Írásművészet

irasmuveszet.jpg

Képzésünk hamarosan megtelik! Utolsó szabad helyekre október 1-ig lehet jelentkezni.*

*A jelentkezéseket a regisztrációs díj beérkezésének sorrendje alapján bíráljuk el.


 
Jelentkezési határidő: 2017. október 1.
Képzés indulása
: 2017. ősz

 

Szakvezető: Turczi István József Attila-, Babérkoszorú- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító, egyetemi doktor, a Parnasszus költészeti folyóirat és verskiadó főszerkesztője

A képzésben résztvevő hallgatók a két félév során átlátják a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerik és alkalmazni tudják a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tesznek szert, ami nagyban segíti őket művészi ambícióik kiteljesítésében, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésben. A hazai szakmai palettán egyedülálló módon a szak tantervének integráns részét képezi a filmírás, a színházi dramaturgia, a kreatív újságírás és a reklámszöveg- és politikai beszédírás mesterfogásainak oktatása is. A hallgatók ily módon a szak törzsét képező szépírás-oktatás mellett Rozgonyi Ádám vezetésével megismerkednek a filmírás, a filmes forgatókönyv, Lőkös Ildikó vezetésével a színházi dramaturgia, Kálmán C. György keze alatt az esszé- és kritikaírás, valamint Kisantal Gyula irányításával a reklámszöveg- és politikai beszédírás szakmai fogásaival is. A szépírás kurzus nagyelőadásait tartó, és a szépírói műhely szemináriumait vezető Turczi István mellett többek közt olyan oktatókkal dolgozhatnak együtt, mint Gács Anna, Kepes András, Lackfi János, Lator László, Péterfy Gergely, Szilágyi Zsófia, Tóth Krisztina, Vámos Miklós.


Az Írásművészet képzést a Szépírók Társasága, a József Attila Kör, a Fiatal Írók Szövetsége, a Magyar PEN Club és a World Academy of Arts&Culture (WAAC, USA) támogatja.


Elhelyezkedési lehetőségek:

  • Kulturális és művészeti intézményeknél
  • Szerkesztőségek, szakmai műhelyekben
  • Könyvkiadóknál
  • Kulturális vállalkozásoknál
  • Hagyományos és online szerkesztőként
  • Kulturális újságíróként
  • Filmes forgatókönyvíróként, filmstúdiók munkatársaként
  • Színházi dramaturgián
  • Reklámszöveg- és politikai beszédíróként.


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: A szépírás alapjai és mesterfogásai; A kreatív újságírás terepei; Irodalmi szövegek alkotói szempontú elemzése; Próza- és versíró műhely meghívott alkotókkal; Szépírói technikák (fontolva) haladóknak; Másodlagos irodalmi műfajok: kritika- és esszéírás; Alkalmazott irodalmi műfajok: reklámszöveg- és közéleti beszédírás

Megszerezhető végzettség neve: Szépíró

A képzés időtartama:  2 félév, oktatás szombatonként, esetenként a hét többi napján kora este ( olvasóestek, nyilvános előadások látogatása)

A képzés díja: 200.000 Ft/félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

 

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*