Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility 20 ÉVES A METU, BÓDIS GÁBOR TÖRTÉNETE | Budapesti Metropolitan Egyetem

20 ÉVES A METU, BÓDIS GÁBOR TÖRTÉNETE

A Budapesti Metropolitan Egyetem 20 éves lett! Rengeteg emlékezetes esemény történt ez idő alatt, ezek közül néhányat szeretnénk felidézni veletek közösen. Egy időutazásra invitálunk benneteket jelenlegi és alumni hallgatóink, oktatóink és munkatársaink történeteivel. Tartsatok velünk! Ismerjétek meg Bódis Gábor arculat- és márkaszakértő oktatónk történetét.  Hogyan kerültél a METU-ra? 

Papp-Váry Árpád hívott. Régebb óta ismerem őt, ugyanis volt egy nagyon sikeres és egyedülálló képzés, nem egyetemi, amelyet elvégezve arculat- és márkaszakértő lettemSzámos ikonikus előadó osztotta meg tudását és tapasztalatát úgy, hogy máig nem csak felidézem és alkalmazom az akkor bemutatott helyzeteket és megoldásokat, de világlátásomban, illetve szakmai pályafutásomban is erős pillérekre támaszkodhatok általuk. Köztük volt akkor Árpi is.  

Mi volt az első élményed a METU-val? 

A szemlélet megragadott. A diákok tudásszomja és tenni akarása, az, hogy lehet gyakorlati módon oktatni. Sokkal menőbb és nyitottabb, inspiráló környezet fogadott. Mégis a legeslegelső élményem az oktatásszervezés profizmusának megtapasztalása volt. Mindent világosan és érthetően, logikusan, és mindig mosolyogva adott a kezem alá Gyarmati Zoli. Persze, ez azóta is így van, és ha hozzáteszem Gyulyás Péter szervező munkáját, vagy Kiss Márti oktatóvideóit a Covid-átállás kapcsán, akkor ez az élmény már csak teljesebb lesz.  

Mesélnél egy (vagy több) meghatározó élményt az egyetemmel kapcsolatban? 

MyBrand mindenképp ilyen. Az, hogy kezdetektől részt vehetek a programban, oktató kollégáimat tréningezve is, megélve azt, hogy akár a korábbi rektor úr, akár Bachmann Bálint jelenlegi rektorunk, vagy az egyetem teljes vezetése érteni akarta és meg is értette ennek filozófiáját. Ez annak is betudható szerintem, hogy nálunk nem bujkálnak, vagy hárítanak a vezetők, nem elérhetetlenek, hanem nyitottak, befogadók nem csak az új dolgok, vagy a friss kollégák, hanem a diákok, az alkotók felé is. Az, hogy az egyetem Alkotóegyetem nevet kapott nemrég, jelzi azt is, hogy ami itt folyik, az egy közös képesség, tudás és attitűdfejlesztés, amiből én magam is rengeteget tanulok. Kifejezetten empatikus és közvetlen a főnökömHinek Mátyás, akivel szintén korábbi az ismeretségem. Ez legalább olyan fontos, mint az, hogy a tanszéki kollégák és kolléganők olyannyira közösségi és jó fej emberek, hogy pár éve még síoktatást is szerveztünk nekik.   

Hogyan látod a METU jövőjét 5-10 év múlva? 

Az irányok nagyon jók, az én vízióm az, hogy kommunikáció és marketing, turizmus és a művészeti oktatásban is tovább erősödik a pozíciónk. Talán a METU képes leginkább challengelni a nagy, de méretüknél fogva kissé nehézkesebb, vagy lomhább egyetemeket idehaza, ami minket is az állandó megújulásra késztet. A HR képzésünk olyan szinten épült be a mai üzleti világba, azzal, hogy trendi kollégákat és vezetőket bocsát ki az egyetem, hogy a METU neve abban a közegben garanciát jelent. Nemzetközi kapcsolataink erősödése, közös projektek, kutatások, oktatás, amelyek most is meg vannak, még magasabb szinten lesznek képesek életre való tudást, és az alkalmazkodás képességét átadni azoknak, akikért nap mint nap bejövünk dolgozni, örömmel, jó kedvvel.  

 

Mit gondolsz, miben rejlik a METU sikere? 

Abban, hogy két nagyságrenddel előbb jár a hazai versenytársaknál. Abban is, hogy az oktatókat ösztönzi a vezetés, hogy kint a piacon is érvényesüljenek, hiszen a kutatás, az oktatás csak akkor lehet életszerű, naprakész, és a valós helyzetekre alapozó, reflektáló, ha az oktató a valós üzleti térben éli meg a szakmai lehetőségeket, helyzeteket, megoldásokat. Abban továbbá, hogy kreatív. Minden apró részletben és fejlesztésben ott rejlik ma már a kreatív gondolkodás. Nincsenek elkezdett, de be soha nem fejezett programok. Abban is rejlik a METU sikere, hogy felénk, oktatók felé is transzparens a működés, és bármikor megihatok egy jó kávét a rektor úrral, bármelyik helyettesével vagy a vezetéssel.    

2021. 09. 07.

Hírek

categories.hallgatoink

Az Erasmus+ mobilitási programot népszerűsítő rendezvényeket szervezett a Nemzetközi Koordinációs Iroda, hogy a METU minél több hallgatója és munkatársa értesüljön változatos mobilitási lehetőségeinkről.

erahír

Az Erasmus+ mobilitási programot népszerűsítő rendezvényeket szervezett a Nemzet …

categories.hallgatoink
Művészet

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete egyetemünkön arculatuk megújításához grafikai pályázatot hirdetett...

sajtihírcsempike

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete egyetemünkön& …

Művészet
Művészet
Egyedülálló nemzetközi kiállításnak ad otthont a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara

Innovatív kiállítás mutatja be a közérdekű design világát

design

Egyedülálló nemzetközi kiállításnak ad otthont a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara

Innovatív kiállítás mutatja be a közérdekű design világát …

Művészet
Jelentős tudományos kapcsolatrendszerrel rendelkező rektor a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetemen 2023. október 1-től Prof. Dr. Kocziszky György tölti be a rektori pozíciót.

kinevezés_

Jelentős tudományos kapcsolatrendszerrel rendelkező rektor a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetemen 2023. október 1-től Prof. Dr. Kocziszky Györg …

Üzlet
MNB Kiválósági Fesztivál

A Magyar Nemzeti Bank meghívja a gazdasági képzési területen tanulókat az MNB Kiválósági Fesztiváljára.

success_fest

MNB Kiválósági Fesztivál

A Magyar Nemzeti Bank meghívja a gazdasági képzési területen tanulókat az MNB Ki …

Üzlet
KommunikációTurizmusÜzlet
A jövő a felelős és regeneratív turizmusé

A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete nemzetközi konferenciát rendezett a turizmus világnapja alkalmából

meturizmus

A jövő a felelős és regeneratív turizmusé

A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete nemzetközi konferenciát rende …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
METU a Budapest Design Week-en

Idén ősszel ismét csatlakozik a METU a Budapest Design Week-hez 4 saját programmal.

BDW-csemp

METU a Budapest Design Week-en

Idén ősszel ismét csatlakozik a METU a Budapest Design Week-hez 4 saját programm …

Művészet
Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...