Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Integrált társművészeti kurzusok a METU 2022 tavaszi szemeszterében | Budapesti Metropolitan Egyetem

Integrált társművészeti kurzusok a METU 2022 tavaszi szemeszterében

Az integrált társművészeti kurzus 2022 tavaszi szemeszterében különlegesen gazdag kínálattal várja a Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves mesterszakos hallgatóit.  

A kurzusok közül választva a hallgatók más szakokon tanuló társaikkal dolgoznak majd együtt egy konkrét projekt megvalósításán a félév során. 

A projektek eredményeit az alkotók a szemeszter végén az egyetem polgárai és a szélesebb közönség számára prezentálják majd.  2022 tavaszi kurzuskínálat 

2022 tavaszi szemeszterében a METU hallgatói számos izgalmas kurzus közül választhatnak. 

Az integrált kurzusok között lesz például sorozatíró kurzus, ahol valós ötletelés, írás zajlik majd. A hallgatók megismerhetik az ország vezető showrunnerjét, és neki prezentálhatják ötleteiket, valamint reszt vehetnek egy most készülő sorozat forgatásán is. 

Több kurzus foglalkozik majd a fenntarthatósággal. A hallgatók megalkothatják első saját fenntartható művészeti projektjüket, vagy egy másik kurzusban a szabadonbalaton ökológiai szemléletű kulturális kezdeményezéshez kapcsolódhatnak, amely a Balaton régió természeti-kultúrtáji adottságaira és folyamataira, fenntartható és klímaadaptív tájhasználati lehetőségeire reflektál ökológiai, művészeti, társadalomtudományi, technológiai-műszaki szempontok együttes figyelembevételével. 

Lesz olyan kurzus is, amely civil szervek támogatását célozza, és amelyben a hallgatók ténylegesen részt vehetnek a rászorulókat segítő szerveztek munkájában. 

Más kurzusaink a művészetek és a tudomány között lehetséges párbeszéddel foglalkoznak, azt vizsgálják, hogy milyen együttműködés hozható létre a két terület között. Az egyik ilyen kurzus hallgatói az ELTE TTK és a Zeneművészeti Akadémia hallgatóival közösen dolgoznak majd, egy másik kurzus a Szentágothai János virológiai kutatócsoporttal való együttműködésben gondolkodik a kortárs tudomány kommunikációs stratégiáiról, proteinek és vírusok ágenciájáról, a képzőművészet és dizájn világkép alkotó szerepéről. Lesznek kurzusaink, amelyek jelentős kulturális intézményekkel kooperálnak, mint például a Radnóti Színház, vagy a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum és a Fővárosi Képtár. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Somogyi Hajnalka, a Művészet- és Designelméleti Intézet oktatója első helyre került az OFF Biennále csapatával a ‘Magyar Power 50’ 2021-es műértő listáján listáján, és Hajni is indít integrált kurzust az idén tavasszal. A hallgatók, akik az ő csapatában dolgoznak majd, bekapcsolódhatnak a kortárs művészeti élet egyik legjelentősebb eseményének, a kasseli Documenta fesztiválnak az előkészítő munkálataiba. 

Több kurzusunk is élő, futó projektekhez kapcsolódik. Az egyik legjelentősebb ezek közül a Veszprém-Balaton EKF program, amelybe a METU hallgatói több ponton is bekapcsolódhatnak. 

Emellett nem maradhatnak el a korábbi években is igen kedvelt METU ON AIR kurzusok sem, amelyekhez kapcsolódva hallgatóink filmes életműinterjúkat készítenek olyan emblematikus tévés alkotókkal, mint Born Ádám vagy Bánszki Kristóf. Ugyancsak folytatódik a METU Művészeti és Kreatívipari Karának hallgatói részvétele a Magyar Egyetemi Filmdíj Programban, amelynek keretében részt vehetnek az egyetemisták által legjobbnak tartott magyar film kiválasztásában, 9 további egyetem hallgatóival együtt. 

A nagysikerű projektek között indul 2010 óta működő Pixelhibák című kurzus, amelynek keretében a hallgatók Budapest köztereire fókuszálnak, és a helyek egy-egy alapelemének, „pixelének” újra- ill. átértelmezését végzik el. De alakul egy színtársulat is, amely egy nap alatt hoz majd létre egy előadást, lesz a Velencei Biennálé 2021 magyar pavilonjának kurátori tagjával belsőépítészeti projekt, lesz olyan kurzus, amelyhez csatlakozva a hallgatók megismerhetik a kiállításrendezés titkait, minden csínját-bínját. Újdonság még a városi ökoszisztémák című kurzus is, amely a városi kulturális, szociális és gazdasági ökoszisztémák kérdését járja körül, és interaktív, a hallgatói munkára épülő alkalmakon keresztül keres megoldásokat egy-egy átalakuló városkörnyék problémájára (Polyák Levente). 

Ezek az izgalmas folyamatokat generáló fantasztikus projektek idén is bizonyosan nagyszerű eredményeket, és sok örömet hoznak hallgatóknak és oktatóknak egyaránt. 

 

Szívesen részt vennél kurzusainkon? 

Legyél te is alkotónk - ismerd meg a METU művészeti képzéseit!  

2022. 02. 28.

Hírek

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” program záró konferenciáját múlt héten rendezte meg a Budapesti Metropolitan Egyetem a prágai Metropolitan Egyetemen.

v4

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” progra …

Üzlet
myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által  közösen létrehozott MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont – legutóbbi Pénzmúzeumi látogatás után – március 3-án a METU főépületében rendezték meg a tavaszi ösztöndíjas szakmai találkozót...

mybrand-centre-for-excellence-szakmai-talalkozo-kep

myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által &n …

Üzlet
Művészet
METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Csomagolástervezési Világversenyén.

csomagolastervezesi-vilagverseny-kep

METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Cs …

Művészet
Művészet
Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csoportokban két, különböző léptékű téralkotást kellett létrehozniuk.

terben-zajlott-pillanatok-metu-projekt-het-kep

Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csop …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a térképeink segítségével láthatóvá tegye világunk rejtett összefüggéseit.

geovizio-csizmadia-norbert-kep

„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a tér …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs filmek között pedig Petri György versének adaptációja, a Reggeli győzött.

BeleznaiMarkAgape

Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs …

Művészet
Művészet
Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Museum GROW című pop-up kiállítása.

grow

Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Mus …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus várja a geopolitika, a világrend alakulása, a pénz jövője iránt érdeklődő hallgatóinkat.

uj-kurzus-a-metun-csempe

A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus vár …

KommunikációTurizmusÜzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...