Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Fiatal vállalkozókat ünnepeltünk a Business Opening Meetingen | Budapesti Metropolitan Egyetem

Fiatal vállalkozókat ünnepeltünk a Business Opening Meetingen

Fiatal vállalkozókat ünnepeltünk a Business  Opening  Meetingen – Márciusban  jön a következő  BusinessBar mentorprogram 

 
Február 11-én első ízben tartottuk meg a Business Bar mentorprogram Business Opening Meetinget, ahol fiatal leendő és kezdő vállalkozókat díjazott a szakértő zsűri. A díjátadó a BusinessBar program keretein belül zajlott, amely egyedülálló kezdeményezés Magyarországon. A mentorok a jövő vállalkozóinak ötletei közül választanak ki pályázatokatés felkaroljákmentorálják a hallgatókat az álmaik megvalósításában. 

BusinessBar program nemcsak azért különleges, mert fiatal, 18 és 28 év közötti diákok üzleti ötleteinek felkarolásával foglalkozik, hanem azért is, mert neves mentor- és szakértő csapat áll mögötte. A mentorok sikeres vállalkozók, akik a gyakorlatban szerzett tudásukat, tapasztalataikat osztják meg a programban résztvevőkkel.  

Bár 2020 egy egészen kivételes év volt, fiatal vállalkozói ötletekből szerencsére nem volt hiány. Nagyon sok pályázat érkezett, melyből a programban részt vevők a 2020-as BusinessBar program zárásaként elkészítették a vállalkozásuk üzleti tervét Ezekből az 

Újrahasznosított táska és ékszer kollekció, a kézműves kávézó, és a kutyamentő app 

 mint a 3 legjobb, a Business Opening Meetingen bemutatásra is került.  

1.helyezettVarnyú Dorina Rita, aki a Varnew nevű vállalkozás ötletével nyerte el a program fődíját. Dorina innovatív ötlete azért is nyerte el a fődíjat, mert nemcsak az ötlet volt előremutatóde pontos, precíz, kidolgozott üzleti terv is társult melléamely magában foglalta a vállalkozás összes területét.  

2. helyezett: Gál Veronikaaki a Roni kézműves kávézó üzleti tervével érkezett a programbaRoni kávézójának különlegességét a kávézáshoz kapcsolt programok adják. A prezentáció átgondolt üzleti tervet tartalmazott, érintve az összes fontos területet: pénzügyi terv, marketing- és értékesítési stratégia. 


 

3. helyezett: Tumpek Márk Péter, akinek az Adopt a Love vállalkozás ötlete egy fontos probléma megoldására, az elhagyott kutyák megmentésére fókuszált. Ezt egy innovatív applikációval támogatja, amely összeköti a menhelyeket és befogadókat.  


 

A három díjazott mellett a további 9 pályázó is megkapta a BusinessBar mentorprogram EMLÉKLAP-otezzel bizonyítva, hogy mindannyian megismerték a sikeres vállalkozásindítás alapjait. 

 

Jó tanácsokban nem volt hiány 

A programon külsős, meghívott szakértők javaslatokkal látták el a díjazottokatés Prof. dr. Bachmann Bálit rektor úr is elismerő szavakkal szólt a programrólImre Antonia (Invendor Innovation Academy) a dicséret szavai mellett többek között azt javasolta a jövő vállalkozóinak, hogy mindig egy pesszimistább számolással tervezzék meg vállalkozásaikat, hogy az indulásnál biztosan ne legyenek fennakadások. Heller Péter (JÉG) tanácsa az volthogy érdemes nagyobb fókuszt tenni az induló vállalkozások megkülönböztetésére, ezért szükséges, hogy az indulás előtt alapos piaci felmérést készítsenek a leendő vállalkozók. Papp Norbert (VOIZ) kiemelte a pályázatok kidolgozottságát, a környezettudatos és innovatív ötleteket. Elismerésül 24 hónapos térítésmentes hozzáférést biztosított a VOIZ Hangoskönyvtár szolgálatáshoz a programban azon hallgatók számára, akik a záró prezentációjukat elkészítették.  

