Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ALUMNI HALLGATÓNK, FARAGÓ PÉTER GYÖRGY GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES | Budapesti Metropolitan Egyetem

ALUMNI HALLGATÓNK, FARAGÓ PÉTER GYÖRGY GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Faragó Péter György történetét!     


 

Fotó: Németh Kata, METU alumni, Fotográfia szak 

 
 

Miért választottad a METU-t?  

Már 13-15 éve is a Budapesti Metropolitan Egyetem elődjéhez (korábban: BKF – Budapesti Kommunikációs Főiskola) szerettem volna érkezni a középiskola befejezését követően, azonban az élet másfelé sodort. Már önállóbb létezéssel, szakmai tapasztalatokkal a hátam mögött döntöttem úgy 2016-ban – az álmaimat megvalósítva –, hogy ideje a METU-ra jönnöm. Elsőként ebben az évben a Kommunikációs és médiatudomány mesterszakra érkeztem, majd 2019-ben az Újmédia grafikus szakirányú továbbképzéssel bővítettem és frissítettem a tudásomat. Azt kell mondjam, nem véletlenül vártam, hogy beteljesítsem az álmom: talán éppen ezért sem akarom elhagyni az Alma Matert a mai napig. 

 

A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd? Azóta milyen szakmai kihívásokban volt részed, és hogyan lendültél túl rajtuk?  

Az egyetemi évek alatt a TVGO online szerkesztője voltam több mint három és fél évig, okleves kommunikáció- és médiaszakértői képesítésemet pedig Magyarország legnagyobb magánvállalati csoportjának Kommunikációs Igazgatóságán igyekeztem hasznosítani. 

Az Egyetemi tapasztalatok, ambícióim, valamint az időközben termékennyé váló projektjeim 2020-ban egy saját vállalkozás, a Media iSoulutions felé sodortak, amelyben megleltem a boldogságomat. Ki tudom élni a választási lehetőségeim szabadságát, ez viszont nem csupán felelősséget, hanem kreatív korlátlanságot is jelent számomra. 

Sok kihívással találkoztam az évek alatt, de ezek sokkal inkább a szakmai és emberi kapcsolataimban voltak jelen, mint a munkámban. Az utóbbit mindig is a tökéletességre való  törekvés jellemezte, melyet nem mindenki ért meg. Talán ez az, amit nekem kellett megértenem és elfogadnom, illetve az átlagosnál jobban idomulnom az igényekhez, elvárásokhoz – ez viszont nem jelentett számomra nehézséget. 

 

Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálod leküzdeni?  

Talán a maximalizmusom letörése, ami manapság lehetetlen, ha egyben szeretnénk maradni. Illetve az is, hogy vállalkozóvá válásommal tudomásul kellett vennem az idő és a térben történő mozgás lehetőségeinek határait – ezen napjainkban is dolgozom még. Én is ugyanolyan nehezen tudok megküzdeni a napi 24 órával, mint bárki más, a mai napig „tréningelem” magam időmenedzsmentből, és ha nehezen is, de minden szívemhez közel álló dolgot véghez tudok vinni. 

A legnagyobb mumus mégis a „NEM”: az, hogy nehezen tudtam lemondani dolgokat, kéréseket, feladatokat. A fentiek viszont megtanítottak arra, hogy ilyen nézőpontból is képes legyek saját magam menedzselésére. 

 

Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?   

Hogy valóban merjek álmodni, merjek lépni is ezekért. Megvalósítani olyan dolgokat, amelyeket szívből szeretnék létrehozni, amelyekkel szívesen foglalkozom, és amiben látok perspektívát. Mert ezekből lesz eredmény – ha nem ma, akkor holnap. De lesz. 

 

Mi az, ami motivál a nehezebb napokon?  

Vállalkozóként az elmúlt kicsivel több mint egy évben ráébredtem a következőre: vannak magaslatok és mélységek. Már-már klisé, hogy a magaslatok megéléséhez kellenek a “padlófogások” is. Ezeket a mélységeket igyekszem intenzíven megélni, átgondolni, mit és hogyan látok. A felfelé kapaszkodásnak pedig része a visszatekintés: ilyenkor átgondolom, honnan jövök és merre tartok. Felidézem a személyesen és közösen megélt sikereket, projekteket, munkákat. Ezek segítenek az újabb hegymenetben. 

 

Számodra mi a siker definíciója?  

A siker sokféle számomra: lehet olyan élmény, eredmény, amely boldoggá és többé tesz. Többé tesz az eredményhez vezető úttal, a fejlődéssel, amelynek van valamilyen apró hozadéka. A siker nem feltétlenül  óriási dolog: lehet egészen pici, személyes, de akár óriási, több embert, kisebb-nagyobb csoportot érintő. 

 

Mit üzennél az alumni társaidnak? 

Merjetek álmodni, merjetek szeretni, merjetek boldognak lenni – bármilyen áron! Az élet nem mérhető  fizetőeszközben. Ha kellőképpen elkötelezettek vagytok valami iránt, az meghálálja majd az abba fektetett pozitív energiát és szeretetet – igen, előbb-utóbb pénzben kifejezve is. 

 

Mi a kedvenc idézeted? 

Mióta az eszemet tudom, a Facebookon egyetlen idézet van az adatlapomon: "You can't put a limit on anything. The more you dream, the farther you get."  

"Semmit sem lehet korlátozni. Minél többet álmodsz, annál messzebbre jutsz" – nyilatkozta egyszer Michael Phelps 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, minden idők legsikeresebb olimpikonja. Szerintem igaza lehet. 

 

Mit jelent neked a “METU-s egykor, METU-s örökké” szlogen? 

A “METU-s egykor, METU-s örökké” szlogen nekem a múltam (a megszerzett tudást és képesítéseimet jelenti), de a jelenem is. A szlogent nem csupán magaménak vallom, élem is. A METU Marketing Hallgatói Team-jének alumni tagjaként a rendezvények kimondhatatlanul lelkes közreműködője vagyok a mai napig, de a Radio METU-s vezetői széket sem hagytam még magam mögött. A jövő pedig kifürkészhetetlen… 

2021. 11. 15.

Hírek

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önmagad legjobb verzióját” a Sapientián!

marcsempe

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önma …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktatási intézményeknek lépést kell tartaniuk az új kihívásokkal...

HRcsemp

myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktat …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...