F&B menedzser

foodandbevarage.jpg

 

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.
Képzés indulása: 2017. március 10.

 

Szakvezető: Dr. Grotte Judit, docens a magyar és angol nyelvű Nemzetközi Szállodamenedzsment specializáció vezetője, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzés szakvezetője

A képzésben végzettek a Food & Beverage Menedzsment elméletének és gyakorlatának teljes ismeretét kapják. Hozzájutnak a strukturális ismeretekhez, a fogalomrendszer pontos használatához, és legfőképp mindannak gyakorlati felhasználására is kompetenssé válnak. Egyaránt elsajátítják a hazai és a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott korszerű F&B menedzseri pozícióhoz tartozó technikákat. Mindezzel mind Magyarországon, mind nemzetközi szinten versenyképes, azonnal alkalmazható tudást sajátítanak el a képzésben résztvevők. A gyakorlat orientált oktatás egyaránt érinti a "multinacionális" vállalati struktúra áttekintését, ugyanúgy mint a családi vállalkozások fennmaradásához szükséges tudnivalókat.

„A szakmától a szakmának” jelmondat alatt olyan oktatók vezetik az egyes tantárgyakat, akik az adott témakörrel a mindennapok során foglalkoznak, a témáik szakértői, elismert vendéglátóhelyek tulajdonosai, vezetői; az F&B üzemeltetésért felelős szakemberek, jó nevű séfek, cukrászok.

 

Az F&B Menedzser képes:

  • összegyűjteni és értékelni a piaci adatokat, információkat,
  • kiválasztani az adott helyzetben leghatékonyabb menedzsment technikát, eszközt, stratégiát, taktikát,
  • előbbieket a gyakorlatban magas színvonalon alkalmazni,
  • alakítani a szervezet marketing tevékenységét a céltól függően,
  • marketing kampányt tervezni, szervezni, összeállítani, levezényelni,
  • projekt feladatokat megoldani,
  • képes a megfelelő személyzet kiválasztására, képzésére és ösztönzésére,
  • képes a vendéglátó tevékenység végzéséhez szükséges folyamatszabályzó standard rendszerek kialakítására és bevezetésére.

 

A képzést az F&B területén dolgozó-, illetve leendő F&B-s szakembereknek ajánljuk:

  • szállásadó helyeknek, akiknél van étkezési lehetőség
  • a szállodákban F&B (rendezvények, étterem, kávézó, cukrászda, bár, stb.) területen
  • éttermeknek
  • catering – party service cégeknek,
  • vendéglőknek, kávéházaknak, cukrászdáknak, bároknak
  • intézményi vendéglátó cégeknek
  • házhozszállítással foglalkozó cégeknek


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: Vendéglátó gazdálkodás és szakmai számítások; Üzemeltetési ismeretek; Humánerőforrás-menedzsment; Controlling; Gasztrokultúra; Desszertek világa; Gasztronómiai termékfejlesztés; Projektmenedzsment; Agórától a virtuális piacig; Dekor&Design

A megszerezhető végzettség neve és típusa: F&B Menedzser, szakirányú továbbképzés

A képzés időtartama: 2 félév, összesen 200 kontaktóra. Oktatás szombatonként, esetenként péntek délután.

A képzés díja: 270.000 Ft / félév + 5000 Ft extra szolgáltatási díj/ félév