Divat- és luxusmárka-menedzsment

SZTK_fejlec_nyiltnap.jpg

 

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.
Képzés indulása
: 2017. ősz


Szakvezető:
Szilágyi-Csüllög Mónika, MBA - vállalatirányítás; divatmenedzser, média szakember.

A hazai felsőoktatásban egyedülálló módon a Divat- és luxusmárka-menedzsment másoddiplomás program három fő területre fókuszál: luxusipar, nemzetközi fast fashion márkák és magyar divattervezők menedzsmentje. A képzést sikeresen elvégző Divat- és luxusmárka-menedzser képes menedzserként a divatszakmát képviselni, üzleti szempontból irányítani kis-, közép- és nagyvállalati szinten, melyeknél tevékenykedve általános gazdasági ismereteit a legkorszerűbb, nemzetközi színvonalú divatszakmai ismeretekkel egészíti ki.

Tréning rendszerű képzés

A vezető képzésen túl fontosnak tartjuk – folytatja a szakvezető -, hogy a leendő divatmenedzser magas szintű divatismeretekkel rendelkezzen. Ezért az órák egy részét az egyetem falain kívül, külső helyszíneken tartjuk, így a diákok felfedezhetik több méteráru üzlet hatalmas kínálatát; végig követhetik luxus, prémium és tömeg divatmárka üzletek beszerzési és értékesítési folyamatait; és kipróbálhatják magukat divatbemutatók backstage feladatköreiben. A gyakorlat-orientált képzés során a hallgatók megismerik a divatipar strukturális felépítését, megtanulják a divattermékek különféle aspektusait, emellett átlátják a tervezési és gyártási folyamatokat. Elsajátítják a piaci kínálat összetevőit, megértik a divat és a tervezés egymásra hatását a divatiparban, a nemzetközi trendirodák szerepét, illetve a textil-, és divatvásárok fontosságát.

Tanulj a divatipar krémjétől!

A Metropolitan legújabb másoddiplomás luxus divat képzésén elkötelezett, magas hivatástudatú, a divatiparban aktívan tevékenykedő oktatók tanítanak, akik nemzetközi multinacionális vállaltoknál, a luxus szektorban, vagy már a nemzetközi piacon is versenyző hazai designerek mellett jeleskednek.

Célunk, hogy a leendő divatmenedzserek szakmai karrierje elinduljon a képzés végére, ezért a záró, harmadik szemeszterben egyedülálló divatszakmai és hálózati környezetet nyújtunk hallgatóinknak, hogy a diplomamunkájukat a hazai divatipar legnagyobbjainak mentorálásával végezhessék.

Így a képzést sikeresen elvégző Divat- és luxusmárka-menedzser:

 • ismeri a nemzetközi divatpiaci trendeket és átlátja működésüket;
 • képes megtervezni és irányítani egy kollekció gyártását;
 • önállóan meg tud szervezni egy divatbemutatót;
 • képes komplett kommunikációs terv összeállítására és megvalósítására;
 • le tudja vezényelni egy divatmárka piacra való bevezetését;
 • alkalmas nemzetközi divatmárka képviseletére;
 • sikeresen érvényesül a fashion-média szakmai világában;
 • le tudja vezényelni egy új divat üzlet nyitását;
 • eredményesen lebonyolítja egy divatmárka újrapozícionálását.


Azok jelentkezését várjuk, akik
: érdeklődnek a divat gazdasági, üzleti oldala iránt, és szeretnének a divatipar üzleti területén vezető szerepet betölteni. Várjuk továbbá a divatiparban dolgozó kereskedők, buyerek, marketing-, és kommunikációs szakemberek, üzletvezetők jelentkezését is, akik tovább képeznék magukat a hazai és nemzetközi divat és luxus világ terén, és akiket a legfrissebb trendek érdekelnek.


Elhelyezkedési lehetőségek:

 • nemzetközi divatcégek marketing és kereskedelmi részlegén;
 • hazai, vagy külföldi designer/divattervező team menedzsereként;
 • nemzetközi luxus divatmárka licence partnereként;
 • fashion-média online és offline világában;
 • divat- és reklámügynökségek digitális/kreatív/ügyfélkapcsolati részlegén;
 • buyerként, kereskedő cégeknél


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: Márka menedzsment; E-kereskedelem és e-marketing stratégia; Fashion Media; Anyag- és áruismeret; Termelésirányítás, tervezés, kollekció felépítés; Trend-, és stílusismeret; Kontrolling; Fashion event management; Vizuális merchandising; Üzleti tervezés, Divatszektor ismeretek: Multinacionális cégek, Luxus szektor, Magyar divattervezők menedzsmentje

Megszerezhető végzettség neve: Divat- és luxusmárka-menedzser / Fashion and Luxury Brand Manager

A képzés időtartama: 3 félév, összesen 300 kontaktóra. Oktatás szombatonként, esetenként péntek délutánonként.

A képzés díja 350 000 Ft/félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév


A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*