Miért a METROPOLITAN? Kreatív gondolkodást fejlesztünk Történetünk Szervezeti felépítésünk Vezető testületeink Karok, szakmai intézetek Oktatási helyszíneink Ösztöndíjak / Támogatások Könyvtár Hírek Partnereink Ők is Metropolitanesek METROPOLITAN Arcai Vélemények rólunk Copy & Gifts Shop Minőségirányítás KarrierCentrum Tudományos élet Egyetemi kutatások Európai Pályázati Központ Vezetés-Szervezéstud. és Üzletviteli Tanácsadási Tudásközpont Kiadványok TDK / MDK Hallgatóink eredményei Tehetség műhelyek Konferenciák, rendezvények Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny Turizmus és kultúrtájak fenntartható szemlélettel EuroCHRIE 2016 NOLLYWOOD Kortárs magyar formatervezés konferencia ATLAS 2014 Conference The George Gerbner Conference on Communication, Conflict and Aggression SMART Vállalkozásfejlesztési konferencia és szakmai műhelybeszélgetések Új trendek, innovatív anyagok és módszerek a belsőépítészetben Újságírás és szépírás a Kádár-korszakban és napjainkban A Szellemi Kulturális Örökség 10 éve International GeoGebra Institute Conference Hungary 2014 INTEGRA zárókonferencia Milyenek legyenek az egyetemi rangsorok? Művészet és technikai civilizáció / Arts and Technical Civilization PRAXIS '13 - Open Discussion Forum Migration, mobility and it's consquences for Europe Új utak a kreativitás fejlesztésében – nemzetközi konferencia Kihívások és új paradigmák a tudásmenedzsment, a generációk és a kultúra dimenzióiban MCC International Leadership Conference - Leadership in Crisis A világörökség 40 éve Felfedező tudomány - A Metropolitan tudományos konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Hidak és a járható utak a tudomány és a gyakorlat között - MTA Konferencia 2012 IHEPI 2010 Felsőoktatás és munkaerőpiac – Tények, vélemények, tapasztalatok MOK 2010 OTKA - konferencia Summer.org Intézményi pályázatok Geomatech
Eseménynaptár.  

Konferenciák, rendezvények

 


 
Korábbi rendezvények
 
 

A Budapesti Metropolitan Egyetem az elmúlt években hagyományt teremtett a felsőoktatási intézmények részére hirdetett Egyetemi és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll versenyek lebonyolításából. Ezt a hagyományt folytatva 2015-ben immár ötödször ismételten megrendezzük e nemes vetélkedőt.

2015 a fejlesztés éve, ezért a versenyt „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk!” címmel hirdetjük meg.

A vetélkedő tervezett időpontja: 2015. május 15 – 17. (péntek, szombat, vasárnap)

RÉSZLETEK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ
 

 
 
gerber_fb_borito.png

FOR MORE INFORMATION CLICK ON THE PICTURE


 
 
 
A  Budapesti Metropolitan Egyetem az elmúlt években hagyományt teremtett a felsőoktatási intézmények részére hirdetett Egyetemi és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyek lebonyolításából. Ezt a hagyományt folytatva 2014-ben ismételten megrendezzük e nemes vetélkedőt. A háromnapos rendezvénnyel köszöntjük az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk 10. évfordulóját.
 
2014. május 9 - 11.
 A rendezvény kiemelt témái:

  • innovatív és kreatív vállalkozó- és vállalkozásfejlesztés a SMART Pontokban
  • a kkv-k PR eszközei és technikái
  • a kkv-k és a web - web 2.0 világa
  • lehet-e az üzlet több, mint profit?
A konferencia időpontja: 2014. április 15., 10.00 - 16.00 óra

A konferencia helyszíne: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, H-1072 Budapest, Rákóczi út 18. 


 
 
 
 
Szakmai konferencia – 2014. március 13. 13:00

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem, Rózsa utcai campus (1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.), B313-as terem

Szervező: Magyar Építész Kamara
- Belsőépítész TagozataÚj utak a kreativitás fejlesztésében - nemzetközi konferencia

 

A „Kreatív Európa” program keretében 2014 és 2020 között az Európai Unió kiemelt figyelmet kíván szentelni a  kultúra és a művészetek támogatására, lehetőséget biztosítva ezzel  kulturális-kreatív vállalkozások kibontakoztatására, fejlesztésére.

