Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Alumni hallgatónk, Dr. Veszelszki Ágnes gondolatai #metuALUMNIstories | Budapesti Metropolitan Egyetem

Alumni hallgatónk, Dr. Veszelszki Ágnes gondolatai #metuALUMNIstories

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Mi motiválja őket a nehezebb napokon? Hol helyezkedtek el a diplomájuk után és mit üzennek az alumni társaiknak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel sorozatunk első interjúadóját, Dr. Veszelszki Ágnes – nyelvész, közgazdász, újmédia-kutató – történetét!  

 

Miért választottad a METU-t?  

Még a BKF-re (akkori teljes nevén Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára) jelentkeztem 2006-ban. Akkor már volt diplomám, darabszámra négy, és éppen a nyelvészeti PhD-képzést kezdtem az ELTE-n a főiskolai tanulmányokkal párhuzamosan. A kétszemeszteres németországi tartózkodással meghosszabbított hat év bölcsészettudomány után úgy éreztem, érdemes kitágítani a látókörömet a közgazdaságtan irányába is. Így kezdtem a nemzetközi gazdálkodás szakot, a szaktársaimnál néhány évvel és sok-sok vizsgatapasztalattal gazdagabban, de minden újdonságra nyitottan.  

Nem az első, de meghatározó élményem a METU-val (akkori BKF-fel) kapcsolatban az oktatóink nyitottságabarátságossága volt. Ennek viszonylag triviális, de nagyon is szemléletes megnyilvánulása az volt, hogy a szeretett körépület büféjében az oktatóinkkal közös asztaloknál ebédeltünk, nem volt külön „tanári asztal”. Kevésbé triviális, de hosszú távon fontos jele pedig az volt, hogy az oktatók már a tanulmányaink alatt bevontak minket valós, piaci projektek megvalósításába is. Sok, azóta is élő szakmai partnerkapcsolatot köszönhetek az akkori BKF-es oktatóimnak.  

 

A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd?  

A főiskolával párhuzamosan végeztem a PhD-képzést az ELTE-n, és ugyanebben az időszakban lettem ott tanársegéd. Nyelvészeti tárgyakat oktattam, de az üzleti tanulmányaim miatt egyre több üzleti kommunikációs kurzust is kaptam. 2016-tól a Budapesti Corvinus Egyetemen dolgozom, 2017 óta docensként. 2020 elején a Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék vezetője lettem. Olyan kurzusok tárgyfelelőse és oktatója vagyok, amelyekkel részben a METU-n is ismerkedtem meg.  

 

 Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?   

Többéves egyetemi oktatói tapasztalattal érkeztem a főiskolára – így mindig két perspektívából láttam azt, mennyi mindent kaptunk a tanulmányaink során: részt vevő hallgatóként és egy másik intézmény oktatójaként is. Az oktatásmódszertani újdonságokat, ötleteket hasznosítani tudtam a saját gyakorlatomban is. Továbbá a kiváló oktatóinktól nem csak kézzelfogható tudást kaptam (azt is), hanem sokkal inkább egy szemléletmódot a munkához, oktatáshoz: azt, hogyan lehet a napi aktualitásokat az oktatásba bevonni, azokra reflektálni. Olyan eseteket, jelenségeket elemeztünk az egyes kurzusokon, amelyek azokban a napokban történtek (a gazdasági világválság idején jártam a főiskolára – és a napi hírek órai elemzésével, több szempontból is meg tudtuk vizsgálni szempontú megvizsgálásával feltártuk az aktuális gazdasági folyamatok hátterét, okait, eredetét). Ugyanezt az attitűdöt viszem tovább a munkámban.  

Mi az, ami motivál a nehezebb napokon?  

Az egyetemi hallgatóim lelkesedése, nyitottsága, tudásvágya 

 

Mit üzennél az alumni társaidnak?   

Az évfolyamtársaimnak hálás vagyok azért, hogy befogadtak. Életkoromból és helyzetemből adódóan több esetben más kérdések, problémák, szituációk foglalkoztattak, mint a nappalis, középiskolából éppen kikerült szaktársaimat, de nagyon jó szakmai és baráti kapcsolatok alakultak ki közöttünk. Egykori BKF-eskéntmostani METU-sként bármerre is járunk a világban, örömmel találunk újra egymásra – és örülünk egymás sikereinek. Mindig lelkesedéssel gondolok vissza a METU-s éveimre! 

2021. 09. 16.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...