metu-s ösztöndíjak

Inspirál, ösztönöz és közösséget formál! 


A METU-n fontos, hogy ösztönözzük hallgatóinkat a lehetőségek kihasználására. Ugyanilyen fontos, hogy megadjuk a támogatást céljaik elérésére.


Metropolitan Kreatív Program

Legyél Te a közös nevező! Ösztönözzük azokat a hallgatóinkat, akik fontos szerepet játszanak a METU közösségi életében. A kreatív program keretében olyan egyetemi hallgatói projekteket támogatunk, amelyek a METU közösségi életét, közösségi tudatának erősítését, társadalmi felelősségvállalását támogatják.

A kreatív programot a 2014/2015. tanévtől hirdetjük meg minden évben.


Metropolitan StartUp Program

Támogatjuk a kreatív ötleteket! Értékteremtő projektek és üzletileg életképes programok megvalósítását segítjük anyagi támogatással. A maximális keret 1 millió forint projektenként.

A StartUp program támogatását a 2013/2014. tanévtől kezdődően felmenő rendszerben lehet odaítélni. A támogatás odaítélése folyamatosan történik.


TATA - Metropolitan ösztöndíj 

  • A Tata Consultancy Services Limited Magyarországi Fióktelepe és a Budapesti Metropolitan Egyetem tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet a nemzetközi gazdálkodás alapszakon tanuló hallgatók számára.
  • A kiválasztás szempontjai: az a hallgató pályázik eséllyel, akinek az összesített korrigált kreditindexe 5,00 fölött van, legalább B2 szintű nyelvtudással rendelkezik angol és egy másik európai nyelvből. Az elbírálásnál előnyként vehető figyelembe a karitatív tevékenység és a tudományos diákkörben végzett munka.
  • Az elbírálást a kiírók vezető munkatársaiból álló bizottság végzi. Az első körben kiválasztott legjobb hallgatókat a bizottság személyes interjún hallgatja meg, ezt követően hozza meg döntését, a beadási határidőt követő 15 napon belül.
  • Az ösztöndíjat egy fő nyerheti el.
  • Az ösztöndíj összege megegyezik a félév térítési díjának teljes összegével.


A Tata Consultancy Services (TCS Magyarország) vezető globális vállalat az informatikai tanácsadás, szolgáltatás és üzleti folyamat-kihelyezés területén, amelyet a világ első 10 IT tanácsadó vállalatai között tartanak számon.