Facebook Instagram Youtube

CSR menedzsment - vállalati felelősségvállalás

csr.jpg


A szak szakközgazdász képzési formában is indul CSR menedzsment - vállalati felelősségvállalás szakközgazdász néven.

 

Képzés indulása: 2017. ősz

 

Alakítsd a jövőt és saját jövődet!

Szakvezető: Kőszegi András, BrandTrend társtulajdonos, ügyvezető igazgató


A CSR (corporate social responsibility - vállalati társadalmi felelősségvállalás) – mint komplex irányítási szemlélet - mára követendő szervezeti magatartássá vált.

A márkák, vállalatok - és esetenként a civil szervezetek is -  ma már a legnagyobb hatású társadalmi szereplők közé léptek, ezért a szervezetek életében a változó környezet és a változó társadalmi értékek miatt egyre hangsúlyosabbá, kikerülhetetlenné válik a párbeszéd, a felelősség, a fenntarthatóság és az etikus, értékelvű magatartás.

A gazdálkodási kultúrának része kell, hogy legyen az elkötelezettség és a felelősség is. Egy fejlett piacgazdaságban a fogyasztói döntéseket már elég komoly részben befolyásolja az, hogy egy vállalat mennyire felelősen működik, mennyire figyel oda a természeti, társadalmi környezetére. A vállalati iránytűnek így külön eleme a társadalmi felelősségvállalás. A felelős működés segíthet a kockázatok minimalizálásában, növeli az elismertséget és építi a fenntarthatóságot. Nem csak a vállalat számára, hanem a közösség és a környezet számára is. A vállalatok felelős működése ma már az adott vállalati márka sikerének az egyik igen fontos tényezője. A CSR a márkaértéknek az egyik legfontosabb meghatározója. „A múlt század legnagyobb menedzser guruja azt mondta, hogy a mai szociális felelősség tudatod lesz neked a holnapi legjobb üzleted. És én bízom ebben. Még nem láttam, de hinni, hiszek benne." Kürti Sándor

A képzésben résztvevők azokat a kompetenciákat és technikákat ismerik meg, amelyekkel beépíthetik a vállalati gondolkodásba és működésbe a felelősségvállalást, valamint a társadalmi problémák nyilvánosság előtti kezelését. A hallgatók olyan gyakorlatorientált képzésen vesznek részt, ahol a mai CSR piac formálóitól, a legismertebb és legfelkészültebb szakemberektől sajátítják el ennek a speciális területnek az elméleti alapjait és gyakorlati lehetőségeit, ezáltal sokkal kreatívabban válogathatnak az eszközök között. Megszerzett tudásukkal hozzá tudnak járulni az etikus, felelős, környezettudatos működéshez, a fenntartható fejlődéshez, valamint a komplex vállalati működésnek a részévé tudnak válni.

A világ sokféle és sokszínű. Oktatóink különféle szakmai és gyakorlati háttérrel rendelkeznek, így a terület több szempontból történő megközelítése tovább gazdagíthatja hallgatóink tudását, szemléletét.  Így nyílik lehetőség arra, hogy a hallgatók 2 félév alatt, intenzíven, sok év tapasztalatával ismerkedjenek meg és tovább bővítsék látókörüket.
 
"2011-ben végeztem CSR szakközgazdászként, az akkor még Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola CSR menedzsment posztgraduális képzésén. Akkor és azóta is ez a CSR menedzsment képzés, az egyetlen Magyarországon, ami egyedülálló lehetőséget biztosít, hogy a hazai szakembere, érdeklődők gyakorlati tudást szerezzenek a fenntarthatóság és vállalati felelősségvállalás terén. Nem mellesleg az év során az előadók tekintetében megismerhettük a CSR szakmai krémjét! Kőszegi András szakmai vezető nélkül ez nem jöhetett volna létre ilyen magas színvonalon."
Schubauer Krisztina, CSR vezető, Microsoft Magyarország 

 

"Kommunikációs szakemberként azért választottam a CSR menedzsment szakirányú továbbképzést, hogy ismereteimet  bővítsem a szerintem igencsak közeli társszakmák, társtudományok között. PR és CSR közel áll egymáshoz, sőt, nincsenek meg egymás nélkül. És ezt mindenki más is megtapasztalhatja, aki részt vesz a képzésben. Remek oktatók, szuper esettanulmányok, izgalmas kérdésfelvetések. Csak ajánlani tudom!"
Varga Eszter, média kapcsolatok menedzser, Tesco

 

Azok jelentkezését várjuk, akik: a CSR felé szeretnének specializálódni, akik számára fontos, hogy munkájukat gazdagabbá, tartalmasabbá tegyék, akiknek fontosak a CSR meghatározó értékei és szemléletüket az üzleti gondolkodásukban is szeretnék kiterjeszteni, akiknek fontos a versenyelőny, és hogy ők alakítsák a jövőt és saját jövőjüket is. 

Főbb tantárgyak, ismeretkörök: Menedzsment és felelős vállalatirányítás; Vállalati környezet-gazdaságtan; Üzleti etika; Gazdasági jogi alapismeretek; Hírnévmenedzsment; CSR elmélet; Public Affairs, CSR stratégia; Fenntarthatóság; Társadalmi esélyegyenlőség; Hírnévmenedzsment; Esélyegyenlőség a munkahelyen; A társadalmi felelősségvállalás kommunikációja; Társadalmi párbeszéd; CSR esettanulmányok.

 

Megszerezhető végzettség neve:

  • CSR menedzsment - vállalati felelősségvállalás szakon: CSR menedzsment – vállalati felelősségvállalás menedzser
  • CSR menedzsment - vállalati felelősségvállalás szakközgazdász szakon: CSR menedzsment – vállalati felelősségvállalás szakközgazdász menedzser

 

A képzés időtartama: 2 félév, összesen 160 kontaktóra. Oktatás szombatonként.

A képzés díja 290.000 Ft/félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*