Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 20 ÉVES A METU, ILLÉS ANNA BIANKA TÖRTÉNETE | Budapesti Metropolitan Egyetem

20 ÉVES A METU, ILLÉS ANNA BIANKA TÖRTÉNETE

A Budapesti Metropolitan Egyetem 20 éves lett! Rengeteg emlékezetes esemény történt ez idő alatt, ezek közül néhányat szeretnénk felidézni veletek közösen. Egy időutazásra invitálunk benneteket, jelenlegi és alumni hallgatóink, oktatóink és munkatársaink történeteivel. Tartsatok velünk! Ismerjétek meg Illés Anna Bianka alumni hallgatónk történetét.  Hogyan kerültél a METU-ra? Miért választottad a METU-t? 

Mindenképpen szerettem volna folytatni a tanulmányaimat mesterképzésen, és azért esett a kommunikáció és médiatudomány szakra a választásom, mert igazán sokszínű terület, így mindenki megtalálhatja azt, amiben kiteljesedhet. Emellett, az itt megszerzett tudást az élet minden területén tudjuk kamatoztatni. Továbbá, azért választottam a METU-t, mert nagyon szimpatikus volt számomra a modern és nyitott közege, ami kiemeli a többi felsőoktatási intézmény közül.  

Mi az első emléked a METU-val kapcsolatban? 

A legelső METU-s emlékem a mesterszakos felvételi vizsgához kötődik. Ahogy átléptem a Nagy Lajos király úti campus kapuját, rögtön barátságos közeg fogadott, mindenki kedves és segítőkész volt. Így az első pillanattól fogva pozitív volt a benyomásom az egyetemről. 


Mesélj néhány meghatározó élményedről (legkedvesebb/legviccesebb/legizgalmasabb/legfontosabb) az egyetemmel kapcsolatban!  

A legmeghatározóbb élményem az egyetemmel kapcsolatban a 2019/2020-as tanévben betöltött nagyköveti pozíciómhoz kötődik. Nagy örömmel képviseltem az egyetemet, és mindig szívesen gondolok vissza a közös fotózásokra, az EDUCATIO kiállításra és a nyílt napokra. Ezek az élmények mindig fontosak lesznek számomra. 

Tudsz mesélni olyan egyetemi élményekről, tapasztalatokról, amelyek nagy hatással voltak a szakmai karrieredre?  

A METU-hoz kötődik az eddigi legtöbb szakmai tapasztalatom, így az egyetem nagy hatással volt a karrieremre. A Marketing Hallgatói Team tagjaként különböző rendezvények szerevezésébe nyerhettem bepillantást. Emellett az egyetem content marketing gyakornoki pozícióját töltöttem be, ami által a közösségi média felületek kezelésében szereztem jártasságot. Továbbá, a Felvételi Iroda ideiglenes munkatársaként az egyetemi felvételi folyamatát ismertem meg tüzetesebben. 

Milyen szóval jellemeznéd leginkább az egyetemen töltött éveidet? Fejtsd ki!  

A METU-n eltöltött éveimet leginkább a kibontakozás szóval jellemezném, ugyanis úgy érzem, hogy itt találtam rá arra, amivel igazán szeretek foglalkozni, ami nem más, mint az oktatás. Lelkesedéssel tölt el, ha ehhez kapcsolódó munkát végezhetek, legyen szó egyetemi rendezvényről vagy akár felvételi ügyintézésről.
 

Mit üzennél most az egyetemista énednek?  

Az egyetemista énemnek azt üzenném, hogy bátrabban vágjon bele új dolgokba, és rögtön használja ki a kínálkozó lehetőségeket.    

Ha egy időkapszulában visszautazhatnál az egyetemi diákéveidhez, van valami, amit máshogy csinálnál, megváltoztatnál? 

Ha visszarepülhetnék az időben, egyetlen dolgot változtatnék meg, mégpedig azt, hogy hamarabb legyek része a METU-s közösségnek.  

 

Mit gondolsz, mi a METU szuperereje?  

Úgy gondolom, hogy a METU szuperereje leginkább az innovációban rejlik, hiszen modern oktatási módszerekkel, különböző fejlesztő tréningekkel, karrierépítési lehetőségekkel támogatja a hallgatókat abban, hogy kiteljesedjenek, és megtalálják a hivatásukat. 

Milyen szupererőt köszönhetsz az egyetemnek?  

Legfőképpen a nyitottságot, hiszen az egyetemen ösztönöznek arra, hogy minél több mindent részletesen megismerjünk és megértsünk.  

Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?  

A legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított az, hogy minden alkalommal vizsgáljuk meg a másik nézőpontot, és ássunk a dolgok mélyére. 

 

Hogyan látod a METU jövőjét 5-10 év múlva? 

Véleményem szerint, a METU, bár „fiatal” felsőoktatási intézménynek tekinthető, már most fel tudta venni a versenyt rangos egyetemekkel újszerű látásmódjának köszönhetően. Ezáltal úgy gondolom, hogy a METU sikere mindenképpen egyre feljebb és feljebb fog ívelni a jövőben.  

2021. 09. 15.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...