Kreatív gondolkodás fejlesztése

Tudtad, hogy a világ 10 legkeresettebb szakmája 6 éve még nem létezett?

Tudod, hogy milyen lesz a munkaerőpiac, amikor diplomát szerzel?

Mi tudjuk, hogy folytonosan változó, megújuló világra kell felkészítenünk Téged. Olyan tudással és képességekkel vértezünk fel, melyekkel sikerrel tudsz alkalmazkodni választott szakmád kihívásaihoz. Ezért a szakmai alapok mellett a legnagyobb hangsúlyt kreatív gondolkodásod és kommunikációs képességeid fejlesztésére helyezzük.

A kreatív gondolkodás fejleszthető!


A kreatív gondolkodásról

Sikerességünk az életben (legyen szó munkáról vagy magánéletről) kreatív hozzáállásunkon és gondolkozásunkon múlik. Napjainkra a kreativitás lett az egyik legfontosabb munkaeszköz. Sokan érzik úgy, hogy ők nem elég kreatívak, nem elég tehetségesek újat alkotni. Ez nem így van, hiszen az ötletszintű kreativitás tanulható, fejleszthető. Gyakorlás révén mindenki jobbá válhat benne.

A kreativitás a METU-n

A METU-n az élet nem csak tantermi tanulásból áll. Közösségépítő, játékos feladatok során Te is megtapasztalhatod, hogy a kreatív gondolkodás fejleszthető.

A velünk töltött félévek során – szakonként eltérően – lehetőséged van az alkotói gondolkodás elsajátítására, legyen szó Kreatív írásról, Reklámtervezésről, Játékanimációról, vagy a klasszikus akadémiai rajztanítás kereteit felborító Kreatív rajzstúdiumról is.

Ezen kívül is sok lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak kreativitásuk fejlesztésére:

  • Rendszeres tréningek: egyedülálló képességfejlesztő programok, minden félévben más témakörben
  • Egyetemi tehetségműhelyek: kiscsoportos szakmai foglalkozások, valódi vállalati feladatok
  • Kreatív és Startup Program: egyetemi ösztöndíjak kreatív közösségi és üzleti ötletek megvalósításához

A kreativitás mindenütt jelen van. Ott van az oktatási módszerekben, a hallgatókban, a tanárok és munkatársak szemléletében és leginkább abban a mindent átfogó, támogató légkörben, ami gondolkodásra, az újra való törekvésre ösztönzi az embert nálunk, a Metropolitan Egyetemen.