Pályázok

Folyamatosan frissülő...

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj, amely a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereinek külföldi résztovábbképzését, kutatói, illetve művészeti munkában való részvételét teszi lehetővé.
Az ösztöndíj teljes időtartama kizárólag külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben tölthető el.

Az ösztöndíj időtartama 3-6 hónap.
Az ösztöndíjra pályázhat minden, 40 évesnél nem idősebb (1980. január 1. után született), felsőoktatási intézményben mesterfokú (vagy azzal egyenértékű) diplomát szerzett magyar állampolgár, aki eddigi szakmai tevékenységével – rangos publikációival, alkotásaival és eredményeivel – már bizonyította kiemelkedő képességét.

Pályázni bármely tudományterületen és tudományágban lehet. Az ösztöndíjas utak 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31-ig tervezhetők.
A jelentkezés határideje: 2020. március 31.

További információkat a
https://tka.hu/palyazatok/3014/palyazati-dokumentumok honlapon talál (a 2020/2021-es pályázati év dokumentumai alatt)

Pályázással kapcsolatos kérdéseit várjuk a
zsszilagyi@metropolitan.hu vagy pkai@metropolitan.hu e-mail címekre.


Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás

A pályázók köre
A pályázaton azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetnek részt, akik a 2019-20. tanév tavaszi félévében fejezik be tanulmányaikat.

A pályázat tartalma
A pályázaton a végzős hallgató az általa készített diplomamunkával/szakdolgozattal tud nevezni, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan diplomamunkával/szakdolgozattal, amit teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének szentelnek.

A pályázat versenyeztetésen alapul, a hallgatók öt kategóriában nyújthatnak be munkákat:

 • szabadalom/használatiminta-oltalom,
 • védjegyoltalom,
 • formatervezésiminta-oltalom,
 • szerzői jog
 • szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe.

A pályázati díj összege és annak elbírálása

A pályázatokat az SZTNH által kijelölt szakértőkből álló bizottság értékeli. Az öt meghirdetett kategória mindegyikében az első három helyezett kerül díjazásra az alábbiak szerint:

 • első díj 250 000 Ft,
 • második díj 200 000 Ft,
 • harmadik díj 150 000 Ft.

Határidők
A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2020. április 30.
A diplomadíj-pályázat elkészítésének határideje: 2020. augusztus 31.
A 2019-20 tanév tavaszi félévben végzős hallgatók pályázatainak értékelése a tanév őszi félévében végzős hallgatók számára kiírt pályázatokkal együtt történik. Minden hallgató 2020. szeptember 30-ig tájékoztatást kap a pályázata eredményéről.


Diák Menedzsment Bajnokság

Idén a feladat egy hotel irányítása lesz a síparadicsom közepén. Szedd össze a tuti csapatot és szállj versenybe a többi szállodával a legjobb helyért a szimulációs versenyben!

A verseny menete

 • Élő selejtezők: Budapest, Szeged, Pécs, Debrecen és Sopron
 • Online középdöntő: április 16-án
 • Élő döntő Budapesten: április 24-én

Díjak szponzorainktól: Loxon Solutions, BP, Process Solutions

 • Fődíj: 150 000 Ft-os műszaki utalvány, 400 000 Ft értékű BP Academy tréningcsomag, valamint 210 000 Ft-os repülőjegy utalvány.
 • 2. csapat díja: 100 000 Ft-os műszaki utalvány, 400 000 Ft értékű BP Academy tréningcsomag és 150 000 Ft-os repülőjegy utalvány.
 • 3. csapat díja: 50 000 Ft-os műszaki utalvány, 400 000 Ft értékű BP Academy tréningcsomag és 90 000 Ft-os repülőjegy utalvány.

Jelentkezz március 19. éjfélig!


Legyél Magyarország ENSZ ifjúsági küldöttje

Érdekel a diplomácia és az ENSZ? Képviselnéd a kortársaid érdekeit a legmagasabb szintű nemzetközi egyeztetéseken? Szeretnél tenni a magyar fiatalokért és közben jobbá tenni a világot? Ha igen, akkor ezt a lehetőséget Neked találták ki!

A Magyar ENSZ Ifjúsági Küldött Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020-ban ismét meghirdeti az ENSZ ifjúsági küldött pályázatot. A kiválasztásban közreműködik az International Diplomatic Student Association és a Nemzeti Ifjúsági Tanács is.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2020. március 16.

A program során egy delegált kerül kiválasztásra, aki ifjúsági küldöttként – a Magyar Kormány szakpolitikai céljaival összhangban – Magyarország fiataljait képviselheti az ENSZ különböző fórumain. A küldött feladata, hogy megjelenítse a magyar ifjúság nézőpontját az ENSZ fiatalokat érintő döntéshozatali mechanizmusaiban. Ennek keretében olyan feladatok várnak rá, mint az ENSZ-ben való felszólalás, ifjúsági fórumok megszervezése, vagy a kommunikáció és érdekegyeztetés megteremtése a magyar fiatalok, az ENSZ és a mindenkori kormány közt az ifjúságot érintő, nemzetközi relevanciával rendelkező kérdésekben. A mandátum egy teljes évre szól, melyet 5 hónapos felkészülési időszak előz meg."

Amennyiben több információt szeretnének a pályázatról, az alábbi honlapon olvashatnak róla:
https://pause.metropolitan.hu/http://hunyouth.hu/jelentkezes/


"Az illegális hulladéklerakás felszámolása - szankciók és eszközök" pályázat

Innovációs és Technológiai Minisztérium

"Az illegális hulladéklerakás felszámolása - szankciók és eszközök" című pályázati kiírás Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) "Az illegális hulladéklerakás felszámolása - szankciók és eszközök" címmel pályázatot hirdet.

A pályázatra a magyarországi felsőoktatási intézmények alap-, mester-, vagy osztatlan képzésben résztvevő nappali vagy levelező tagozatos, aktív státuszú hallgatói jelentkezhetnek.

Pályázni olyan magyar nyelvű pályaművel lehet, amely a közterületen található, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolását, megszüntetését, a hulladékelhagyó magatartás jelenségének megváltoztatását, az ismétlődő lerakások megakadályozását előmozdító szankciók és eszközök rendszerének témakörét vizsgálja.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a szankció és eszközrendszer kidolgozását célzó saját, eredeti és új gondolatok bemutatása, nemzetközi összehasonlítások elvégzése, továbbá hasonló jellegű, de már korábban a hazai jogrendszerbe beiktatott hasonlóképpen szankcionálandó magatartásokra vonatkozó szabályozás hatályosulásának vizsgálata.

A pályázat formai követelményeit a függelék tartalmazza.

A pályázatot jeligével kell ellátni. Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot, továbbá egy a pályázó felsőoktatási intézménye által kiállított, a pályázó aktív státuszát és jogviszonyát alátámasztó hallgatói jogviszony igazolást a pályázathoz csatolni.

A pályázatot egy példányban, zárt borítékban a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:
Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Postacím: 2001 Szentendre, Pf. 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. március 30. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért, neves szakértőkből álló bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy - a pályaművek minőségére figyelemmel - egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása:
I. helyezett 300 000 Ft értékű vásárlási utalvány II. helyezett 200 000 Ft értékű vásárlási utalvány III. helyezett 100 000 Ft értékű vásárlási utalvány

Különdíj: szakkönyvek
A pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztásra előreláthatóan 2020. április 27-én (hétfőn) kerül sor.


XI. Fiatal Politikusok Találkozója pályázati felhívás

Az évforduló alkalmából egyesületünk pályázatot hirdet az alábbi témákban olyan magyar, Kárpát-medencei
felsőoktatási intézmények hallgatói számára, akik a bölcsészet-, társadalom- és gazdaságtudomány
valamely szakágával foglalkoznak.

Díjazás:
1. helyezett: 250.000 forint, könyvcsomag, publikáció;
2. helyezett: 150.000 forint, könyvcsomag, publikáció;
3. helyezett: 100.000 forint, könyvcsomag, publikáció;

A pályamunkák minősége függvényében további pénzdíjak, és könyvjutalmak is várhatók

Pályázati határidő: A pályázat első körében a pályamunkák 2-3.000 karakteres rezüméjét kell megküldenie a hallgatónak
2020. január 15-ig (szerda).

A találkozó időpontja: június 5. és 7. között