Eseménynaptár.  

Európai Pályázati Központ

DSCF4141.JPG
 
Felsőoktatási intézmények esetében meglehetősen szokatlan, ha pályázati irodájuk feladata nemcsak a saját pályázatok elkészítése és lebonyolítása, hanem munkatársai részt vesznek pályázati tanácsadói szolgáltatás nyújtásában külső szereplők, megbízók, partnerek számára.

Azonban ahogyan maga a Budapesti Metropolitan Egyetem sem mindennapi intézmény, úgy mi, az Egyetem Európai Pályázati Központjának munkatársai is szeretünk innovatív, kreatív és unikális kísérletek részesei lenni.
 
  • Vajon összeköthető-e az általunk oktatott projekttervezési, pályázatírási, projektmenedzsmenti elmélet a tényleges pályázati gyakorlattal?
  • Vajon mindaz, amit hallgatóinknak e témákban az órákon tanítunk, valóban működik „az életben” is?
  • Vajon azok a tapasztalatok, amiket mi a saját pályázataink alapján már átéltünk, és - legyünk őszinték - megszenvedtünk, átadhatóak mások számára?
  • A nálunk tanuló tehetséges hallgatók be tudnak-e kapcsolódni ebbe a munkába, tudnak-e tanulni tőlünk, és tudnak-e segíteni nekünk?
Mindezek a kérdések foglalkoztattak bennünket, amikor 2007-ben Egyetemünk több munkatársa önkormányzati pályázatokkal kezdett el foglalkozni.

Az azóta eltelt időszakban több mint 80 nyertes, és mára többségében megvalósult projektet jegyzünk, az elnyert támogatás összege 2007 májusa óta meghaladja a 10 milliárd forintot, sikeres pályázataink között pedig egyaránt találunk közoktatási, szakképzési és felsőoktatási infrastruktúra-fejlesztésről, útépítésről, városközpont rehabilitációról, turisztikai vonzerő- és szálláshely-fejlesztésről, önkormányzati szervezetfejlesztésről, akadálymentesítésről szóló projekteket.

Büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink szakértelme hozzájárulhatott ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósulásához, és az ország több településének fejlődésében szerepet kaphattunk.

2010-től irodánk feladata megváltozott. A METROPOLITAN és a Heller Farkas Főiskola integrációja, új, művészeti képzéseink elindulása, hódmezővásárhelyi campusunk létrejötte… csak néhány az elmúlt rövid időszak jelentős eseményeiből, melyek a Pályázati Központ munkatársait is arra késztetik, hogy a növekvő intézményi igényekhez folyamatosan új és új pályázati forrásokat találjanak. Szerverkorszerűsítés, tankonyha, tehetségműhelyek… példák azokból a fejlesztésekből, melyek Egyetemünk működését segítik, és reméljük, hozzájárulnak hallgatóink elégedettségéhez. 

Ezeken az oldalakon gyűjtöttük össze legfontosabb referenciáinkat folyamatban lévő és lezárt pályázataink kapcsán. Miután a pályázati központ koordinálja intézményünk közbeszerzéseit, e szerződéseket is a megfelelő aloldalak tartalmazzák.

Nem csak a pályázatok „kötelező vállalásai” miatt, hanem mert szívügyünkként kezeljük e két területet: itt találja meg az Érdeklődő a fenntartható fejlődés és esélyegyenlőség terén összegyűjtött intézményi jó gyakorlatokat is.
 
Elérhetőségeink:
 
Oláh Annamária Szilassy-Sebestyén Krisztina
Pályázati igazgató
 Projektmenedzser