Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése

2020-ban a METU HR képzése nemcsak a képzési ranglistán került kiemelkedő helyre, hanem 3 olyan szakmai elismerésben is részesült, amelyek bizonyítják, hogy az egyedülálló oktatási gyakorlat és a megfelelő szakemberek révén, rövid időn belül sikerült a piac jelenlegi, viszontagságos helyzetéből előnyt kovácsolni.A piaci tendenciákkal szemben a METU képzése folyamatosan növekszik

Míg a 2020-as adatok alapján a legtöbb felsőoktatási intézmény Emberi erőforrás tanácsadó képzése jelentős mértékben zsugorodott – az összes felvett diák számát tekintve mintegy 7%-ot - addig a METU képzése mindössze egy év alatt 20%-os növekedést könyvelhetett el magának. Ezzel a szakkal, az összes felvett diák tekintetében, a képzeletbeli ranglista harmadik helyére került az egyetem.

Figyelembe véve a különböző képzési és finanszírozási formákat, összességében elmondható, hogy az összes felvett hallgató száma alapján a METU-n található az ország 2. legnagyobb HR képzése. A nappali, költségtérítéses képzés a 3. legnépszerűbb volt a jelentkezők között 2020-ban, míg a költségtérítéses formában induló képzésre - első helyen - a METU-ra jelentkeztek a legtöbben.

A Metropolitanen zajló HR képzés több szempontból kiemelkedő hazai viszonylatban. Az egyetem egész oktatási módszerére jellemző myBRAND képzési forma lehetővé teszi a hallgatóink számára, hogy már a képzésük során olyan gyakorlati ismeretekre tegyenek szert, melyek révén tapasztalt pályakezdőként, saját portfóliójukkal, léphetnek ki a munkaerőpiacra. A képzés során az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hallgatók megtapasztalhassanak olyan bevált struktúrákat, mint az onboarding, toborzás-kiválasztás, képzés-fejlesztés, ösztönzés, kompetenciamenedzsment, munkáltatói márkaépítés, szervezeti kultúra és a HR technológia. 

Az intézmény keretein belül zajló oktatásra, szakmai programokra és azok minőségére már több hazai szakember is felfigyelt. Így büszkén számolhatunk be arról, hogy nemcsak a felvételi rangsorban szerepelnek méltó helyen az egyetem HR képzései, hanem az elmúlt évben számos szakmai sikert is elértek a szak oktatói és hallgatói.


Mesterhármas – a METU HR képzése több szakmai elismerésben részesült 2020-ban


Igazgyöngy díj a myBRAND oktatási koncepció kapcsán

Tavaly januárban nyerte el a Metropolitan Egyetem myBRAND oktatási modellje a Kagyló díj fődíját, az Igazgyöngy díjat. A Kagyló Díjat 2018-ban alapította meg egy szakmai zsűri, melynek tagjai HR és kommunikációs szakemberek. Céljuk, hogy a szervezetfejlesztési megoldásokat és elért eredményeket láthatóvá tegyék a különböző szegmensek számára. Összegyűjtik és díjazzák a szakma kiemelkedő teljesítményeit, és egyfajta találkozási pontot hoznak létre a szakma közösségének. A kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában pályázható Kagyló Díj fődíját 2020-ban a METU érdemelte ki, a piaci HR szakemberekből álló zsűri döntése alapján. 


Dr. Szabó Szilvia és Major Szilvia az Igazgyöngy díjátadó ünnepségen


A HR képzési programok átalakítása (Emberi erőforrások BscEmberi erőforrás tanácsadó MA) egyfajta pilot projektként szolgáltak a myBRAND program elindításához és fejlesztéséhez. Így joggal mondható, hogy a HR programok megújítása volt a kezdőpont abban, hogy az egyetem teljes oktatási koncepcióját megreformálják.

Az átalakítás olyan sikeres volt, hogy a hallgatói elégedettség mérések alapján a myBRAND oktatási modell bevezetés óta a belföldi hallgatók elégedettsége 47%-kal, míg a nemzetközi hallgatóké 31%-kal nőtt másfél év alatt.


Gift of Coaching Awards díj  a Next Gens – közösen a jövő HR generációjáért CSR programért

A METU és az InternationaI Coach Federation (ICF) Magyar Tagozata közös kezdeményezése, a Next Gens! – közösen a jövő HR generációjáért elnevezésű CSR-program, nyerte el az ICF nemzetközi szervezetének Gift of Coaching Awards díját. Az elismerést olyan hatásos jószolgálati coaching kezdeményezéseknek ítéli oda az ICF Foundation, amelyek változást hoznak a világban, valamint a helyi közösségekben.


A díjazott programunk a Next Gens Day 2019 HR szakmai nap keretében zajlott. Mintegy 66 Emberi erőforrások Bsc szakos hallgató, és több mint 40 coach vehetett részt egy 6 alkalmas, egyéni coaching folyamatban.A szervezők célja az volt, hogy a jövő HR szakembereit támogassák és felkészítsék karrierjük indulásában a coaching módszertanának használatával.  A díjazott program megvalósításban a METU részéről Dr. habil. Szabó Szilvia és Dr. Király Zsolt, az ICF Magyar Tagozata részéről Séra Attila PCC vezette CSR-csapat vett részt.


