Borturisztikai szaktanácsadó

borturisztika.jpg

 

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.
Képzés indulása
: 2017. ősz

 

Szakvezető: Herczeg Ágnes AIWS, nemzetközi borakadémikus, a londoni WSET minősített oktatója


Célunk olyan szakspecialisták képzése, akik borászathoz, borrégióhoz vagy borturizmushoz kapcsolódva képesek eredményes és tartalmas turisztikai programokat szervezni, és lebonyolítani.

A hallgatók az alapvető gazdasági, idegenforgalmi és turisztikai tudásanyag mellett elsajátítják azokat a borászatokhoz kötődő szakmai alapokat is, amelyek segítik egy borászat és egy borvidék mindennapos tevékenységének átlátását, így lehetővé téve akár a kifejezetten kreatív és személyre szabott programok megtervezésének és lebonyolításának lehetőségét is. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tudnivalókra, a hazai és nemzetközi borászati és borturisztikai trendekre egyaránt.

Kiemelten foglalkozunk olyan, a borturisztikai szaktanácsadói tevékenységhez szorosan kapcsolódó ismeretanyagok elsajátítására mint a bormarketing, bor-étel párosítás, borkóstolás, projektmenedzsment és a rendezvényszervezés, így a végzett hallgatók képesek lesznek egy  borászat teljes éves turisztikai és idegenforgalmi programjának kialakítására, legyen szó egy borvacsora összeállításáról, vagy épp egy komplett, több napos szüreti programról. A nemzetközi kitekintésnek köszönhetően a hallgatók képesek lesznek külföldi bortúrák összeállítására és megszervezésére is.

Azoknak ajánljuk, akik

  • szeretnének borászatokkal dolgozni, valamint boros programok, rendezvények szervezésével szeretnének foglalkozni
  • érdeklődnek a borászati marketing és kommunikáció iránt, aktívan szeretnék irányítani egy borászat vagy borrégió életét
  • szeretnék fellendíteni a borászatuk látogatottságát és programokkal szeretnék színesíteni a kínálatukat
  • akik bővíteni szeretnék turisztikai profiljukat bortúrákkal itthon és külföldön egyaránt
  • valamint azoknak a kis és középvállalkozásoknak, akik aktív formálói egy adott borvidék életének, hegyközségeknek


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: Szolgáltatás és minőségmenedzsment; Fogyasztói pszichológia; Vezetés és szervezetfejlesztés; Szőlő és borkultúra; Borvidékek itthon és a világban; Bormarketing, kommunikáció, borturizmus; Szőlészeti és borászati alapismeretek; Borászati létesítmények üzemeltetése; Rendezvényszervezés; Borkóstolás, bor-étel párosítás; Projektvezetés és menedzsment

„Azért szerettem a METU-n tanulni, mert megtanultam kilépni a komfortzónámból. Megtanították, hogy lebontsam a korlátaimat, elfelejtsem a kishitűséget, és elkezdjem megvalósítani az álmaimat. Annyit tanultam 10 hónap alatt, mint eddig összesen nem, köszönhetően a fantasztikus tanároknak, és az általuk átadott gyakorlati tudásnak!" (Kolár Kriszta, 2016-ban végzett hallgatónk)

A megszerezhető végzettség neve és típusa: Borturisztikai szaktanácsadó, szakirányú továbbképzés

A képzés időtartama:
2 félév, oktatás szombatonként

A képzés díja: 285.000 Ft / félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév

 

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*