Multilaterális diplomácia az Európai Unióban (diplomataképzés) Szakirányú továbbképzés

Ez neked szól...

ha szeretnél másokért, a hazádért, népedért tenni és dolgozni, mások boldogságában keresed a magadét

A szakról röviden

„Ha egy diplomata azt mondja: talán, az azt jelenti, igen. Ha egy diplomata azt mondja: igen, az azt jelenti, talán. Ha egy diplomata azt mondja: nem, akkor nem diplomata.” Rendszeres tanulással, tudatos karriertervezéssel, a képzést elvégezve megszerezheted azokat az ismereteket, amelyek a külügyi munkák elvégzéséhez szükségesek. A képzés során elsajátíthatsz olyan személyiségjegyeket, jellembeli tulajdonságokkal - gyakorlatban is -, hogy az ország számára fontos diplomáciai döntéseket képes legyél jól előkészíteni és határozottan végrehajtani. A képzést segítségével olyan szakértő leszel, akik itthon és külföldön, (elsősorban az Európai Unióban) a nemzetközi, az állami és a társadalmi élet különböző területein is alkalmas az országa számára előnyös kapcsolatok kialakítására, építésére és irányítására. Három félév alatt hozzájuthatsz a különböző szakdiplomáciai területek áttekintő ismeretéhez, a fogalomrendszerek pontos használatához és tanult ismereteik gyakorlati alkalmazásában is kompetenssé, a szakma hivatott művelőjévé válhatsz.

Minisztériumok, diplomáciai képviseletek, nemzetközi intézmények

Gazdasági ismeretkör - Világgazdaságtan, Külgazdasági külkapcsolatok, Bevezetés a gazdaságdiplomáciába; Diplomáciai ismeretkör / Diplomáciatörténet, A nemzetközi kapcsolatok akituális kérdései; Gyakorlati külpolitikai szakismeretek, Országimázs, Külügyi szakismeret; Európai Uniós ismeretkör / Az európai integráció története, Érdekérvényesítés az Euróüpai Unióban, Globális és regionális szervezetek; Kulturális és protokolláris ismeretkör/ Nemzetközi etikett és protokoll, Nemzetközi kapcsolatok elmélete, Public Relations, Kulturális diplomácia, Nemzetközi tárgyalástechnikák, Sportdiplomácia; Jogi ismeretkör /Nemzetközi jog, Diplomáciai és konzuli jog

  • Protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező
  • Politikai kommunikációs tanácsadó

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték, valamint rendelkeznek középfokú ”C” típusú állami angol nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, és sikeres felvételi beszélgetéssel.

"A képzés során gyakorló szakemberek segítségével és iránymutatásával a nemzetközi kapcsolatok számos területével foglalkoztunk a nemzetközi biztonságpolitikától a sportdiplomácián és a nemzetközi protokollon át a válságkommunikációig. Ezt a képzést azoknak ajánlom, akik el szeretnék mélyíteni a nemzetközi kapcsolatok terén szerzett gyakorlati és elméleti tudásukat, de legfőképp azoknak, akik más megvilágításba helyezve - a színfalak mögé látva - szeretnék megérteni a világ történéseit."
Zságer László

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Nagy Lajos király útja, F313-as iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Dudás Katalin: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html

Ők is nálunk tanítanak