Építőművész Mesterképzéseink

Ez neked szól...

ha építőművész, környezetalakítási, vagy formatervezési, építészeti alapképzésben szereztél belső téralakítási ismereteket, arányérzékkel, térlátással, színérzékkel rendelkezel, környezettudatosan gondolkodsz, jó problémamegoldó vagy, igényes a minőségi munkára, és mindezekhez jó kommunikációs készséged van.

A szakról röviden

Célunk olyan építőművészek képzése, akik önálló tervezőként, vagy építésztervezők társtervezőjeként dolgozhatnak a Magyar Építész Kamara Belsőépítész tagozatának tagjaként. Kreatív gondolkodásoddal alakíthatod a mindennapi környezetet, a külső és belső tereket egyaránt. A szakmában praktizáló oktatóink együttműködésével segítjük a környezet alakításához szükséges művészi látásmód fejlesztését, annak alkalmazását az alkotó munkában.

Mit tanulhatsz nálunk?

 • az építészet és a belsőépítészet elméleteit, koncepcióit, tradícióit
 • az egyes anyagok tulajdonságait és felhasználásukhoz elengedhetetlen műszaki, valamint megmunkálási tudást
 • az építőművészethez kapcsolódó művészeti kutatás módszertanát
 • kültéri és beltéri bútorok, belső térkialakítás alkotási folyamatait
 • formai és anyagbeli kísérletezésre, modellezésre inspirálunk, hogy megtaláld a saját tervezői identitásod


 • belsőépítészet és bútortervezés
 • építészeti tervezési feladatok
 • kritikai látásmód kiszélesítése
 • probléma kutatási és megoldási készségek elsajátítása

belsőépítész környezettervező

A specializáció megfelelő jelentkezőszám esetén indul.

MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK, lehetsz:

 • belsőépítész stúdióban vezető tervező, társtervező
 • építész stúdióban belsőépítész társtervező
 • belsőépítész designer

belsőépítészet; építészet; designkultúra; design; integrált társművészeti gyakorlat; várostervezés, ökológia 

1. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: 

 • Építőművészet BA
 • Építészmérnöki BA 

2. Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá azok az alapképzési és a mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. 

„A METU fontos erénye a szakok közötti együttműködés, az integrált társművészeti gyakorlat során különböző szakok hallgatói dolgozhatnak együtt valós projekteken. Ennek köszönhetően résztvettem egy operaelőadás díszletének megtervezésében, a közös brainstormingtól kezdve egészen a kivitelezésig. A közös munka rendkívül inspiráló volt, rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb.”
PETRUS NIKOLETTA végzett hallgatónk

„Az egyetem lehetőségeket biztosít a szakma megismerésére, kapcsolatok építésére, a hallgatókat jó hangulat és remek csapat várja!”
MOLNÁR MÁRTA végzett hallgatónk

„Tanáraink hozzáértése valamint segítőkészsége, a különböző feladatok kihívásai, az iskola technikai felszereltsége mind segítették szakmai fejlődésemet. A féléveket lezáró konzultációs prezentációk, az oktatók, a szaktársak előtti előadás fejlesztette kommunikációs készségemet. Az itt szövődött barátságok - amik mára munkakapcsolatokká váltak - a közös csapatmunkák, az előadásokon és workshopokon való részvételek is mind az egyetemnek köszönhetőek, hiszen ezek nem valósultak volna meg a METU nélkül.”
ALEKSIC JÚLIA végzett hallgatónk

„Szerintem rengeteget számít a szakmai fejlődésnél, hogy mit kapunk oktatóinktól. Úgy érzem, hogy a családias légkör, a sok türelem, támogatás és pozitív hozzáállás nagyon fontos része a szakmai fejlődésünknek, hiszen ezáltal érezzük azt, hogy érdemes tanulnunk.”
DÜRGŐ ATHÉNA végzett hallgatónk

ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT DIPLOMA DÍJA Menkó Márta;
ART DIPLOMA DÍJ Németh Bettina Zsófia, Somkutas Bianka Gizella, Menyhért-Mezei Flóra

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek