Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kiemelten eredményes évet tudhat maga mögött a METU HR képzése

2020-ban a METU HR képzése nemcsak a képzési ranglistán került kiemelkedő helyre, hanem 3 olyan szakmai elismerésben is részesült, amelyek bizonyítják, hogy az egyedülálló oktatási gyakorlat és a megfelelő szakemberek révén, rövid időn belül sikerült a piac jelenlegi, viszontagságos helyzetéből előnyt kovácsolni.A piaci tendenciákkal szemben a METU képzése folyamatosan növekszik

Míg a 2020-as adatok alapján a legtöbb felsőoktatási intézmény Emberi erőforrás tanácsadó képzése jelentős mértékben zsugorodott – az összes felvett diák számát tekintve mintegy 7%-ot - addig a METU képzése mindössze egy év alatt 20%-os növekedést könyvelhetett el magának. Ezzel a szakkal, az összes felvett diák tekintetében, a képzeletbeli ranglista harmadik helyére került az egyetem.

Figyelembe véve a különböző képzési és finanszírozási formákat, összességében elmondható, hogy az összes felvett hallgató száma alapján a METU-n található az ország 2. legnagyobb HR képzése. A nappali, költségtérítéses képzés a 3. legnépszerűbb volt a jelentkezők között 2020-ban, míg a költségtérítéses formában induló képzésre - első helyen - a METU-ra jelentkeztek a legtöbben.

A Metropolitanen zajló HR képzés több szempontból kiemelkedő hazai viszonylatban. Az egyetem egész oktatási módszerére jellemző myBRAND képzési forma lehetővé teszi a hallgatóink számára, hogy már a képzésük során olyan gyakorlati ismeretekre tegyenek szert, melyek révén tapasztalt pályakezdőként, saját portfóliójukkal, léphetnek ki a munkaerőpiacra. A képzés során az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hallgatók megtapasztalhassanak olyan bevált struktúrákat, mint az onboarding, toborzás-kiválasztás, képzés-fejlesztés, ösztönzés, kompetenciamenedzsment, munkáltatói márkaépítés, szervezeti kultúra és a HR technológia. 

Az intézmény keretein belül zajló oktatásra, szakmai programokra és azok minőségére már több hazai szakember is felfigyelt. Így büszkén számolhatunk be arról, hogy nemcsak a felvételi rangsorban szerepelnek méltó helyen az egyetem HR képzései, hanem az elmúlt évben számos szakmai sikert is elértek a szak oktatói és hallgatói.


Mesterhármas – a METU HR képzése több szakmai elismerésben részesült 2020-ban


Igazgyöngy díj a myBRAND oktatási koncepció kapcsán

Tavaly januárban nyerte el a Metropolitan Egyetem myBRAND oktatási modellje a Kagyló díj fődíját, az Igazgyöngy díjat. A Kagyló Díjat 2018-ban alapította meg egy szakmai zsűri, melynek tagjai HR és kommunikációs szakemberek. Céljuk, hogy a szervezetfejlesztési megoldásokat és elért eredményeket láthatóvá tegyék a különböző szegmensek számára. Összegyűjtik és díjazzák a szakma kiemelkedő teljesítményeit, és egyfajta találkozási pontot hoznak létre a szakma közösségének. A kis-, közép- és nagyvállalati kategóriában pályázható Kagyló Díj fődíját 2020-ban a METU érdemelte ki, a piaci HR szakemberekből álló zsűri döntése alapján. 


Dr. Szabó Szilvia és Major Szilvia az Igazgyöngy díjátadó ünnepségen


A HR képzési programok átalakítása (Emberi erőforrások BscEmberi erőforrás tanácsadó MA) egyfajta pilot projektként szolgáltak a myBRAND program elindításához és fejlesztéséhez. Így joggal mondható, hogy a HR programok megújítása volt a kezdőpont abban, hogy az egyetem teljes oktatási koncepcióját megreformálják.

Az átalakítás olyan sikeres volt, hogy a hallgatói elégedettség mérések alapján a myBRAND oktatási modell bevezetés óta a belföldi hallgatók elégedettsége 47%-kal, míg a nemzetközi hallgatóké 31%-kal nőtt másfél év alatt.


Gift of Coaching Awards díj  a Next Gens – közösen a jövő HR generációjáért CSR programért

A METU és az InternationaI Coach Federation (ICF) Magyar Tagozata közös kezdeményezése, a Next Gens! – közösen a jövő HR generációjáért elnevezésű CSR-program, nyerte el az ICF nemzetközi szervezetének Gift of Coaching Awards díját. Az elismerést olyan hatásos jószolgálati coaching kezdeményezéseknek ítéli oda az ICF Foundation, amelyek változást hoznak a világban, valamint a helyi közösségekben.


A díjazott programunk a Next Gens Day 2019 HR szakmai nap keretében zajlott. Mintegy 66 Emberi erőforrások Bsc szakos hallgató, és több mint 40 coach vehetett részt egy 6 alkalmas, egyéni coaching folyamatban.A szervezők célja az volt, hogy a jövő HR szakembereit támogassák és felkészítsék karrierjük indulásában a coaching módszertanának használatával.  A díjazott program megvalósításban a METU részéről Dr. habil. Szabó Szilvia és Dr. Király Zsolt, az ICF Magyar Tagozata részéről Séra Attila PCC vezette CSR-csapat vett részt.