Ehhez kapcsolódva, a kreatív szemlélet fejlesztése érdekében 2013. április 8-án a Budapesti Metropolitan Egyetem az Arts & Business Kft. szervezésében konferenciát tart, elismert hazai és külföldi előadók részvételével.

Az eseményen többek között a kreativitás értelmezése, jelentősége, fejleszthetősége kerül fókuszba. 

Az résztvevők emellett előadásokat hallgathatnak a kultúrának a vállalkozói kreativitás fokozása érdekében betöltött szerepéről, valamint a kulturális vállalkozói szellem fejlesztésének fontosságáról, a kreatív-kulturális szektor erősítése érdekében.

Résztvevőink az előadásokon túl kerekasztal beszélgetésen, valamint speciálisan erre az alkalomra készült, úgynevezett „kreatív hatékonyság” tréningeken vehetnek részt brit előadóink vezetésével.

További információért és a programtervért kattintson ide.

ujutak_fb.png

 


 


A Mathias Corvinus Collegium és a METROPOLITAN közös Nemzetközi Leadership Konferenciát szervez november 23-án.


A rendezvényen nemzetközileg is magasan jegyzett egyetemek, üzleti iskolák professzorai, és hazánk fontos döntéshozói adnak elő az alábbi témákban:

  • Válság mint lehetőség
  • Vezetés a közszolgálatban
  • Tárgyalás és kommunikáció válság idején
  • Fejlődés válság idején
  • A multinacionális vállalatok vezetése


Az előadók listája, valamint további részletek a címre kattintva érhetők el.

 
 

 
A Budapesti Metropolitan Egyetem, az Információs Társadalomért Alapítvány valamint, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának védnöksége alatt A világörökség 40 éve címmel ünnepi konferenciát rendez 2012. november 16-án az UNESCO Világörökség Egyezménye aláírásának 40. évfordulóján.


Meghívott előadóink a Magyar UNESCO Bizottság, Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága, az Információs Társadalomért Alapítvány munkatársai, a nyolc magyar világörökségi helyszín képviselői.

unesco_plakat_es_program3.jpg
 
 

 

„Felfedező tudomány”

a Budapesti Metropolitan Egyetem tudományos konferenciája
a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

 

Időpont: 2012. november 8.

Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem (1148 Bp., Nagy Lajos király útja 1-9.) F002-es terem 
 

 
PRAXIS - OPEN DISCUSSION FORUM

2012. szeptember 6-7. között rendezte meg a PRAXIS konzorcium Wroclawban az első konferenciáját, a METROPOLITAN és a Wroclawi Műszaki Egyetem szervezésében.

 

A konferencián 25 előadás mutatta be a szakmai gyakorlat tantervi helyének és szervezésének eltérő gyakorlatait, legjobb megoldásait az EU felsőoktatási intézményeiben. Egyetemünk részéről Dr. Kiss Ferenc tudományos rektorhelyettes vett részt a rendezvényen, a második nap előadásainak moderátoraként. A konferencia előadásait tartalmazó kötet várhatóan a jövő év elején jelenik meg.

A PRAXIS konzorcium az EU tagállamaiból több, mint 50 felsőoktatási intézmény és cég részvételével, uniós pályázati forrásból működik, célja a graduális képzésben résztvevő diákok számára a cégek által felajánlott szakmai gyakorlati helyek EU-s elektronikus "piacterének" létrehozatala, ezzel elősegítve a külföldi szakmai gyakorlat szerzést. A konzorciumban Magyarországot a METROPOLITAN képviseli, egyben ellátja a 6. munkacsomag (konferencia szervezés, disszemináció) vezetői feladatait.

 

Bővebben ITT OLVASHATNAK a Praxis-ról angolul.


 

The George Gerbner Conference on Communication, Conflict, and Aggression

george_gerbner_plakat_a3 ingyenes.jpg


Inspired by the life and work of Budapest native and renowned Communication and Media scholar Dr. George Gerbner (1919-2005), the Budapest College of Communication and Business invites scholars, researchers, practitioners, students, and other interested parties to submit paper and panel proposals for presentation at the George Gerbner Conference on Communication, Conflict, and Aggression. This conference will take place from Friday, June 01 to Saturday, June 02, 2012 in Budapest, Hungary. The goal of the conference is to bring together individuals with a common interest in aggressive communication and conflict so as to foster international relationships that lead to research collaboration and knowledge exchange. The inaugural Gerbner Conference, held in May 2010, featured presentations by scholars from seven countries and three continents.


