Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Sajtó | Budapesti Metropolitan Egyetem

Sajtó

Kedves szerkesztők!  

Üdvözlünk a METU sajtó oldalán, amit azért hoztunk létre, hogy megkönnyítsük a munkátokat. Az oldalon a Budapesti Metropolitan Egyetem hivatalos információi, sajtóközleményei, képei találhatóak, amelyek a forrás megjelölésével szabadon felhasználhatók és átvehetők. 



ALAPINFORMÁCIÓK 

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánegyeteme. A METU-n 2 karon, 4 fő képzési területen folyik képzés: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban jelenleg 30 alapszak, 25 mesterszak, 18 szakirányú továbbképzés és 7 felsőoktatási szakképzés közül választhatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg közel 7000 hallgatója van, közel 1000 külföldi diákkal a világ 130 országából.   

Az intézmény 2001 óta meghatározó és dinamikusan fejlődő szereplője a hazai felsőoktatásnak és immár a kelet-közép európai régiónak is. Jelenleg 5 kontinensen, közel 200 külföldi intézménnyel tart fenn partneri kapcsolatot.  

A METU Alkotóegyetem, amely elnevezés egyaránt utal a piacon egyedülálló portfólió alapú képzési módszerre, az egyetem szakmai küldetésére és a METU hallgatói és oktatói közegének hangsúlyos jellemzőjére is. Az alkotóegyetem-koncepcióhoz vezető út egyik legfontosabb lépése a myBRAND portfólió alapú oktatási módszer 2018-as bevezetése volt.  

A METU myBRAND oktatási módszertanával hazánkban elsőként alakította át oktatási modelljét a nemzetközi felsőoktatási trendekhez illeszkedő portfólió alapú képzési rendszerré. Oktatása folyamatosan megújuló módszerekre épül, amelyet nemzetközi tapasztalattal rendelkező oktatók és inspiratív, innovatív környezet támogat, ezzel felkészítve a hallgatókat a változó munkaerőpiaci igényekre hazai és nemzetközi szinten egyaránt.  


  • Név: Budapesti Metropolitan Egyetem (rövid név: METU) 
  • Alapítás éve: 2001 
  • Hallgatók száma: 7000 
  • Rektor: Prof. Dr. Kocziszky György
  • Karok: 
    • Művészeti és Kreatívipari Kar (dékán: Csizmadi Péter DLA)
    • Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar (dékán: Dr. Kovács Attila PhD)


Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

További campusok: 

  • 1117 Budapest Gábor Dénes u. 2., Infopark D épület
  • 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.
  • 1117 Budapest, Gábor Dénes u. 4., Infopark C épület

További információk: 

pr@metropolitan.hu


Információk és segítség hallgatóink számára

Kérjük hallgatóinkat, hogy tanulmányi kérdésekben és ügyek intézésével kapcsolatban a Hallgatói Információs Központtal (HIK) vegyék fel a kapcsolatot.

A HIK elérhetősége és az online ügyintézés ide kattintva érhető el.