Heller Péter (Jövőt Építők Generációja) rövid betekintést adott a JÉG programjába, akiknek missziója a tehetséges már vállalkozó, fejlődni vágyó fiatalok felkarolása, olyan környezetet biztosítva számukra, amelyben a legjobbat tudják kihozni magukból és ötletükből 

rciusban indul a következő mentorprogram 

 A METU-val közös kezdeményezés nem áll meg itt. A BusinessBar következő programja 2021. rcius 11-én indulVárják a fiatalok jelentkezését, akiknek nincs más dolguk, mint hogy hozzák az ötleteiket, a fékezhetetlen lelkesedésüket, hogy aztán megvalósíthassák álmaikat, és a mentorok segítségével elsajátítsák azt a képességet, ami ahhoz kell, hogy sikeres vállalkozóvá váljanak.  

 „Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni.” 

 

2021. 02. 26.

Hírek

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” program záró konferenciáját múlt héten rendezte meg a Budapesti Metropolitan Egyetem a prágai Metropolitan Egyetemen.

v4

A METU SZERVEZÉSÉBEN NEMZETKÖZI KONFERENCIÁRA KERÜLT SOR PRÁGÁBAN

A Budapesti Metropolitan Egyetem által létrehozott „Joint Special Course” progra …

Üzlet
myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által  közösen létrehozott MyBrand Centre for Excellence Kiválósági Mentorközpont – legutóbbi Pénzmúzeumi látogatás után – március 3-án a METU főépületében rendezték meg a tavaszi ösztöndíjas szakmai találkozót...

mybrand-centre-for-excellence-szakmai-talalkozo-kep

myBRAND Centre For Excellence Kiválósági Mentorközpont tavaszi szakmai találkozója a METU-n

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem által &n …

Üzlet
Művészet
METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Csomagolástervezési Világversenyén.

csomagolastervezesi-vilagverseny-kep

METU-s alkotók a WPO csomagolástervezés világversenyén

Négy METU-s hallgató is figyelmet kapott a WPO 2022 WorldStar Student Award - Cs …

Művészet
Művészet
Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csoportokban két, különböző léptékű téralkotást kellett létrehozniuk.

terben-zajlott-pillanatok-metu-projekt-het-kep

Sikeresen lezajlott a METU projekt hét

ikeresen lezajlott a 3 napos METU Projekthét, mely során a diákoknak kisebb csop …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a térképeink segítségével láthatóvá tegye világunk rejtett összefüggéseit.

geovizio-csizmadia-norbert-kep

„Ahhoz, hogy megértsük a körülöttünk zajló eseményeket, a földrajzhoz kell fordulnunk.”

- állítja Csizmadia Norbert geográfus, akinek legfontosabb küldetése, hogy a tér …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs filmek között pedig Petri György versének adaptációja, a Reggeli győzött.

BeleznaiMarkAgape

Kihirdették az első METUSCOPE magyar online filmszemle szakmai díjazottjait

A rövidfilmkategóriát a nemzetközi sikereket is elérő Agapé nyerte, az animációs …

Művészet
Művészet
Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Museum GROW című pop-up kiállítása.

grow

Narancshéjból készült ruhát nézhetünk meg a Budapestre érkező GROW kiállításon

Március 13-25. között Magyarországra látogat az amszterdami Fashion for Good Mus …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzlet
A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus várja a geopolitika, a világrend alakulása, a pénz jövője iránt érdeklődő hallgatóinkat.

uj-kurzus-a-metun-csempe

A gazdasági integráció geopolitikája a 21. században: megatrendek és megarégiók új kurzus a Budapesti Metropolitan Egyetem képzésein

A Budapesti Metropolitan Egyetemen új szabadon választható gyakorlati kurzus vár …

KommunikációTurizmusÜzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...