HR BEST Ezüst minősítés – amire a legbüszkébbek lehetünk


HR BEST ezüst minősítést kapott a Metropolitan Egyetem


Novemberben a METU a HR RELOADED pályázatával nevezett az ország legfontosabb szakmai HR versenyére, a HR BEST-re, Talentshow kategóriában. A pályázati anyag, amely ezüst minősítést nyert, a METU HR képzéseinek (Emberi erőforrások BSc, Emberi erőforrás tanácsadó MA) megújítását, illetve a hozzá kapcsolódó képzési tartalmat és vívmányokat foglalta össze. 


Ezek az innovatív megoldások többek között a myBRAND koncepciónak és az azt megalkotó csapatnak (Major Szilvia, Vass Vilmos, Kis Márta, Kassó Katalin) is köszönhetők. A HR BEST versenyre 6 kategóriában 74 pályázat érkezett.  A beérkezett pályaműveket egy összesen egy 35 fős szakmai zsűri - köztük a hazai HR szakma meghatározó személyei - bírálta el három fordulóban. 


A pályázók jelentős többsége olyan ismert nagyvállalat volt, mint a Coca-Cola, Erste, K&H, Magyar Posta, Richter, Magyar Telekom, Microsoft, OTP, Praktiker, Telenor és a T-Systems Magyarország. A HR BEST szakmaiságát az is alátámasztja, hogy nem minden évben adják ki az arany, ezüst és bronz díjat - csak abban az évben, ha úgy látják, hogy a beérkezett pályaművek szakmailag is megfelelő minőséget képviselnek.  


A Talentshow kategóriában a pályázók közül négyen (Coca-Cola, Magyar Posta, Praktiker és METU) kerültek a döntőbe. Csak a Praktiker pályázata tudta megelőzni a METU anyagát, akik ezzel az arany minősítésnek járó díjat vihették haza. A METU által kapott ezüst minősítés azt is jelenti, hogy 2021-ben előadóként fog egyetemünk fellépni a HR FEST több rendezvényén, ahol személyesen is be tudnak számolni az innovációikról.

2021. 03. 01.

Hírek

Szakváltás egyetemen belül vagy egyetemek között

A szakváltás egyetemen belül, de akár egyetemek között is megtörténhet, ám néhány dologgal érdemes tisztába kerülni a cselekvés előtt!

szakvaltas-egyetemen-belul

Szakváltás egyetemen belül vagy egyetemek között

A szakváltás egyetemen belül, de akár egyetemek között is megtörténhet, ám néhán …

Művészet
Megrendelések vs. szerelemprojektek – egy fotóművész szemszögéből

A METU Művész leszek! podcast negyedik vendége Földi Ádám, a METU Fotográfia BA alumnusa volt.

metu-muvesz-leszek-podcast-05-csempe

Megrendelések vs. szerelemprojektek – egy fotóművész szemszögéből

A METU Művész leszek! podcast negyedik vendége Földi Ádám, a METU Fotográfia BA …

Művészet
Művészet
Csomagolástervezési pályázaton vettek részt a METU tervezőgrafika alkotói

Az R-Water Kft. két márkájának csomagolástervezésére írt ki pályázatot a METU tervezőgrafikus hallgatói számára.

metu-rwater-csomagolastervezes-csempe

Csomagolástervezési pályázaton vettek részt a METU tervezőgrafika alkotói

Az R-Water Kft. két márkájának csomagolástervezésére írt ki pályázatot a METU te …

Művészet
Milyen egyetemre menjek?

Honnan tudom, hogy szeretem-e az adott szakot — egyáltalán milyen szakmák vannak? Íme az útmutató, ami megmutatja, milyen egyetemet válassz.

milyen-egyetemre-menjek-csempe

Milyen egyetemre menjek?

Honnan tudom, hogy szeretem-e az adott szakot — egyáltalán milyen szakmák vannak …

Művészet
METU filmes sikerek a Bujtor István Filmfesztiválon

Venczel Zsolt METU alkotó filmje nyerte meg kisjátékfilm kategória díját a Bujtor István Filmfesztiválon.

bujtor-istvan-filmfesztival-2022-csempe

METU filmes sikerek a Bujtor István Filmfesztiválon

Venczel Zsolt METU alkotó filmje nyerte meg kisjátékfilm kategória díját a Bujto …

Művészet
Művészet
Hol buliznak a művészek?

A METU Művész leszek! podcast negyedik vendége Czeglédi Zsombor, a METU Media design BA alumnusa volt.

podcast04-1

Hol buliznak a művészek?

A METU Művész leszek! podcast negyedik vendége Czeglédi Zsombor, a METU Media de …

Művészet
Üzlet
Value Methodology Associate oklevélben részesültek a METU hallgatói

A METU Értékelemzés tantárgyát teljesítő hallgatók Value Methodology Associate (VMA) minősítést szereztek.

vma-oklevel-csempe

Value Methodology Associate oklevélben részesültek a METU hallgatói

A METU Értékelemzés tantárgyát teljesítő hallgatók Value Methodology Associate ( …

Üzlet
Pályaválasztási tippek: Minek tanulj tovább?

Miben vagy jó? Minek tanulj tovább? A pályaválasztás legfontosabb eleme az önismeret. Tippeket adunk az egyetemválasztáshoz.

palyavalasztas-minek-tanuljak-tovabb-csempe

Pályaválasztási tippek: Minek tanulj tovább?

Miben vagy jó? Minek tanulj tovább? A pályaválasztás legfontosabb eleme az önism …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...