Eseménynaptár.  

Történetünk

2016Nem csak egy sikeres névváltáson estünk át, de január 1-től státusza is megváltozik: a BKF-ből lett Metropolitan elnyerte az egyetemi rangot. A változás az intézmény jelenlegi és jövőbeli hallgatói számára csak előnyökkel jár, a gyakorlatorientált és a piaci trendeket követő szemlélet továbbra is megmarad, a Metropolitanen kapott diploma értéke pedig a hazai és nemzetközi piacokon is nő. A nevünk pedig innentől Budapesti Metropolitan Egyetem, röviden METU. 
2015

A legnagyobb magyar magán felsőoktatási intézményként soha nem látott tőkebevonást hajtottunk végre. A befektetés célja a BKF hazai és nemzetközi terjeszkedésének előmozdítása, új szakok indítása, az angol nyelvű képzések erősítése, külföldi diákok idecsábítása nemzetközi tranzakciók révén.

Mérföldkőhöz érkeztünk ebben az évben. A legnagyobb művészeti képzőként a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola név már nem fejezi ki a főiskola képzési kínálatát, az intézmény megérett a névváltásra. A hallgatóink szeptembertől már a Budapesti Metropolitan Főiskolán kezdhetik meg tanulmányaikat.

2014Tovább bővült a képzési kínálatunk: már lehet jelentkezni Design- és művészetmenedzsment, valamint Divat- és textiltervezés mesterszakokra is. A SOTE-val való együttműködés keretében meghirdettük az Egészségügyi szervező alapképzést. A Médiaművészeti Intézet költözésével megkezdődik az oktatás a Rottenbiller utcai új campusunkon.
2013Elindult az Emberi erőforrás alapképzési szakunk, a Filmoperatőr művész mesterszakunk és felsőoktatási szakképzéseink is.
2012Művészeti mesterképzésekkel bővül az oktatási portfólió (Tervezőgrafika, Belsőépítész-környezettervező művész, Mozgóképművész).

Újra Superbrand lett a BKF.

A nemzetközi kapcsolatok száma már három kontinensre kiterjedve 50 fölé nőtt.
2011

A BKF 10 éves lett!

Két alapszakkal (Kereskedelem és marketing,Turizmus-vendéglátás) elindul a képzés a BKF Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontjában.

A hallgatói létszám meghaladja a 7000 főt.

Superbrand védjegyet kapott a Főiskola, annak elismeréseként, hogy a mennyiségi növekedés mellett képzései minőségét, eredményességét is folyamatosan növeli.
2010Átadták a felújított Rózsa utcai campust, a művészeti és a turizmus-vendéglátás szakok új otthonát.

Többek között két új mesterszakkal bővül a képzési kínálat: Kommunikáció és médiaismeret, valamint Vezetés és szervezés szakra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Átadják a BKF által alapított "Az év kreatív ígérete" díjat és elindul a "Kreatív és üzleti gondolkodás" verseny, amit középiskolások számára hirdetett meg.
2009A Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája egyesül a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával, ezzel létrejön Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. Az integrált intézmény neve Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Az intézmény két karán (a Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, Kommunikáció és Művészeti Kar) üzleti, kommunikációs, turisztikai és művészeti képzéseket lehet hallgatni.

A hallgatói létszám meghaladja a 6000 főt.
2008 Elindulnak az első angol nyelvű alapképzések (Business and Management, International Business).
2007A hallgatói létszám meghaladja a 2000 főt.
2006A BKF-en megkezdődik a bolognai rendszerű képzés, az új alapszakok: Nemzetközi gazdálkodás, Közszolgálati közgazdász, Gazdálkodási és menedzsment, Kommunikáció és médiatudomány.
2005Februárban sor kerül a főiskola első diplomaosztójára.

Megépül a BKF Körépülete.
2004A hallgatói létszám meghaladja az 1000 főt.

Új szakok a BKF-en: Európai közszolgálati és üzleti szervező.

Wifi hálózat épül ki a főiskola teljes területén.
2003Új szak a BKF-en: Nemzetközi kommunikáció

A BKF akkreditált felnőttképző intézmény lett (akkreditációs lajstromszám: 0456), a Magyar Televízióval együttműködésben televíziós újságírókat is képez. Akkreditált ECDL képző- és vizsgaintézmény, ezek mellett Nyelvi Lektorátusa (mely EURO Exam, ITK-Origo és TOEIC hivatalos nyelvvizsgaközpontként is funkcionál) szakmai és általános nyelvi képzéseket szervez.
2001A BKF-en 126 hallgatóval, Kommunikáció és Üzleti kommunikáció szakokon megkezdődik az oktatás az első évfolyamon.
2000A BKF Kommunikációs Alapítvány által létrehozott Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola elnyeri az akkreditációt, az oktatás elkezdődhet 2001 szeptemberében.