek legyünk az életben, a munkánkban vagy egy adott feladat megoldásában, kreativitásra van szükség. Az információk kiapadhatatlan forrásához bárki hozzáférhet. Hogy ki mit kezd velük, és hogyan, nos, itt dől el, kiből lesz sikeres és eredményes szereplő. Napjainkra a kreativitás lett az egyik legfontosabb munkaeszköz. A kreativitás alkotóképesség. Korábban elsajátított ismeretek, tapasztalatok között teremt olyan kapcsolatot a kreativitás, ami új, szokatlan,és bizonyítottan értékes, hasznos gondolat, megoldás, ötlet megszületését eredményezi. Sokan érzik úgy, hogy ők nem kreatívak, nem elég tehetségesek újat alkotni. Ez nem így van. Miért?

A kreativitás fejleszthető

Az ötletszintű kreativitás tanulható, fejleszthető. Gyakorlás révén mindenki jobbá válhat benne. Mi segítünk ebben. Hogyan?

A kreativitás a Metropolitanen

Hallgatóink már évkezdéskor, a Kreatív napon találkoznak készségfejlesztő programunkkal. A közösségépítő, játékos feladatok során megtapasztalják, hogy a kreatív gondolkodás fejleszthető, és megértik annak fontosságát.

A félévek során aztán olyan szakspecifikus fejlesztő tárgyakon keresztül folytatják az alkotó gondolkodás elsajátítását, mint a Kreatív írás, Reklámtervezés, Játékanimáció, vagy a klasszikus akadémiai rajztanítás kereteit felborító Kreatív rajzstúdium.

Kiemelkedő képességfejlesztő programunk az országban egyedülálló tréningrendszer, melyben félévente minden hallgatónk részt vesz. A tréningek gyakorlatai, a személyes kontaktus, az intenzív együttlét segít abban, hogy a hallgató más szemszögből is tudja nézni a dolgokat. A Metropolitanen töltöttök évek alatt hallgatóink a szakmai versenyek és tanárok melletti projekteken kívül gyakorlatban például Az Egyetem tehetségműhelyeiben is tapasztalatokat szerezhetnek, ahol a kiscsoportos szakmai foglalkozásokon ismerkedhetnek a szakma legújabb problémáival és tapasztalataival.

Azok, akik még nem járnak a Metropolitanre, csak szeretnének, Az Egyetem által szervezett versenyeken találkozhatnak a kreatív gondolkodással: Az év kreatív ígérete, és a Kreatív és üzleti gondolkodás verseny a következő generációkat ösztönzi új megoldások keresésére.

A kreativitás mindenütt jelen van. Ott van az oktatási módszerekben, az alkotva tanuló hallgatókban, a tanárok és munkatársak szemléletében és leginkább abban a mindent átfogó, támogató légkörben, ami gondolkodásra, az újra való törekvésre ösztönzi az embert.

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA