Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nagyköveti csapat 2020 - üzlet - nega - ba - Dániel Arnold Attila | Budapesti Metropolitan Egyetem

Dániel Arnold Attila / Nemzetközi gazdálkodás angol nyelvű alapszak hallgatója és nagykövete

   


Miért jelentkeztél idén nagykövetnek?
Szeretném közvetíteni a METU értékeit, például az egyetem szabad szellemű atmoszféráját, a jelenlegi hallgatók sokszínűségét és az itteni oktatás naprakészségét a leendő hallgatók felé.

Segíteni szeretnék a döntésükben, hogy ők is részesei lehessenek a "METU-feelingnek". A nagykövetként szeretnék egy jó csapat részeseként valami nagyobb jóban részt venni, illetve tapasztalatot gyűjteni ezen a téren is a jövőm szempontjából. 

Miért a METU-ra jelentkeztél anno?
Vonzott a METU stílusa, amit az online felületeken láttam és egy akkori felsőbb éves METU-s barátomtól is jókat hallottam az egyetemről. 

Milyen tényezők fogtak meg a METU-ban, miért gondoltad, hogy a METU lesz a neked való iskola?
Tetszett benne, hogy modern oktatást és naprakész szakmai tudást biztosít.

Miért pont ezt a szakot választottad?
Azon szerencsés fiatalok egyike lehetek, akik sokat utazhattak külföldre és mindig is éreztem, hogy engem vonz a nemzetközi szakmai színtér. Szeretnék olyan munkát, amely során sokat utazhatok, és sokrétű tapasztalatokat szerezhetek.

Milyen jótanácsot adnál egy most felvételizőnek, mire figyeljen, mi alapján döntsön stb. – esetleg te mit csinálnál most másképp?
Amikor a végzős évemben túl voltam 4-5 egyetemi nyílt napon, és végül kiderült, hogy hova vettek fel, odakerültem a végső döntés elé. Ekkor a következőt tettem: csak arra gondoltam, hogy milyennek látnám szívesen magam 10 éven belül - szó szerint beleképzeltem magam a későbbi énem szerepébe -, ezután kiválasztottam a lehetséges választható egyetemek közül, melyik illik ehhez a képhez a legjobban és oda iratkoztam be! Ez a METU volt, mert én az itteni szabad hangulatban, közegben és stílusban szerettem volna elindulni és felkészülni a következő éveimre. 

Miért ajánlanád egy most felvételiző diáknak a METU-t?
A "METU-feelinget" már a nyílt napon érezni lehet! És onnantól kezdve, hogy beiratkoztál, majd jelentkeztél a gólya táborba a METU-s csapatok foglalkozni kezdenek veled és törődnek a beilleszkedéseddel. Nem szenvedsz majd hiányt az információban, a gólya találkozókban, a bulizásban és a kapcsolatépítésben sem. Szóval, szimplán a hallgatói közösség már egy nagyon jó érv a METU mellett. Itt kezdhetsz önmagadként vagy akár egy új emberként is.

Az oktatók és professzorok nagyon erős tapasztalattal és tudással bírnak az adott szakmákban, így neked csak figyelned kell rájuk és szivacsként szívhatod magadba a fejlődéshez szükséges tudást.

Mi a kedvenc helyed a METU-n?
Számomra a Nagy Lajos király úti campus főépületében az alsó szint nagy előadói, ahol igazán látványos körülmények között már-már filmbe illő egyetemi előadókban vehetek részt az előadásokon. Sok rejtett zúg is van még, ahol akár csendben is elmélyülhetek egy-egy anyagban tanulás közben.

Mi volt eddig a legmeghatározóbb élményed az egyetemen?
A gólyatábor, ami fantasztikus és nagyon meghatározó volt! Na meg persze, a nem akármilyen bulik, és sok örömöt leltem a gyakorlati szemináriumokon is, ahol az élet nem csak egy tollról és egy füzetről vagy az anyag leírásáról szól, hanem gyakran előfordult olyan is, hogy le sem ültünk az óra alatt, mert olyan gyakorlatias feladatot, projektet kaptunk - ezek mind izgalmas, érdekes lehetőségek voltak. 

