Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás Mesterképzéseink

Angolul is tanulható

Ez neked szól...

ha a nemzetközi gazdaság, pénzügyi világ iránt érdeklődsz, és többet akarsz tudni a világ egyre jobban összekapcsolódó elemeiről! Nálunk nemzetközi környezetben használható tudást szerezhetsz álmaid megvalósításához!

A szakról röviden

A 21. században a globalizáció miatt a világ egyre kisebbé vált, ezzel együtt a gazdasági folyamatok egyre szorosabban fonódnak össze. Ezért egyre több olyan közgazdászra van szükség, aki el tud igazodni a nemzetközi üzleti környezetben. Aki képes értelmezni a folyamatosan változó környezetet és felelősségteljes döntések tud hozni munkája során. A METU-n felkészítünk arra, hogy átlásd a változó világ aktuális gazdasági kérdéseit és ki tudd használni az ezekből adódó lehetőségeket.

Nemzetközi pénzügy specializáció
Nemzetközi menedzsment specializáció

Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

Szakértőként, elemzőként, döntés előkészítőként vagy döntéshozóként

  • nemzetközi területen tevékenykedő hazai és külföldi vállalatoknál,
  • hazai és nemzetközi gazdasági és politikai intézményeknél, szervezeteknél,
  • állami szerveknél, gazdasági és diplomáciai szervezeteknél

Haladó nemzetközi gazdaságtan, Európai integráció gazdaságtana, Modern közgazdasági ismeretek, Nemzetközi vállalatgazdaságtan, Interkulturális menedzsment és marketing, Nemzetközi kereskedelem, Nemzetközi fejlődés és fejlesztés, Nemzetközi gazdasági jog, Nemzetközi stratégiai menedzsment , Nemzetközi pénzügyi menedzsment

Segítjük hallgatóinkat abban, hogy minél szélesebb nyelvismerettel és gyakorlati tapasztalattal léphessenek a munkaerő-piacra.
A gyakorlati ismeretek erősítése érdekében szorosan együttműködünk a TATA Consultancy Services Budapesten működő multinacionális szolgáltató vállalattal, valamint más, a nemzetközi üzleti környezetben megjelenő partnerekkel.

Ők is nálunk tanítanak