HR BEST Ezüst minősítés – amire a legbüszkébbek lehetünk


HR BEST ezüst minősítést kapott a Metropolitan Egyetem


Novemberben a METU a HR RELOADED pályázatával nevezett az ország legfontosabb szakmai HR versenyére, a HR BEST-re, Talentshow kategóriában. A pályázati anyag, amely ezüst minősítést nyert, a METU HR képzéseinek (Emberi erőforrások BSc, Emberi erőforrás tanácsadó MA) megújítását, illetve a hozzá kapcsolódó képzési tartalmat és vívmányokat foglalta össze. 


Ezek az innovatív megoldások többek között a myBRAND koncepciónak és az azt megalkotó csapatnak (Major Szilvia, Vass Vilmos, Kis Márta, Kassó Katalin) is köszönhetők. A HR BEST versenyre 6 kategóriában 74 pályázat érkezett.  A beérkezett pályaműveket egy összesen egy 35 fős szakmai zsűri - köztük a hazai HR szakma meghatározó személyei - bírálta el három fordulóban. 


A pályázók jelentős többsége olyan ismert nagyvállalat volt, mint a Coca-Cola, Erste, K&H, Magyar Posta, Richter, Magyar Telekom, Microsoft, OTP, Praktiker, Telenor és a T-Systems Magyarország. A HR BEST szakmaiságát az is alátámasztja, hogy nem minden évben adják ki az arany, ezüst és bronz díjat - csak abban az évben, ha úgy látják, hogy a beérkezett pályaművek szakmailag is megfelelő minőséget képviselnek.  


A Talentshow kategóriában a pályázók közül négyen (Coca-Cola, Magyar Posta, Praktiker és METU) kerültek a döntőbe. Csak a Praktiker pályázata tudta megelőzni a METU anyagát, akik ezzel az arany minősítésnek járó díjat vihették haza. A METU által kapott ezüst minősítés azt is jelenti, hogy 2021-ben előadóként fog egyetemünk fellépni a HR FEST több rendezvényén, ahol személyesen is be tudnak számolni az innovációikról.

2021. 03. 01.

Hírek

A regionális divat körforgása- ERASMUS BIP program a METU-n

Erasmus BIP programot szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetem ’Circularity in Regional Fashion’ / ’Körforgás a regionális divatban’ címmel, a Sapientia EMTE és az AMD Berlin egyetemek részvételével

bib csemp 05.29

A regionális divat körforgása- ERASMUS BIP program a METU-n

Erasmus BIP programot szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetem ’Circularity i …

KommunikációÜzlet
Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

protokollhircsempe

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Viselkedéskultúra Protokoll Verseny

Nagy sikerrel zajlott az idei, immár 12. Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs és Vi …

KommunikációÜzlet
Művészet
Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallgatók tervezési projektjeit, valamint egy építészet jövőjéről szóló filmet mutat be.

fugametcsemp

Az építészet jövőjével kapcsolatos kérdéseket feszegeti a METU és FUGA kiállítása

2024. május 16-án nyílt meg a METU és FUGA kiállítása, amely belsőépítész hallga …

Művészet
Művészet
Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs gyártója tartott gyakorlati bemutatót az építészeti piacon kimagasló eszközökkel, technológiákkal.

ercoutohir

Az építészeti világítás csúcs eszközei és technológiái jelentek meg a METU x ERCO Meetup-ján

A METU belsőépítészeti Meetup-ján az ERCO, az építészeti világítás szakmai csúcs …

Művészet
A jövő protokoll szakemberei versenyeznek májusban

Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyt rendez a METUImmár tizenkettedik alkalommal rendezi meg nagyszabású Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyét a Budapesti Metropolitan Egyetem...

veresenyfot

A jövő protokoll szakemberei versenyeznek májusban

Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra &eac …

Művészet
Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjai.

metcsempehír

Íme, az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és közönségdíjasai!

Három kategóriában kerültek átadásra az első METUSCOPE Filmszemle szakmai- és kö …

Művészet
Kopátsy Sándor aforizmái ihlették a METU új, hallgatói kiállítását

Kopátsy Sándor, Kopp!  - Aforizmák című kötete a 2021-ben a Pallas Athéné Könyvkiadó által kiadott életműsorozat ötödik, különleges darabja...

uj-kopp-hir_

Kopátsy Sándor aforizmái ihlették a METU új, hallgatói kiállítását

Kopátsy Sándor, Kopp!  - Aforizmák című kö …

Művészet
Animáció mesterszakos hallgatóink készítettek animációs rövidfilmeket a Pagony kiadónak

A Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves Animáció mesterszakos hallgatói, az őszi féléves Tervezés kurzus keretében olvasást népszerűsítő animációs rövidfilmeket készítettek a Pagony kiadó számára...

pagobyhír

Animáció mesterszakos hallgatóink készítettek animációs rövidfilmeket a Pagony kiadónak

A Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves Animáció mestersz …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...