Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése

2020-ban a METU HR képzése nemcsak a képzési ranglistán került kiemelkedő helyre, hanem 3 olyan szakmai elismerésben is részesült, amelyek bizonyítják, hogy az egyedülálló oktatási gyakorlat és a megfelelő szakemberek révén, rövid időn belül sikerült a piac jelenlegi, viszontagságos helyzetéből előnyt kovácsolni.A piaci tendenciákkal szemben a METU képzése folyamatosan növekszik

Míg a 2020-as adatok alapján a legtöbb felsőoktatási intézmény Emberi erőforrás tanácsadó képzése jelentős mértékben zsugorodott – az összes felvett diák számát tekintve mintegy 7%-ot - addig a METU képzése mindössze egy év alatt 20%-os növekedést könyvelhetett el magának. Ezzel a szakkal, az összes felvett diák tekintetében, a képzeletbeli ranglista harmadik helyére került az egyetem.

Figyelembe véve a különböző képzési és finanszírozási formákat, összességében elmondható, hogy az összes felvett hallgató száma alapján a METU-n található az ország 2. legnagyobb HR képzése. A nappali, költségtérítéses képzés a 3. legnépszerűbb volt a jelentkezők között 2020-ban, míg a költségtérítéses formában induló képzésre - első helyen - a METU-ra jelentkeztek a legtöbben.

A Metropolitanen zajló HR képzés több szempontból kiemelkedő hazai viszonylatban. Az egyetem egész oktatási módszerére jellemző myBRAND képzési forma lehetővé teszi a hallgatóink számára, hogy már a képzésük során olyan gyakorlati ismeretekre tegyenek szert, melyek révén tapasztalt pályakezdőként, saját portfóliójukkal, léphetnek ki a munkaerőpiacra. A képzés során az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hallgatók megtapasztalhassanak olyan bevált struktúrákat, mint az onboarding, toborzás-kiválasztás, képzés-fejlesztés, ösztönzés, kompetenciamenedzsment, munkáltatói márkaépítés, szervezeti kultúra és a HR technológia. 

Az intézmény keretein belül zajló oktatásra, szakmai programokra és azok minőségére már több hazai szakember is felfigyelt. Így büszkén számolhatunk be arról, hogy nemcsak a felvételi rangsorban szerepelnek méltó helyen az egyetem HR képzései, hanem az elmúlt évben számos szakmai sikert is elértek a szak oktatói és hallgatói.


Mesterhármas – a METU HR képzése több szakmai elismerésben részesült 2020-ban


Igazgyöngy díj a myBRAND oktatási koncepció kapcsán

Tavaly januárban nyerte el a Metropolitan Egyetem myBRAND oktatási modellje a Kagyló díj fődíját, az Igazgyöngy díjat. A Kagyló Díjat 2018-ban alapította meg egy szakmai zsűri, melynek tagjai HR és kommunikációs szakemberek. Céljuk, hogy a szervezetfejlesztési megoldásokat és elért eredményeket láthatóvá tegyék a különböző szegmensek számára. Összegyűjtik és díjazzák a szakma kiemelkedő teljesítményeit, és egyfajta találkozási pontot hoznak létre a szakma közösségének. A kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában pályázható Kagyló Díj fődíját 2020-ban a METU érdemelte ki, a piaci HR szakemberekből álló zsűri döntése alapján. 


Dr. Szabó Szilvia és Major Szilvia az Igazgyöngy díjátadó ünnepségen


A HR képzési programok átalakítása (Emberi erőforrások BscEmberi erőforrás tanácsadó MA) egyfajta pilot projektként szolgáltak a myBRAND program elindításához és fejlesztéséhez. Így joggal mondható, hogy a HR programok megújítása volt a kezdőpont abban, hogy az egyetem teljes oktatási koncepcióját megreformálják.

Az átalakítás olyan sikeres volt, hogy a hallgatói elégedettség mérések alapján a myBRAND oktatási modell bevezetés óta a belföldi hallgatók elégedettsége 47%-kal, míg a nemzetközi hallgatóké 31%-kal nőtt másfél év alatt.


Gift of Coaching Awards díj  a Next Gens – közösen a jövő HR generációjáért CSR programért

A METU és az InternationaI Coach Federation (ICF) Magyar Tagozata közös kezdeményezése, a Next Gens! – közösen a jövő HR generációjáért elnevezésű CSR-program, nyerte el az ICF nemzetközi szervezetének Gift of Coaching Awards díját. Az elismerést olyan hatásos jószolgálati coaching kezdeményezéseknek ítéli oda az ICF Foundation, amelyek változást hoznak a világban, valamint a helyi közösségekben.


