Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Lezárult a 2020-as METU INNO LAB projekt | Budapesti Metropolitan Egyetem

Lezárult a 2020-as METU INNO LAB projekt

Lezárásra került a Nemzeti Tehetség Program keretén belül 2020-ban megrendezett „INNO LAB” c. projekt, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából összesen 3 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az Információs Társadalomért Alapítvány, a Budapesti Metropolitan Egyetem és az erdélyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együttműködésében valósult meg. 

A program alap célkitűzése a fiatalok Brand építésének támogatása volt: önmegvalósítás, önmenedzselés, önismeret és az önszabályozó tanulás fejlesztése. Különös hangsúlyt fektettünk a digitális attitűd, a soft skillek, a hallgatói élményút, a startup és a karrierstart területeire, valamint az kreatív és innovatív gondolkodási forma megteremtésére. Továbbá célul tűztük ki a hazai, határon kívüli és nemzetközi fiatalok és oktatók tanuló közösségének, hálózatépítésének erősítését, valamint a hazai KFI rendszerek és az innovációs környezet megismerését, gyakorlati tapasztalatszerzést. 

A projektet a moduláris felépítés jellemezte, összesen 5 modulból állt. Minden modulhoz egy-egy előadás és az előadás elemeihez koherensen illeszkedő műhelymunka társult. A modulok témái a következők voltak: 

  1. A tehetségmenedzsment és a Brand-építés összefüggései, 
  2. Az önmenedzselő, innovációs és vezetői készségek és a Brand-építés összefüggései, 
  3. A kompetenciafejlesztés és a Brand-építés összefüggései 
  4. A digitális műveltség és a Brand-építés összefüggései, valamint 
  5. A kreatív és innovatív gondolkodás fejlesztése.

 A modulokat a továbbra is fennálló vírushelyzet miatt túlnyomó részt a virtuális térben tartottuk meg, így a hallgatók is online tudtak részt venni az eseményeken. Az egyes modulokba neves külföldi szakértőket is bevontunk, akik megosztották értékes gondolataikat a hallgatókkal. A program során tanulmányutat is szerveztünk, amelynek keretében októberben a BME Z10 startup inkubációs központot látogattuk meg. 


      


A projektet végül december 14-én egy Startup Demo Day online szakmai prezentációs eseménnyel zártuk, amelynek keretében 18 tehetséges hallgató kapott lehetőséget a projekt során elkészített innovációs ötletének bemutatására. Az ötlet egy saját startup vállalkozás felépítésének tervezetét foglalta magában. 

A hallgatói projektek témaválasztása egészen széles skálán mozgott; a magyar KKV-k számára fejlesztendő közös digitális piactértől kezdve, tanulásmódszertan edukációs platformon át irodai virtuális asszisztens szolgáltatásig nagyon sok rendkívül innovatív, egyedi és láthatóan széles kutatáson, elmélyült ismereteken alapuló projektterv került bemutatásra. Az ötleteket egy nemzetközileg elismert szakértői zsűri bírálta el, ill. adott fejlesztő értékelést a hallgatók számára. Az esemény keretében a szakértő zsűri tagok saját tapasztalataikat, élményeiket is megosztották a hallgatókkal, értékes elemekkel gazdagítva tovább fejlesztendő startup ötletüket. Minden hallgató 3  percet kapott ötletének bemutatására, amelyhez 3-5 perces időkeretben érkeztek hozzászólások, értékelések a szakértők részéről. 

A STARTUP DEMO DAY az Információs Társadalomért Alapítvány és a Budapesti Metropolitan Egyetem közös szervezésében valósult meg. 

 

2020. 12. 21.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...