Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Muszi Vivien / Fotográfia alapszak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Muszi Vivien / Fotográfia alapszak

„…imádok embereket fotózni, legyen az akár modell, egy kismama vagy egy kedves pár. Természetesen leginkább a divatot szeretem, melyben úgy érzem meg tudom valósítani a kreatív elképzeléseimet, ki tudok teljesedni.”

Vivien Fotográfia alapszakunkon végzett. Az egyik legfontosabb dolog számára egy fotózáson a csapat, amely körülveszi és akikkel maximális összhangban dolgozik együtt.

 


Miért ezzel a területtel foglalkozol?
Kiskorom óta érdekel a fotográfia. Régebben családi fényképezőnkkel fotózgattam, főként nyaralások alatt, illetve a természetet. Utána ezt saját fényképezőgéppel folytattam. Majd 2013-ban vettem meg első komoly gépemet, egy Canon-t, amivel már főként portrékat csináltam. Ekkor már biztos voltam benne, hogy fotográfus szeretnék lenni és mindenképp az embereket szeretném megörökíteni, mert mindannyian mások vagyunk és engem ez nagyon vonz.

Miért ezt a szakot választottad?
Az előbb említett okokból mindenképp a fotográfiával szerettem volna foglalkozni. Ezen belül én a divatfotográfia szakra specializálódtam. Hozzám ez áll legközelebb, imádok embereket fotózni, legyen az akár modell, akár egy kismama vagy egy kedves pár. Természetesen leginkább a divatot szeretem, melyben úgy érzem meg tudom valósítani a kreatív elképzeléseimet, ki tudok teljesedni. Ezen felül a divatfotográfia elengedhetetlen része a csapatmunka, mely számomra nagyon fontos. Imádok csapatban dolgozni, új embereket megismeri, vagy éppen kedves barátaimmal újat alkotni.

  

Mi inspirál?
Ha meglátok egy képet, egy modellt vagy akár egy helyszínt, minden tud inspirálni. Számomra a legfontosabb, hogy a fotózott anyag tetszen magamnak és a stábomnak, akik éppen akkor velem dolgoztak. Ha tőlük és természetesen külső szemlélőktől pozitív visszajelzéseket kapok, akkor ezek mind megerősítenek abban, hogy jó úton járok.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?
A kedvenc egyetemi munkáim a vizsgafeladatok voltak, amikor szabadabban tudtam megvalósítani az elképzeléseimet. Ezen belül is kiemelném az V.félévben készített vizsgamunkámat, ami Rajnai Ákos által kiadott feladatra készült. Ezen feladat keretén belül meg tudtam valósítani egy olyan fotózást, ami már nagyon vonzott – egy vizes fotózást. Helyszínnek egy szentendrei uszoda wellness részlegét választottam. Készítettünk képeket víz alatt és felett egyaránt. Ez egy különleges élmény volt nekem, mert például korábban víz alatt még nem készítettem fotókat. A stábtagok pedig profi munkájukkal és személyiségükkel tökéletessé tették a fotózás óráit.

  

  


Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?
A diplomamunkánk egy magazin makett elkészítése volt. Az én stílusomhoz a L’Officiel magazin állt közel, ebből inspirálódtam. A feladatunk különlegessége, hogy egy komplett magazint kellett összeállítanunk, divatanyagokkal, kampányokkal, interjúval és minden egyéb részlettel. Talán már a fotózás része volt a legkönnyebb. Az én magazinom 48 oldalas lett, 3 nagyobb anyagból (két editorialból és egy interjús anyagból) és 3 kampányból állt össze.

  

A magazin elkészítésénél fontos volt, hogy ne egyszerű divatanyagokat készítsek, hanem mutassam be a modelljeim személyiségét. Az egész magazin elkészítésénél kiemelt hangsúlyt fektettem a modelljeimre, illetve a stábom összetételére.

  

Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?
A METU előtt is rengeteget fotóztam, mégis az egyetem alatt kezdtem el aktívan azzal foglalkozni, amivel igazán szeretnék – a divatfotográfiával. Az egyetem alatt több olyan embert ismertem meg, akik azóta is segítik a munkámat. Gondolok itt például a divatvilágban elengedhetetlen stábtagokról - sminkesről, stylistról, modellekről.

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?
Az egyetemi tanulmányaim alatt olyan barátokat szereztem a szaktársaim személyében, ami miatt már megérte. A tanárokat is szeretném kiemelni, akik nagyon segítőkészek, akiktől sokat tudtunk tanulni és a közvetlenebb viszony miatt bátran fordulhattunk hozzájuk, ha elakadtunk valamiben.  

   


Hogy érzed magad frissdiplomásként?
Kicsit furcsa érzés, hogy vége 3 hosszú és sok munkát igénylő évnek, de boldog vagyok. Örülök, hogy vége és megszereztem a diplomámat, ami 3 éve még nagyon messzi célnak tűnt.

Milyen élmény volt a diplomavédésed?
A diplomavédés összességében jó élmény volt. Nagyon izgultam, mint szerintem mindenki, de jó érzés volt, hogy megvédhetem a saját munkámat, kiállhatok és megmutathatom mit csináltam az elmúlt fél év majdnem minden napján. Utána a pozitív visszajelzések a tanáraimtól és szaktársaimtól megerősítettek abban, hogy tetszik az embereknek az, amit csinálok, és ez remek érzés volt.

Milyen terveid vannak a jövőre?
Szeretném megvalósítani az elképzeléseimet, egyéni vállalkozó szeretnék lenni.