A díjazott programunk a Next Gens Day 2019 HR szakmai nap keretében zajlott. Mintegy 66 Emberi erőforrások Bsc szakos hallgató, és több mint 40 coach vehetett részt egy 6 alkalmas, egyéni coaching folyamatban.A szervezők célja az volt, hogy a jövő HR szakembereit támogassák és felkészítsék karrierjük indulásában a coaching módszertanának használatával.  A díjazott program megvalósításban a METU részéről Dr. habil. Szabó Szilvia és Dr. Király Zsolt, az ICF Magyar Tagozata részéről Séra Attila PCC vezette CSR-csapat vett részt.


HR BEST Ezüst minősítés – amire a legbüszkébbek lehetünk


HR BEST ezüst minősítést kapott a Metropolitan Egyetem


Novemberben a METU a HR RELOADED pályázatával nevezett az ország legfontosabb szakmai HR versenyére, a HR BEST-re, Talentshow kategóriában. A pályázati anyag, amely ezüst minősítést nyert, a METU HR képzéseinek (Emberi erőforrások BSc, Emberi erőforrás tanácsadó MA) megújítását, illetve a hozzá kapcsolódó képzési tartalmat és vívmányokat foglalta össze. 


Ezek az innovatív megoldások többek között a myBRAND koncepciónak és az azt megalkotó csapatnak (Major Szilvia, Vass Vilmos, Kis Márta, Kassó Katalin) is köszönhetők. A HR BEST versenyre 6 kategóriában 74 pályázat érkezett.  A beérkezett pályaműveket egy összesen egy 35 fős szakmai zsűri - köztük a hazai HR szakma meghatározó személyei - bírálta el három fordulóban. 


A pályázók jelentős többsége olyan ismert nagyvállalat volt, mint a Coca-Cola, Erste, K&H, Magyar Posta, Richter, Magyar Telekom, Microsoft, OTP, Praktiker, Telenor és a T-Systems Magyarország. A HR BEST szakmaiságát az is alátámasztja, hogy nem minden évben adják ki az arany, ezüst és bronz díjat - csak abban az évben, ha úgy látják, hogy a beérkezett pályaművek szakmailag is megfelelő minőséget képviselnek.  


A Talentshow kategóriában a pályázók közül négyen (Coca-Cola, Magyar Posta, Praktiker és METU) kerültek a döntőbe. Csak a Praktiker pályázata tudta megelőzni a METU anyagát, akik ezzel az arany minősítésnek járó díjat vihették haza. A METU által kapott ezüst minősítés azt is jelenti, hogy 2021-ben előadóként fog egyetemünk fellépni a HR FEST több rendezvényén, ahol személyesen is be tudnak számolni az innovációikról.

2021. 03. 01.

Hírek

Üzlet
myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által  közösen létrehozott MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont – legutóbbi Pénzmúzeumi látogatás után – március 3-án a METU főépületében rendezték meg a tavaszi ösztöndíjas szakmai találkozót...

mybrand-centre-for-excellence-szakmai-talalkozo-kep

myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által &n …

Üzlet
Művészet
METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Csomagolástervezési Világversenyén.

csomagolastervezesi-vilagverseny-kep

METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Cs …

Művészet
Művészet
Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csoportokban két, különböző léptékű téralkotást kellett létrehozniuk.

terben-zajlott-pillanatok-metu-projekt-het-kep

Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csop …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a térképeink segítségével láthatóvá tegye világunk rejtett összefüggéseit.

geovizio-csizmadia-norbert-kep

„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a tér …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs filmek között pedig Petri György versének adaptációja, a Reggeli győzött.

BeleznaiMarkAgape

Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs …

Művészet
Művészet
Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Museum GROW című pop-up kiállítása.

grow

Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Mus …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus várja a geopolitika, a világrend alakulása, a pénz jövője iránt érdeklődő hallgatóinkat.

uj-kurzus-a-metun-csempe

A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus vár …

KommunikációTurizmusÜzlet
Üzlet
Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság vezetőjének előadása a METU-n

A Budapesti Metropolitan Egyetemen tartott előadást Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság vezetője.

metu-balatoni-andras-metu-eloadas-csempe

Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság vezetőjének előadása a METU-n

A Budapesti Metropolitan Egyetemen tartott előadást Balatoni András, a Magyar Ne …

Üzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...