betegutmenedzser.jpg

 
 
 
Szakvezető: Dr. Dózsa Csaba PhD – Címzetes egyetemi docens, egészségpolitikai szaktanácsadó

Képzésünk célja, olyan komplex tudású specialisták, úgynevezett betegútmenedzserek képzése, akik betegútmenedzsment szolgáltatás folyamatát teljes körűen ismerik, szervezik, és végzik.

A betegek jellemzően nemzetközi jellege beleértve ennek kulturális, nyelvi és egyéb hátterét, valamint az egészségügyi szolgáltatásoknak az összetettsége, specialitása magas hozzáadott értékkel bíró, párhuzamos szolgáltatás, a betegútmenedzsment meglétét kívánja. A betegútmenedzsment a teljes egészségügyi szolgáltatási folyamatot előkészíti, kiegészíti, végigkíséri, támogatja, és az ügyfelek és szolgáltatók közötti kapcsolat menedzselését is jelenti egyben.

Folyamatosan növekszik hazánkban a külföldről érkező egészségturisták száma.
A nemzetközi betegforgalom további növekedésére lehet számítani a „Cross border” direktívának, mint Uniós jogi szabályozási eszköznek az megalkotásával és hatályba lépésével. A növekvő betegforgalomnak köszönhetően felértékelődött az egészségügyi szaktudás illetve az egészségügyi szolgáltatások színvonala és elérhetősége. A megnövekedett piaci igények a szolgáltatók és szolgáltatásaik professzionalizálódását követelik meg: egyre sarkosabban és egyértelműbben jelentkezik a betegnek, mint ügyfélnek a kezelése, hasonlóképpen más szolgáltatói ágazatokhoz.
 
A képzés végén a résztvevők képessé válnak a térítéses betegellátási folyamat megszervezésére, illetve ahhoz kapcsolódóan a minőségbiztosításra, minőségmonitorozásra, egyúttal alkalmasak a betegellátás dokumentációs rendszerének megszervezésére, illetve az esetmenedzseri munkák koordinálására. A képzés részeként megismerkedhetnek az egészségügy magánfinanszírozású szolgáltatásainak működési mechanizmusával. Képzésünk során nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfélcentrikus, szolgáltatás és minőség központú, folyamatot támogató ismeretek átadására, és az ilyen irányú képességek fejlesztésére. A résztvevők elsajátítják a hazai és a külföldi betegekkel történő komplex kommunikációs ismereteket, és alkalmassá válnak a betegútszervezéssel kapcsolatos széles körű kapcsolatteremtésre.

Képzésünket azoknak ajánljuk, akik egészségügyi, egészségbiztosítói, betegszervezői területen dolgoznak és a betegútmenedzseri ismeretek elsajátításával versenyképessé szeretnék tenni a munkájukat, végzettségüket.
 
Elhelyezkedési lehetőségek:
  • közfinanszírozott egészségügyi intézményekben
  • magán-egészségügyi intézményekben
  • medhotelekben (egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó szállodákban),
  • betegbiztosítók, egészségpénztárak szolgáltatásszervezői között
 
Főbb tantárgyak, ismeretkörök:  Betegútmenedzsment elméleti és gyakorlati ismeretek; Betegútmenedzsment folyamat elemzés, és minőségbiztosítás; Egészségügyi és egészségturisztikai ismeretek; Kommunikációs ismeretek; Határon átnyúló EU-s egészségügyi ellátások rendszerének ismerete; Betegjogi ismeretek; Egészségügyi dokumentáció kezelés; Egészségügyi informatikai rendszerek; Pénzügyi ismeretek

Stratégiai partnerünk: A Humán Egészség Alapítvány az exportképes magyar egészségipari termékek és szolgáltatások márkaépítésével, külpiaci értékesítésének szervezésével, illetve a határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások minőségfejlesztésének támogatásával foglalkozik. Az Alapítvány stratégiai megállapodást kötött a Metropolitanfel és egyéb nemzetközi partnerekkel a Humán Egészség Akadémia létrehozására, amelynek keretében indítandó első oktatási program a Betegútmenedzsent képzés.
 
Megszerezhető végzettség neve: Betegútmenedzser

A képzés időtartama: 2 félév, összesen 240 kontaktóra, oktatás szombatonként, néhány alkalom péntek este

A képzés díja: 250.000 Ft/félév + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév
 

Jelentkezési lap letöltése
Érdekli a képzés?
Írjon nekünk, és kollegáink hamarosan e-mailben vagy telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot:

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Mobilszám:*
A következőkkel kapcsolatban várom visszajelzésüket:
 
Ellenőrző kód:*