Írásművészet

irasmuveszet.jpg


Képzés indulása: 2017. ősz

 

 

Szakvezető: Turczi István József Attila-, Babérkoszorú- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító, a Parnasszus költészeti folyóirat és verskiadó főszerkesztője

A képzésben résztvevő hallgatók a két félév során átlátják a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerik és alkalmazni tudják a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tesznek szert, ami nagyban segíti őket művészi ambícióik kiteljesítésében, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésben. Ha nem vigyáznak, még író is lehet belőlük. A szépírás mellett megismerkednek a filmírás, a forgatókönyv, a színházi dramaturgia, az esszé- és kritikaírás, valamint a reklámszöveg- és politikai beszédírás szakmai fogásaival is. A képzésben olyan oktatókkal dolgozhatnak együtt, mint Grecsó Krisztián, Kepes András, Lator László, Péterfy Gergely, Rozgonyi Ádám, Tarján Tamás, Tóth Krisztina, Vámos Miklós, Ungvári Tamás. Többek közt.

Az Írásművészet képzést a Magyar Írószövetség, a Szépírók Társasága, a József Attila Kör, a Magyar PEN Club és a Zsolnay Kulturális Központ támogatja.


Elhelyezkedési lehetőségek:

  • Kulturális és művészeti intézményeknél
  • Szerkesztőségek, szakmai műhelyekben
  • Könyvkiadóknál
  • Kulturális vállalkozásoknál
  • Hagyományos és online szerkesztőként
  • Kulturális újságíróként
  • Filmes forgatókönyvíróként, filmstúdiók munkatársaként
  • Színházi dramaturgián
  • Reklámszöveg- és politikai beszédíróként.


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: A szépírás alapjai és mesterfogásai; A kreatív újságírás terepei; Irodalmi szövegek alkotói szempontú elemzése; Próza- és versíró műhely meghívott alkotókkal; Szépírói technikák (fontolva) haladóknak; Másodlagos irodalmi műfajok: kritika- és esszéírás; Alkalmazott irodalmi műfajok: reklámszöveg- és közéleti beszédírás

Megszerezhető végzettség neve: Szépíró

A képzés időtartama:  2 félév, oktatás szombatonként, esetenként péntek kora este

A képzés díja: 180.000 Ft/félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

 

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*