Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility VALID | Budapesti Metropolitan Egyetem

VALID

„VALID – A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola közös fejlesztése hallgatóink munkaerő-piaci érvényesülése érdekében”

Több mint 88 millió forintos támogatásban részesült a két magán felsőoktatási intézmény által közösen benyújtott „VALID – A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola közös fejlesztése hallgatóink munkaerő-piaci érvényesülése érdekében” című pályázat.  

A VALID mozaikszó a program jelszavának rövidítése: „Velünk Alakítsd Lehetőségeid, Ismereteid, Diplomád!”

Hiszen a projekt célja az, hogy a különböző megvalósuló fejlesztések révén hallgatóink jobb munkaerő-piaci elhelyezkedési lehetőségekhez jussanak, egyetemi tanulmányaik során pedig mindegyik intézmény magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújthasson számukra. 

A projekt során sor került a KarrierCentrumban, Karrier Irodán új szolgáltatások, tréningek bevezetésére, tehetséggondozó műhelyek kialakítására. Egy új, közösségi portált is kifejlesztettünk, ahol állásinterjúkra való felkészülést segítő anyagokat, teszteket, önéletrajz mintákat, állás- és szakmai gyakorlati hirdetéseket helyezünk el, de ahová a hallgatók is feltölthetik saját önéletrajzukat, motivációs levelüket, portfóliót alakíthatnak ki.

Mindkét intézményben elindult a Diplomás Pályakövetés, azaz nem elégszünk meg azzal, hogy a diploma megszerzéséig követjük nyomon hallgatóink sorsát, hanem visszajelzéseket gyűjtöttünk arról, hogyan alakul az életük, karrierjük tanulmányaik befejezése után. A munkaerőpiac visszajelzéseit természetesen beépítjük a képzésbe, így biztosítjuk, hogy az itt eltöltött évek során olyan ismereteket adjunk át hallgatóinknak, melyekre valóban piaci igény jelentkezik. 


Projekt címe: „VALID – A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola közös fejlesztése hallgatóink munkaerő-piaci érvényesülése érdekében”

Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.1.1-08/2/KMR-2009-0009 pályázat

Kedvezményezettek neve

  • Budapesti Metropolitan Egyetem - 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.
  • Általános Vállalkozási Főiskola - 1114 Budapest, Villányi út 11-13.

Támogatás összege: 88 449 979 Ft

Projekt futamideje: 2009.10.01-2011.08.31.