More information and the program is available here


A jövő útjai: fenntarthatóság, innováció… Tudományos Konferencia a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Karon

2009. november 25-én a Magyar Tudomány Ünnepe keretében a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Karon tartottak tudományos konferenciát A jövő útja: fenntarthatóság, innováció címmel.

A plenáris ülés tematikájának középpontjában az innováció társadalmi, pénzügyi, környezeti és specifikus turisztikai-idegenforgalmi ágazati feltételei álltak.

Dr. Vass László rektor úr nyitó előadásában társadalmi kérdések között fontos szerepet kaptak az igazgatástudományi vonatkozások.
Dr. Botos Katalin professzor asszony előadásában a megújulás pénzügyi feltételeinek, jelen és közel-jövőbeni mozgásterének elemzése széles történeti kontextusba került.
Dr. Nováky Erzsébet professzor asszony előadásában fejlődésünk társadalmi feltételeinek témaköre hangsúlyos jövőkutatási megközelítést nyert, ahol kiemelt szerepet kaptak a „jövőválasztási”, életmóddal kapcsolatos preferenciák.
Dr. Lengyel Márton rektor úr előadása a turizmus-idegenforgalmi ágazati sajátosságok, trendek elemzése komplex módon mutatta be a megújulás társadalmi (beleértve szellemi, erkölcsi, etikai), gazdasági és környezeti tényezőrendszerét.
A konferencián a plenáris ülés után az érdeklődők négy szekcióülés közül választhattak: a Turizmus és terülefejlesztési, a  Logisztika, a Marketing és oktatás vagy a Menedzsment szekció előadásait hallgathatták meg.


A konferencia pontos programjáról, a szekciókról és az elhangzottakról bővebben a lap alján található programban és beszámolóban olvashat többet.


IHEPI 2009 - Felsőoktatási, partnerségi és innovációs nemzetközi konferencia Budapesten.

DSCF0443.jpgNemzetközi konferenciát szervezett fővárosunkban a Budapesti Metropolitan Egyetem (MET). A szeptember 7-9-ig tartó rendezvény, az IHEPI2009 létrehozását az ösztönözte, hogy Budapesten az év vége előtt megkezdi működését az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT).

A három napos konferencia és workshop azért jelentős, mert a Visegrádi Négyek és különösen Magyarország az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Budapestre helyezésével fontos szereplővé lép elő az európai kutatási és fejlesztési palettán. A szerepvállalás szükséges is, hiszen – ahogy azt Dr. Tataj, az EIT Végrehajtó Bizottságának tagja rámutatott - a nemzetközi kutatási térképen Európa szinte nem létezik, szemben az amerikai és ázsiai kutatási színtérrel. A konferencia célja ezért, hogy felhívja a figyelmet a kutatás, a partnerség, a tudományos eszmecsere és az innováció fontosságára.

A konferenciáról bővebben: www.ihepi.net


 

Multilingualism in Europe – Nemzetközi Konferencia a Metropolitanen

Nemzetközi konferenciát szervezett a Budapesti Metropolitan Egyetem. A rendezvényt 2009. szeptember 25-26.-án tartották az egyetem Körépületében. A konferencia témája az európai többnyelvűség, a többnyelvű Európa volt.

A konferencia az Amszterdami Egyetemmel évek óta tartó együttműködés eredménye. A többnyelvű Európai Unióban mindig aktuális nemzeti nyelvek használata, a soknyelvűség okozta problémák és előnyök. Ennek is köszönhetően nagy érdeklődés kísérte az eseményt, a résztvevők a témákat hozzászólásra, vitára érdemesnek tartották. A konferencián szó volt többek között az EU nyelvpolitikájáról, a nemzetiségek nyelvhasználatáról, a többnyelvűség és az identitás kapcsolatáról, az egységes EU-s jogi szabályozás nyelvi nehézségeiről, valamint a többnyelvűségnek az oktatásban betöltött szerepéről.

A konferenciáról tanulságairól és előadásairól egy több mint 18 tanulmányt tartalmazó angol nyelvű kiadvány fog megjelenni, összefoglalva az eseményt.