Mesélj kicsit a szakodról: kiknek ajánlanád, mi mindent tanulhatnak, hol tudják az itt szerzett tudást hasznosítani, mit profitálhatnak később belőle?
Nemzetközi gazdálkodás szakon tanulok, angol nyelven. Alapjában az angol nyelvű oktatás egyenes utat biztosít a nemzetközi színtér felé, aki szeretné megismerni a világgazdasági és üzleti működését annak ezt a szakot nagyon ajánlom. A nemzetközi környezet, a nemzetközi hallgatók és az idegennyelvű órák magabiztosabbá, nyíltabbá és motiváltabbá tettek.

Nagyon sok külföldi ismeretségre tehettem szert az elmúlt félévek során, így elég sok mindent megtanulhattam rajtuk keresztül a világról. Rávilágítanak a saját országaik, azaz az otthonuk sajátosságaira, minden pozitív és negatív körülményre és tulajdonságra. Röviden, ha közel áll hozzád a nemzetközi környezet, szeretnél többet tanulni a világról akkor itt a helyed.

Mi a kedvenc tantárgyad és miért?
Több is van! Például az International Negotiation Techniques (nemzetközi tárgyalás technikák), ezen az órán sokat tanulhattam az egyes országok kultúrájáról, és hogy milyen módon érdemes velük egy-egy üzleti tárgyalást végig vinni. Microeconomy, Microeconomy (Mikro-és makroökonómia), ahol mindent megtanulhatunk a kis- és magánvállalkozások, közepes és nagy cégek menedzsmentjéről, sőt akár egy ország vagy régió gazdasági irányításáról.

Ki a kedvenc oktatód és miért?
Itt is több nevet említenék: Lukács Éva, aki kedves, tapasztalt és hasznos gyakorlatias órákat szokott tartani. Marczellné Szilágyi Eszter, aki valódi üzleti érzékkel, tudással és tapasztalattal rendelkezik, amelyet nagyon hatékonyan át is tud adni nekünk. Rekettye Gábor, aki személyes véleményem szerint egy marketingzseni, nem kevés nemzetközi, főleg távol-keleti tapasztalattal.

Milyen sikereket értél el eddig az egyetemen, mire vagy eddig a legbüszkébb?
Leginkább a tanulmányi átlagom lineáris emelkedésére vagyok a legbüszkébb. Minden kezdet nehéz, de belejöttem és élvezem. Szeretem, hogy a prezentációim nagy része jelesre szokott sikerülni, ami külön öröm, mert korábban nem voltam valami magabiztos, ha csoport vagy tömeg előtt kellett beszélnem.

Mi volt a kedvenc projekted eddig az egyetemen?
Több kisebb órai kutató, elemző projekt is volt, amelyeket mindig egy-egy prezentáció során mutathattunk be.

Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Vezetés, abszolút a kedvencem, jöhet gokart, személyautó vagy jetsky! A városban is szeretek vezetni, főleg éjszaka, de egy hosszabb út az autópályán is feltud tölteni szellemileg és jobban is alszom tőle. Foci, régebben csapat szinten, ma már csak hobbiként, de rendszeresen a barátokkal, ex-csapattagokkal. A zenehallgatás pedig átsegített már sok nehéz időszakon, jelen volt annál sok boldog pillanatomban. Minden napom jut egy kis idő a zenének, főleg EDM, de akár modern zongora is szóba jöhet. Barátokkal találkozom, ha lehet minden héten, minél több közös program és nevetés. 

Mi a kedvenc zenei műfajod, zenekarod, előadód?
Electronic Dance Music, Rap, Pop KSHMR, Axwell & Ingrosso, Armin van Buuren, G-Eazy, Enrique Iglesias, Essemm, Follow the Flow. 

Van kedvenc kiülős-beülős helyed Budapesten?
Igen nagyon szeretem a Lana Bistro-t és az Atlantis Billiard & Bistro-t mindkettő közel van a Nyugati pályaudvarhoz. Ezenkívül a Prime Steak & Wine étterem a Sas utcában, ahol életem legfinomabb marhahúsát ettem. 

Van olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe?
Könyvek: Daniel H. Pink - Motiváció 3.0 Markus Zusak - A könyv tolvaj
Film: Eredet Csillagok között
Sorozat: Eufória A legharsányabb hang 

Hogy érzed, fogják-e segíteni a METU-s évek a karrierterveidet?
Igen, úgy érzem, hogy az itt szerzett naprakész, nemzetközi szintű tudás mindig segíteni fog és végigkísér majd az utamon!


Friss hírekért, kövess minket Facebook-on és Instagram-on!